Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Rágcsálóirtás GY.I.K.

Rágcsálóirtás Budapesten
és Pest megyében

Ipari erősségű véralvadásgátló irtószerekkel és csapdákkal, biztonságosan.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

10 éve a rágcsálóirtás élvonalában!

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Rágcsálóirtás információ és megrendelés:

Ügyfeleink részéről gyakran előforduló kérdések

Rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás folyamata

“Egér van a spájzban, nem tudtam megfogni, pedig már mindennel próbálkoztam. Csapdát is tettem ki, ragasztót is, és sajtot is tettem az egérfogóba.”

Az egerek irtására alapvetően három mód áll rendelkezésre: irtószer kihelyezése, mechanikus és ragasztó egérfogó csapdák telepítése. Ezen módszerek szakszerű kivitelezésén múlik az egér irtásának sikere. Nem mindegy ugyanis hogy milyen irtószert tálalunk az egérnek, csak a számára kedvező táplálékot hajlandó elfogyasztani, fontos a szerforma és a rágcsálóra kifejtett vonzó hatás. A ragacsos csapdák megfelelő helyekre telepítése alapvető fontosságú, a mechanikus csapdáké szintén. A csapós egérfogókba ne sajtot tegyünk, sokkal inkább diót szúrjunk fel rá vagy mogyorókrémet kenjünk a kioldó szerkezetre. Fontos hogy ne tudja levenni, lenyalni a csalétket a csapdáról.

A hagyományos egérfogó szerkezeteken sokszor kifog az egerek ügyessége (videó).

“Azt hittem majd mindent befújnak gázzal, és akkor eltűnik az egér.”

Ez egy légből kapott dolog. Gázzal történő egérirtás csak egészen különleges lehetséges. Ez például tökéletesen szigetelhető raktárban működik, lakóházban erre nincs lehetőség.

 

“Az egérirtó és patkányirtó szerek teljesen ugyanazok?
Bolti egérmérget használhatok-e patkányok ellen?”

Az egerek és patkányok ellen felhasznált véralvadásgátló hatású szereket összefoglalva rágcsálóirtószereknek nevezzük. Általában elmondható, hogy a mai második generációs irtószerek egerekre és patkányokra egyaránt hatnak. A fő különbség a szerformákban van. Egerek ellen általában az irtószeres kockákat használjuk, patkányok ellen vizes helyeken a paraffinos formulációkat, ahol sok táplálékot találnak ott pedig az illatos pépeket, pasztákat, melyek elfogadása kiváló.

 

“Patkányt láttam a kamrában. Tettem ki ragasztót, de csak a cicám ragadt bele, a patkány sosem. Patkányirtás célra mérget nem használok, félek feleszi a kutya.”

Az egerek ellen kitűnően működő ragacs a patkányok irtásában ritkán vezet eredményre. Általában fiatal, tapasztalatlan példányok foghatóak csak össze ezzel a módszerrel.

Mindenképp véralvadásgátló szerek használatát javasoljuk, zárt szerelvényekben kihelyezve.

A patkányláda megfelelő helyeken történő elhelyezése kulcsfontosságú a hatékonyság szempontjából, ugyanis hiába a vonzó csalétek, ha a patkány közlekedési útvonala nem érinti a szerelvényt akkor nem fog enni a felkínált méregből. Érdemes a patkányok nyomát figyelni, általában megszokott csapásaikon közlekednek, ezekre a helyekre továbbá fészkeik közelében az irtószert biztosan történik fogyasztás. Fontos a ládába helyezett irtószer fajtájának helyes megválasztása. Nedves helyeken érdemes a párának jól ellenálló paraffinnal impregnált rágcsálóirtószerek használata, az olyan helyeken ahol a rágcsáló korlátlan mennyiségben talál egyéb táplálékot, ott fokozott vonzó hatással bíró illatos pép használata javasolt. Az irtószer kihelyezésére használt patkányláda ideális búvóhelyet biztosít a patkány számára táplálkozáshoz, védi az irtószert az időjárástól, továbbá megakadályozza az illetéktelenek méreghez való hozzáférését.

 

“Patkány van a melléképületben. Tettem ki piros pépes patkánymérget, el is viszi.
De soha nem találok dögöt, és egyre több a patkány. Mi lehet a gond?”

A patkányok valószínűleg bespájzolják az elhurcolt rágcsálóirtószert, szűkösebb időkre.

Akár több kilót is képesek raktározni a patkányfészekben, mely egy idő után megromlik, tönkre megy. A megoldás az, hogy rögzíteni kell a kihelyezett rágcsálóirtószereket, célszerűen patkányetető ládában. Az irtószerből való fogyasztás követhetővé válik, és csak annyi fogy el amit elfogyaszt a patkány. Patkányirtás során szakemberek számára kötelező a rágcsálóirtó szerelvények használata.

 

“Élelmiszerboltom van, az ÁNTSZ rágcsáló és rovarirtás papírokat kér.
Soha nem volt csótányunk, egér is ritka. Mit kell tennem?”

Az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken évente legalább kétszer, szakképzett személy által történő rovar és rágcsálóirtást kell végezni. A kártevőirtás megelőző jellegű, vagyis akkor is kötelező elvégezni, ha nem fordul elő rovar vagy rágcsáló az egységben. Hívja cégünket, 24 órán belül a kezében lehet a szükséges rovar és rágcsálóirtási szerződés.

Rágcsálóirtás Budapesten
és Pest megyében

Ipari erősségű véralvadásgátló irtószerekkel és csapdákkal, biztonságosan.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

10 éve a rágcsálóirtás élvonalában!

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Rágcsálóirtás információ és megrendelés: