Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Pókok elleni védekezés, pókirtás Pest megyében

Pókirtás - kártevőirtás

Ellepték a pókok az otthonát? Szeretne megszabadulni tőlük? Mi segítünk!

Hosszantartó hatású pókirtó kezelésünk hatására elpusztulnak a pókok, továbbá a mikrokapszulázott hatóanyag a később beköltöző példányokkal is végez. A pókok elleni hatékony védekezés alapművelete a permetezés. Tartós hatású, professzionális irtószerrel fújjuk a pókok élőhelyeit.

Pókirtás gyakori kérdései:

Kültéren jellemzően a legyek aktivitási időszakában, április és november közt célszerű.
Beltéren akár egész évben is kivitelezhető a munkavégzés.

A pókirtás legfontosabb célterülete az ingatlan külső falazata, nyílászárók környéke, lábazati sík, széldeszkák vonala.
A pókok ezen felületeken érintkeznek leginkább az irtószerrel, illetve itt tudjuk a legjobb eredményt elérni.

Jellemzően nem kérünk előzetes előkészületet, az apróbb teendők (pulton lévő élelmiszer elpakolása) ráérnek a munka megkezdésekor. Bútorok mozgatását nem kérjük, ha kell majd mi elhúzzuk azokat. A pókirtás után sincs semmi teendő. A kezelt felületeket nem szabad lemosni. A szer folt nélkül, nyom nélkül szárad, hatása azonban hosszantartó.

Tapasztalataink szerint 80-90 százalékos hatékonyságot érünk el, vagyis a területen élő 10 pókból 1-2 marad.

A munka minőségét és szakszerűségét tudjuk garantálni. Azt, hogy nagy alapossággal végezzük a munkát és engedélyezett szereket használunk fel.

A  végösszeg nagyban függ a kezelendő felületek milyenségétől és mennyiségétől. A fix 30.000Ft-os alapár maximum 10 liter  pókirtó permetezőszer  felületre juttatását foglalja magába. Ez egy átlagos családi ház teljes külső fújására elegendő szokott lenni. 10 liter feletti mennyiség esetén 2000Ft/liter áron számítjuk fel a pókirtó munkaoldatot. Ez az esetlegesen jelentkező plusz költség egy anyagköltség. Ehhez már nem jön hozzá munkadíj.

Pókirtás - pókok irtása kültéren

Pókirtás ára

Pókirtás Budapesten és Pest megyében
30.000 Ft
  • Hétvégén is alapáron dolgozunk
  • 20 év tapasztalat a kártevőirtásban
  • Gyerek és állatbarát irtószert használunk
  • Budapesten és az agglomerációban nincs kiszállási díj
  • Mikrokapszulázott, hosszú hatástartósságú szerekkel dolgozunk
24 órán belül!

Mennyibe kerül egy pókirtás?

Pókirtás házon kívül:

Pókirtás házon belül:

A PÓKOK BIOLÓGIÁJA:

Lakásban, pincében, garázsban, továbbá az épületek külső falfelületén fordulnak elő. Jelenlétükre általában pókhálók hívják fel a figyelmet, de léteznek szép számban hálót nem szövő pókfajok is. A pókháló elsősorban közlekedésre és táplálékszerzésre szolgál. A nőstény pókok a lerakott petéket egy fonálból készített un. szövedékhalomba burkolják be.
Élettartamuk jellemzően 1-3 év. Ragadozó életmódot folytatnak, rovarokat fogyasztanak.


A pókokra jellemző módon a petéből való kibúvást követő első vedléstől kezdve életük végéig fonják, szövik hálójukat.
A pókok mérete és az általuk elejtett zsákmány nagysága között nincs szoros összzefüggés. A hálószövő pókok általában nagyobb testű zsákmányt ejtenek. Áldozataikat jellemzően méreganyaggal pusztítják el. A pókok sok táplálékot képesek elraktározni, ezért akár hónapokon keresztül is tűrik az éhezést.

Pókirtás - pók

PÓKFÓBIA ELLEN PÓKIRTÁS:

Pókirtás - pókfóbia

Hogy kerülnek be a lakásba a pókok?

Pókirtás során sokszor kérdezik meg tőlünk a megrendelőink, hogy hol juthatnak be beltérre a pókok, hogyan tudnának ellenük védekezni. A pókok, nagyobb bogarak, rovarok képesek a szúnyogháló esetleges sérülésein, vagy illesztési hibáin keresztül is bejutni, mikor az ablakok, ajtók nyitva vannak.

Padlás felől a szpotlámpák, vezetékelések el nem dolgozott résein is átfurakodhatnak.

