Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Darázsirtás gyorsszolgálat

Darázsirtás gyorsszolgálat

Darázsirtás Budapesten
és Pest megyében

Darázsirtás alap ára: 26.000 Ft

Kiszállási díjat nem számítunk fel.

Munkánkat gyermek és állatbarát irtószerekkel, hatósági engedéllyel, ipari technikákkal végezzük.

Rejtett darázsfészek irtását bontás nélkül végezzük, nagy magasságot is vállalunk!

A piac legjobb feltételével:  GARANCIA ÉV VÉGÉIG!

Érdeklődjön a darázsirtásról vagy adjon le megrendelést telefonszámaink egyikén.

Darázsirtás Budapesten és Pest megyében

Hívjon gombnyomásra.

Darázsirtás Budapesten
és Pest megyében

Darázsirtás ára: 26.000 Ft

Kiszállási díjat nem számítunk fel.

Munkánkat gyermek és állatbarát irtószerekkel, hatósági engedéllyel, ipari technikákkal végezzük.

Rejtett darázsfészek irtását bontás nélkül végezzük, nagy magasságot is vállalunk!

A piac legjobb feltételével:  GARANCIA ÉV VÉGÉIG!

DARÁZSIRTÁS ÁRLISTA:

DARÁZSIRTÁS FIX ÁRON.

2024-ben is egész éves garanciával!

Látható és a rejtett darázsfészek alap irtási díja 4 méter magasságig (létráról dolgozva) is fix 26.000 Ft.

Árainkat nem terheli kiszállási díj – vagy más rejtett költség.
(Budapest és Pest megyében, Budapesttől maximum 20 km távolságra).

Az átlagostól nehezebb darázsirtó megrendelésekre (például sok fészek, óriási magasság, nagy távolság) egyedi árazás érvényes, melynek összegét a telefonos egyeztetéskor pontosan meghatározzuk. A helyszínen az előzetesen megbeszélt ár már nem fog változni! Pest megye északi és délkeleti településeit (pl Nagybörzsöny, Nagykőrös, Abony stb) a jelentős távolság miatt nem vállaljuk.

Darazsak irtása porozógéppel (ÚJDONSÁG!)

A lakótérben történő darázsirtó munkák esetén lábzsákot használunk, így cipőnkkel nem koszoljuk össze a lakását.

Darázsirtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.

A darázsirtás diszkrét és tiszta módon történik.

AGROHYDRO kártevőirtás - Minőség, szakértelem, megbízhatóság!

DARÁZSIRTÁS

Budapest és Pest megyében!
26.000 Ft rejtett költségek nélkül
 • Budapesten és vonzáskörzetében nincs kiszállási díj.
 • Hétvégén is, felár nélkül - alapáron dolgozunk .
 • Tárgyévi garanciát adunk a konkrét berepülési pontokra.
 • Modern porozógépes technikát használunk, melyet országosan mi vezettünk be elsőként.
 • Specialitásunk a rejtett darázsfészkek bontás nélküli irtása.
 • 10 méter magasságig dolgozunk létrázva, illetve rendelkezünk egyedileg gyártatott, hosszított porozógép szárakkal is.
 • Akár 24 órán belül el tudjuk végezni az irtást Önnél!
garancia

Miért a mi cégünket hívja ki darázsirtó munkára?

Miért a mi cégünket hívja ki darázsirtó munkára?
 1. Mert egy menetben végzett darázsirtás után garanciát adunk!
 2. Nincs kiszállási díj, a vállalási árunk mellett nincs rejtett költség!
 3. Rugalmas cég vagyunk, hétvégén és munkaidő után is kiszállunk.
 4. A porozógépes darázsirtás technikánk nem igényel bontást.
 5. Kényes helyen is biztonságos darázsirtás (gyermek, háziállat mellett is).
 6. A lakótérben végzett munka során cipővédőt használunk. Nem történhet meg az, hogy koszos cipővel piszkítjuk be a lakását.
 7. Diszkrét, felirat nélküli autóval érkezünk. Mi is tudjuk hogy kellemetlen, amikor hatalmas csótányokkal és bogarakkal matricázott jármű parkol a ház előtt. Miattunk nem kell magyarázkodni a kíváncsi és pletykás szomszédainak.
 8. Cégünk elsőként használja Magyarországon a porozógépes darázsirtó technikát, melyet azóta is folyamatosan tökéletesítünk. Darázsirtásban szinte nem ismerünk lehetetlent!
 9. Cégünk egyedülálló módon, teljes évre garantálja a darázsirtás eredményét! Ezen garancia a látható és rejtett helyen lévő darázsfészek kezelésére is jár! Nem vonatkozik viszont a konkrét támadáspont nélküli darázsirtó munkákra: (például a prevenciós darázsirtásra, ahol teljes tetősíkok kezelése történik). Viszont ha mondjuk Önnél májusban darázsirtást végeztünk, és ugyanazon helyen (például redőnytokban) adott év októberében ismét darázsfészek alakulna ki – az ismételt darázsirtás Önnek ingyenes lesz! Darázsirtó garanciánk (az irtószeres kezelés helyén) a rovarirtás naptári évében korlátlan számban – díjmentesen – igénybe vehető szolgáltatás!

