Hangyairtás Budapesten
és Pest megyében

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.

Hatósági engedéllyel rendelkezünk, az otthonában lábzsákban dolgozunk.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával. Kiszállási díjat nem számítunk fel.

Hangyairtás Budapesten és Pest megyében kiszállási díj nélkül, 24 órán belül!
Hangyairtás információ és megrendelés:
AGROHYDRO – kártevőirtás Akciós települések listája
AGROHYDRO – kártevőirtás – Működési területünk

Ügyfeleink gyakran elhangzó kérdései

Hangyák, hangyairtás folyamata, hangyairtó

Kertes házban lakom, minden tavasszal hangyák jelennek meg a lakásban. Miért?

A ház körül élő hangyák folyamatosan élelmiszer után kutatnak, a legkisebb rés és repedés elég máris a lakásban masíroznak, ahol könnyedén találnak számukra megfelelő táplálékot.

A hangyák inváziója általában az időjárás melegedésével egy időben, általában tavaszi hónapokban kezdődik. Hosszú esőzés a víz elönti a hangyavárakat, így a hangyák szívesen húzódnak az épületekbe ahol befészkelik magukat. Kedvező feltételek esetén hosszú évekig keserítik meg az ott lakók életét. A tartós hatású hangyairtás azonban eltünteti őket.

Hogyan működik ez a hangyairtás?

A legtöbb esetben a hangyairtás un. sávpermetezéssel történik. Ez fal és padló találkozásánál, valamint előfordulási helyeiken történő felületi kezelést jelent.

Kivétel a fáraóhangya, az ő esetében speciális mérgezett csalétek használata célravezető.

Meg kell ismételni a hangya irtás folyamatát?

Nem tudjuk előre megmondani, néha előfordul. A hangya elleni irtószereink több hét felületi hatástartóssággal bírnak, a rovarirtó méreg lebomlását követőn esetleg számíthatunk hangyák ismételt behatolására. A tapasztalat azonban azt mutatja, a hangyairtás után hónapokkal sem térnek vissza a hangyák: a lakás addigra már nem tartozik a megszokott vonulási útjukba. Végleges megoldást azonban gyakran csak az épületen végzett munkák jelentenek, fontos a rés és repedések, illesztési hézagok szakszerű szigetelése.

A hangyaírtás során használt irtószerek emberre veszélyesek?

Napjainkban modern, szelektív hatású irtószerek állnak rendelekzésünkre. A hangyák szervezetére erősen mérgező hatásúak, emberek és egyéb emlősökre nézve viszont nem toxikusak. .A hangyairtás után szükséges óvintézekedésekről a kártevőirtó szakember felvilágosítást ad (például felmosás szüneteltetése a hangyairtás során kezelt helyeken).

Hangyák vannak, mert a gyerekek szétszórják a morzsát. Megoldja a hangyairtás?

Igen, hangyairtás alkalmával egy védősávot képezünk, melynek hatása tartós, a kültérről behatoló hangyákat elpusztítja. A hangyák előfordulásakor, a későbbiekben fontos az élelmiszerek elzárása. Sose hagyjunk elöl csomagolatlan élelmiszereket, mert a hangyák igen kifinomult szaglással rendelkeznek és pillanatokon belül megjelennek. Különösen az édes, magas cukortartalmú élelmiszereket kedvelik.

Mi ez a mikrokapszulás hangya irtás módszer?

A hangyairtás korszerű módja! A hangyairtó munkaoldat a hatóanyagot zárt mikrokapszulák formájában tartalmazza, melynek előnye hogy a hangyairtás hatása hosszantartó és folyamatos. A mikrokapszulás irtószerek folt nélkül száradnak, a hangyák testére tapadva pedig társaikat is megfertőzhetik a hatóanyaggal. A mikrokapszulás irtószerek előnye, hogy melegvérűekre gyakorlatilag nem toxikusak, felhasználás közben pedig a hangyairtó hatóanyag nem szabadul fel, hatása rendkívül hosszú.

A boltban vásároltam hangyairtó csalit, de nem ér semmit. Már fújkáltam is őket, de egyre több a hangya. A profi hangyaírtás megoldja?

A hangya érzékeny az irtószerek szagával szemben, a “lefújkált” helyeket kerüli, máshol bukkan fel. Fontos az irtószer helyes megválasztása, a hatóanyag pontos kimérése, valamint a teljes lakásra kiterjedően végrehajtott szakszerű és alapos hangyairtás (sávpermetezés és rés-repedéskezelés végrehajtása). A hangyairtás ilyen módja tartósan hangyamentes lakást biztosít. A szabadforgalmú csalétekállomásokat nem ajánljuk a lakásba behatoló fekete hangya, házi hangya, gyepi hangya, lóhangya esetében. Hatékonyságuk csak a fáraóhangyák ellen kielégítő!

A konyha és fürdő tele van fáraóhangyával, hangyairtás kellene!

Fáraóhangya ellen a permetezés helyett célravezető a speciális, metoprén tartalmú csalétekállomás használata. Szabadforgalmú hangyairtóról van szó, pontosabban fogalmazva nem is irtószer mivel ölőhatása nincs. A fáraóhangya királynő szervezetében sterilitást okoz, a peterakás megszűnik, a hangya kolónia fokozatosan kipusztul.

A szer az Ön számára is hozzáférhető, gazdaboltokban, bevásárlóközpontokban. A metoprén hatóanyagú csalétekállomások kihelyezése szakértelmet nem igényel, vele a fáraóhangya kifejezetten jól irtható házilag. A hangyairtás ezen módja eredményes, de hosszadalmas: a hangyamentesség több hét alatt érhető el.

Tudjon meg többet a hangyák életmódjáról, valamint a hangyairtás folyamatáról.

Hangyairtás Budapesten
és Pest megyében

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.

Hatósági engedéllyel rendelkezünk, az otthonában lábzsákban dolgozunk.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával. Kiszállási díjat nem számítunk fel.

Hangyairtás Budapesten és Pest megyében kiszállási díj nélkül, 24 órán belül!
Hangyairtás információ és megrendelés:
AGROHYDRO – kártevőirtás Akciós települések listája
AGROHYDRO – kártevőirtás – Működési területünk