Az évek során keletkező falrepedésekből, fugarésekből is láthatunk előbújni pókokat, ahogy az a videón is jól látható. A pókirtás során ezen problémás felületeket kezeljük le a tartós hatású rovarirtó szerünkkel.

Mérgespókok Magyarországon:

Marása:

Mérge erősnek mondható hazai viszonylatban. Életmódja miatt viszont ritkának mondhatóak a marások.

Aggresszív pókfaj, ha piszkálják, nem a futást választja, hanem rögtön támad. Marása hasonló egy darázscsípéshez, csak sokkal fájdalmasabb. Hirtelen jelentkező villámcsapásszerű, szúró, égő fájdalom, bőrpír jelentkezik általában, mely viszonylag gyorsan el is múlik. A marás helye napokig érzékeny maradhat. Hőemelkedés, láz is előfordulhat. Egyedi érzékenységtől, a pók nemétől, illetve a pók és annak áldozatának korától is függ a marásra jelentkező reakció. Egyes esetekben a fent említett tünetek mellett felléphet még rosszullét, hideg verejtékezés, gyengeség, zsibbadás, vízhólyagszerű felhólyagosodás (csípés helyén), mely levedzhet is.

 

Kinézete:

Nagy termetű pókfaj. A nőstények testmérete eléri az 1,5-2cm , lábaival a 4-6 cm nagyságot is. A hímek teste kisebb, nagyjából olyan 1, maximum 1,5 cm. A hímek lábai viszont lényegesen hosszabbak, mint a nőstényeké, így lábakkal együtt akár 6,5-7 cm nagyok is lehetnek. A pók csáprágói hatalmasak. A nőstény csáprágójának hossza eléri az előtest 75 százalékát, a hímé viszont meghaladja az előtest teljes méretét. 

Változékony színezetű pókfaj. A fiatal nőstények előteste sárgás, utótestük sárga, sárgászöld. Az utótestük középvonalában, annak ¾-ig végigfutó, zöldes minta van. A kifejlett nőstények előteste általában vörös, vörösesbarna. Utótestük sárgászöld, annak középvonalában futó zöldes sávval, amely az előtesttől kezdődik és az utótest ¾ -ig ér. Az idős, már lepetézett nőstények kifakulnak. Előtestük szürkészöld, az utótestük szürkés, piszkosfehér. 

A hímek fiatalon a fiatal nőstényekel megegyező színezetűek. Ivaréretten hímek előteste és a csáprágóik élénk vörösek. az utótestük citromsárga, az utótest ¾-ig érő zöldes csíkkal. A lábak színezete az előtestével azonos, áttetsző hatást keltő. 

A dajkapók fajok általános jellemzője, hogy első pár járólábukon a comb és lábszáríz erősen megnyúlt. Az első pár láb minden esetben lényeges hosszabb, mint a második pár láb. Magyar „kezespók” elnevezésük is innen ered.

A csáprágó alapíze fiatal egyedeknél az előtest színezetével megegyezik, a csípőkarmuk fekete. Az ivarérési vedlés előtt álló, és az ivarérett példányok esetében a csáprágók alapíze élénk vörös, a csípőkarom fekete.

A fejrész elején nyolc darab szemük két sorban helyezkedik el. A két pár középső szem nagyobb és szabályos, kerek.

 

Életmódja:

Gyakori pókfaj, Európa nagy részén elterjedt. Magyarországon általánosan elterjedt faj. Mai ismereteink szerint csak a Dunántúl néhány pontjáról (Vas és Veszprém megye) hiányzik.

Mezőkön, réteken él, de kertvárosokban is előfordul. Életmódja miatt ritkán találkozhatunk vele. Fő élőhelye füves, kaszálatlan, száraz mezők, vizenyős rétek, vízpartok és láprétek. 

Gyakorisága ellenére ez a pók ritkán kerül szem elé, mivel éjszakai életmódot él. Nappal lezárt lakóhálójában pihen, éjjel pedig aktívan vadászik. Fűszálakon rohangálva keresi táplálékát. Lakóhálóját könnyen felismerhetjük, mert fűfélék kalászának végeit szövi össze, kissé harangra emlékeztető formában. Ritkábban leveleket hajt meg, és oda szövi lakószövedékét. 

 

Szaporodása:

A hímek augusztus első felétől, ahogy ivaréretté válnak, aktívan keresik a nőstények lakószövedékét. Ilyenkor néha lakásokba is be-be tévednek.