Mire figyeljen, ha más cégtől rendel darázsirtás szolgáltatást?

 1. Darázsirtás szolgáltatást csak szakképzettséggel és tevékenységi engedéllyel rendelkező szakcég vagy egyéni vállalkozó végezhet.
 2. Egyes cégek tiltott módon, növényvédőszerekkel (olcsó és mérgező!!!) és betiltott formulákkal (pl UNIFOSZ 50 EC) végeznek darázsirtó munkát – mely egészségügyi kockázatot jelent Önnek!
 3. Kérdezzen rá a darázsirtó garancia apróbetűs részeire! – darázsirtás esetében jogos elvárás: garancia az egyszeri munkára! Egyes szakemberek azonban nem, vagy csak többszöri (minden kiszállás fizetős!) darázsirtás után vállalnak garanciát.
 4. A darázsirtás után vállalt garancia hossza is lényeges. Ha a darázsirtó garancia csak 1-2 hétre vagy 1-2 hónapra érvényes, a darazsak a nyár folyamán lehet hogy befészkelnek még a kezelt helyre. Ne fizessen többször!
 5. Rejtett fészek esetén, bontás nélkül csak a porozógépes darázsirtás eredményes. Ha más technikával (pl permetezés) történik a darázsirtó kezelés, valószínűleg komoly rontás-bontás útján lehet csak hozzáférni a fészekhez. A kontár módon történő, barkácsoló darázsirtás komoly anyagi kárt okozhat (Pl: lebontott lambéria, fehér irtószer foltok a falon, átázott gipszkarton stb).
 6. Rejtett költségek: kiszállási díj eltitkolása, légből kapott egyéb díjak. Nem ritka, hogy a telefonban jelzett ár a munkavégzés után több lesz. A megrendelésre vágyó egyszeri darázsirtók időnként irreálisan alacsony, vevőcsalogató árakat adnak meg. A helyszínen pedig jön a mester fejvakargató sajnálkozása: “Kőne még pluszba egy ötös, főnök úr!” Tipikus indokok: “Sok volt a kilóméter, sok volt a darázs … Nehezebb volt mint gondoltuk … Sok irtószer fogyott … Nagy volt a darázsfészek …”

Darázsirtás garancia – egész évre garantáljuk az eredményt!

Amennyiben a darázsirtó kezelés helyén, adott naptári évben új darázsfészek alakul ki, mi ingyenesen visszamegyünk egy korrekciós darázsirtásra. A garancia látható darázsfészekre és rejtett darázsfészek irtására is vonatkozik – de kizárólag az eredeti darázsirtó kezelés helyén érvényesíthető – és egy konkrét támadáspontú helyre él. Például ha júniusban egy szellőzőből irtunk darazsat, és ott szeptemberben ismét darázsfészek alakul ki (ez előfordulhat) – ingyenesen megyünk. 

Látja a darázsfészket a padláson? Szeretné Ön megoldani?

Darázsirtó megrendeléseink döntő része rejtett fészekre irányul, ahol csak a darazsak berepülési pontja látható. Oda kell a porozógépes technika és szakértelem. De ha a darázsfészek a padláson látható, a megoldás nem szakértelem, hanem védőruha kérdése. 2021 augusztustól profi darázsirtó védőruhát vásárolhat tőlünk, onnantól egy otthoni légyirtó spray-el is eredményes lesz.

Mikor és miért kell a darázsirtás?