A faj egyik érdekessége, hogy gyakran együtt él az ivarérési vedlés előtt álló nőstény az ivarérett hímmel. Ebben az esetben a lakóhálót két részre bonthatjuk. A bejárattól távolabbi „kamrában” a nőstény, míg a közelebbiben a hím él. Ennek magyarázata az lehet, hogy a hímek aktívabban képesek védeni a háló bejáratát, illetve a nőstényt a többi  hímtől. A hímek aránytalanul nagy csáprágójának és hosszú lábainak is ez lehet az oka. Gyakran találni harcban megsérült csáprágójú, és/vagy az első két pár lábán sérült hímeket a lakókamra bejáratánál. 

A hímek párzás után elpusztulnak. A nőstény peterakás után már nem hagyja el fészkét. A kikelő utódait élete végéig őrzi, ebből ered magyar nevük.

A fiatal pókokkéső ősszel,  második vedlésük után, kirajzanak a költő kamrából, majd egyenként telelni vonulnak. Kora tavasszal pedig megkezdik önálló életük.

Pókirtás nem végezhető ellene. Magyarországon védett, eszmei értéke 5.000ft.

 

Marása:

A lódarázscsípéshez hasonló a marása. Igen fájdalmas a csípése. A marást követően heves szívdobogás, rosszullét, émelygés, helyi fájdalom, zsibbadás észlelhető. A pók mérge különböző fehérjék keveréke. Egy vegyület található a pókméregben, mely a szívösszehúzódások erejét fokozza.

 

Kinézete:

Akár 4cm-es testhosszával (lábait kiterjesztve akár 10cm is lehet) Magyarország legnagyobb pókfaja. Méretei miatt „Magyar madárpóknak” is nevezik. Színe általában barna, szürke, illetve ezek különféle árnyalatai, néha narancsos-barnás is lehet. Hatalmas csáprágója színe világos, vagy sötétbarna, alsó és felső része  pedig fekete.

Életmódja:

Szikes pusztákon, és az ezekkel szegélyes kötöttebb homoktalajokon él. Függőleges lyukakban él az Alföld homokos, szikes vidékein.

30-40cm mély földlyukakban él, mely falát hálójával erősít meg. Áldozatait nem hálójával fogja meg, henem lerohanja őket. Az ürege bejáratánál ücsörög és figyel, míg el nem sétál áldozata a földlyuk előtt. Ekkor ráront, vagy ráugrik prédájára. Ez a vadászati stílus a farkaspókfélék családjára jellemző, melybe ez a pók is beletartozik.

Szaporodása:

Peterakás után előfordul, hogy lezárja hálójával ürege bejáratát, hogy így védje utódait a ragadozóktól. Kicsinyeit első vedlésükig potrohán hordozza, mely látvány  csak fokozza a pókkal szembeni undort.

Pókirtás nem végezhető ellene. Magyarországon védett, eszmei értéke 5.000ft.

 

Marása:

Nevét csípéséről kapta, mely éles fájdalmat okoz, és hosszú órákon keresztül érződik.

 

Kinézete:

A farkaspókfélék családjába tartozik. Kisebb, mint rokona a szongáriai cselőpók. A hímek 1.1-1.8cm nagyságúak, míg a nőstények nagyobbak, 1.3-2.3cm nagyságot is elérhetik. Jó rejtőszíne van, mely szürkésbarna árnyalatú. Hatalmas, narancssárgás, alul fekete folttal ellátott csáprágói vannak. Ősi  elhelyezkedésű szemei vannak. Narancssárgás lábízei vannak.

 

Életmódja:

Délkelet-Európa és Közép-Ázsia területén elterjedt pókfaj. Hazánkban jóval több helyen megtalálható, mint mondjuk a szongáriai cselőpók, így például parkokban is találkozhatunk vele.

Függőleges földlyukakban, üregekben él. A többi farkaspókhoz hasonlóan nem sző hálót. Áldozatát ugrásokkal és lesből támadva ejti el. Méretéből adódóan nagyobb rovarok is szerepelnek étlapján. Éjszaka és nappal is aktív faj.

 

Szaporodása:

Mint a szongáriai csalőpók esetén, a pokoli cselőpóknál is megfigyelhető az ivadékgondozás. Utódait ez a pók is potrohán hordozza, míg a kicsik át nem esnek első vedlésükön.

Pókirtás Budapesten
és Pest megyében

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.

Pókirtás alapára: 30.000 Ft 10 liter irtószerig. 10 liter felett 2.000Ft/l anyagköltséget számítunk fel.

(Budapesten és az agglomerációban)

Hatósági engedéllyel rendelkezünk, az otthonában lábzsákban dolgozunk.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával. Kiszállási díjat nem számítunk fel.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás

Pókirtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.