A különböző darázs és vadméh irtásával kapcsolatos megkereséseink az év meleg hónapjaiban történnek. A legnagyobb mértékben június és október között számíthatunk elszaporodásukra, darázsirtás megrendeléseink 90%-a ebben az időszakban történik. Hazánkban általában a francia darázs, a német darázs, valamint a lódarázs okoz gondot. Szivesen fészkelnek az ember közvetlen közelében is, fészkeiket gyakran alakítják ki redőnytokban, padláson a cserép alatt, illetve nehezen megközelíthető rejtett helyeken.

A darázsfészek helyének behatárolása után döntjük el az alkalmazandó darázsirtó technikát. Hozzáférhetetlen helyen lévő darázsfészek esetén hívjon szakembert, a védőruha és profi rovarirtószer nélkül végzett darázsirtás életveszélyes.

Évente több haláleset történik gondatlan darázsirtó és méhirtó próbálkozásokból!

Olvassa el leírásunkat a darázscsípés allergiáról, tudja meg hogy allergiásként milyen adrenalin tartalmú injekcióval tud védekezni az anafilaxiás sokk ellen, mely halálos is lehet.

Darázsirtás családi ház padlásán – videó egy méretes darázsfészek eltávolításáról

Új! Darázsirtás és méhraj eltávolítás videón (összeállítás munkáinkból)

Méhek ellen

Elkóborolt háziméh családok megjelenése a nyári változékony időszakban fordul elő.

A szabadban megtelepedő (pl sövényben lecsüngő) méhek napokig, időnként hetekig tanyát vernek. Ezen méhek eltávolítása méhész segítségével is lehetséges, azonban a méhészek ritkán vállalkoznak a feladatra: az idegen méhek befogása rendszerint betegségekkel fertőzi meg a méhész saját, egészséges méh családjait is.

Egyes méheket fertőző betegségek előfordulásakor törvény írja elő a méhcsaládok leölését, az un. “zárlatos” területről elrajzott méheket el kell pusztítani. Legtöbbször zugokba (kémény, falrés, odu) telepednek be, ekkor szintén csak a méhek elpusztítása lehetséges, az anya és és a méhraj befogása lehetetlen.

Azonnali kiszállással vállaljuk Budapesten és Pest megyében méhek eltávolítását (háziméh, vadméh, poszméh, dongó) és darázsirtást garanciával

Méhek befogása, méhek eltávolítása

További infók méhek eltávolítása témában az alábbi gombra kattintva.

Darazsak irtása porozógéppel (ÚJDONSÁG!)

Profi irtószerek és technológiák, szakképzettség és szakmai tapasztalat garantálja a hatékonyságot.

A darázsirtással foglalkozó gázmesterek által használt anyagok, vegyszerek és eszközök speciálisan erre a célra lettek kifejlesztve, hatékonyságuk garantált és azonnali:

 • Darázsirtás fészekölő permetezéssel (csak látható darázsfészek esetén)
 • Darázsirtás porozógéppel (rejtett darázsfészek irtása is!)
 • Darázsfészek pusztítás hidegködös légtértelítéssel (padláson, sok apró fészek)

Az általunk végzett darázsirtás hatékony hozzáférhetetlen darázsfészek esetén is!

Darazsak irtása a fészek vagy fészkek helyének meghatározásával kezdődik. A német darázs és lódarázs legtöbbször rejtett helyekre építi fészkét, ilyen esetekben biztosan nappal történik az irtás.

A bejárati helyen eltűnő darazsak mozgásának megfigyelését ugyanis csak nappal lehet elvégezni (kivétel a lódarázs kánikulában, mert ő egész éjszaka repül), ezen megfigyelés alapján választjuk ki a darázsirtás módszerét. Rejtett fészek esetén éjszaka nem látszik a darazsak mozgása, a darázsfészek berajzási pontjának meghatározása csak nappal lehetséges (ez a pont lesz a darázsirtás támadási pontja – ezen keresztül történik az irtás).

Nem látható darázsfészek esetén a darázsirtó munkát nappal kell elvégezni, szakembernek.

Darazsak irtása videón (porozógépes darázsirtó munkák)

Darazsak irtása porozógéppel (ÚJDONSÁG!)

Rejtve lévő darázsfészek esetén általában porozógépes befújással végezzük a darazsak irtását. A darázsirtó munkák során évről-évre szembesültünk olyan problémákkal, hogy a darazsak fészke egyáltalán nem elérhető (bontás útján sem!), a legjobb darázsirtó permetezőszerekkel is gondot okozott az ártalom megszüntetése. A permetszerek hátránya, hogy csak akkor garantált a hatás, ha közvetlenül a fészekre fújjuk a hatóanyagot.

A készítmények elvileg rendelkeznek ugyan felületi hatástartóssággal, azonban a tipikus darázsfészkek (pl padláson, légrésben) porózus anyagok (fa, szigetelőanyag) közelében találhatóak. Ilyen helyeken a darázsirtó vizes oldat beszívódik, tartós hatásról alig beszélhetünk. Megoldást jelent itt, ha a darázsfészek mászó-közlekedő útjaiba darázsirtó porozószert juttatunk. Egy speciális porozógép 3bar nyomással lövi ki a darázsirtó port egy vékony száron keresztül – ezzel apró réseket is mélységben kezelhetünk, a darazsak bejutási pontjait.

A darázsirtás eredménye azonnali és tartós, erre teljes garanciát vállalunk a kezelés évében.

Porozógépes darázsirtás előnyei

A por melegvérő szervezetekre nem toxikus, így kényes helyeken is használható. A darázsirtó porozószer szagtalan, a felületekről eltávolítható. Az általánosan elterjedt gipszkarton mennyezetet nem áztatja el, bontásra nincs szükség! A nagy nyomásnak köszönhetően a mélységi zugokba is eljut a darázsirtószer, és tartósan fejti ki hatását. A felhasznált rovarirtó por nem fejt ki riasztó hatást a darázs kolóniára.

A megszokott helyeiken másznak vissza porozás után a fészekbe, ám a porral érintkezve néhány percen belül elpusztulnak. A darázsirtás során alkalmazott porozószerrel történő irtás 100%-os eredménnyel zárul. Időnként a hidegködös légtértelítés a megoldás (pl darázsirtás padláson, sok apró darázsfészek esetén), de a darázsirtás elsődleges módszere a porozógépes kezelés.

Darázsirtás nehezen megközelíthető vagy magas épületeken (ipari alpinistával)

Sok esetben a darazsak fészke vagy fészekbe való berajzási pontja hagyományos módszerekkel (létra, hosszabbító szár) nem érhető el. Cégünk számára ezen helyek darázsirtása sem okoz problémát. Tapasztalt ipari alpinista bevonásával, a különösen problémás darázsirtó munkákban is eredményesek vagyunk.

Alpinista technikát igénylő darázsirtás megrendelésekre egyedi árazás vonatkozik, az összeget telefonos egyeztetéskor tudjuk meghatározni. Különlegesen speciális esetekben (például műemlék) szemlét végzünk a darázsirtás előtt. Ha a magasság, rögzítési pontok stb nem határozhatóak meg, képeket kérünk a darázsirtás helyszínéről.

További extrém darázsirtás videókat aloldalunkon böngészhet.

Az alábbi videón egy ipari alpinista közreműködését igénylő darázsirtó munkánk látható.

Darázsirtás során megrendelőink részéről felmerülő legfontosabb kérdések

Lakossági, közületi és céges darázsirtó munkákat egyaránt végzünk.

Csak Budapesten és Pest megyében vállalunk darázsirtást, kiszállási díj nélkül.

A házilag végzett darázsirtás nem javasolt, az alábbi esetekben:

 • látható a darázsfészek, de nagyméretű
 • rejtett helyre fészkeltek be (nem látja a darázsfészket)
 • lódarázs vagy német darázs fészekről van szó (veszélyes!)
 • allergiás a darázscsípésre
 • nagy magasságban, nehezen hozzáférhető helyen van a fészek

A darázs probléma teljes megszüntét garantáljuk látható darázsfészek és rejtett fészek esetén is.

Szükséges viszont, hogy a darázsirtó munkának legyen támadáspontja. A látható fészek egyértelmű támadáspontot biztosít, rejtett fészek esetén pedig a darazsak berajzási helye a támadáspontunk.

Nem lehetséges hatékony darázsirtó munkát végezni olyan esetben, amikor nincs darázsfészek (pl a fűben vagy fára szálldosnak, de a mozgásuk nem pontra irányuló.) A pontra irányuló mozgás meghatározása – a darázsirtás fő kérdése. Ha céltalan darázs röpdösést tapasztal, mely nem irányul sehová, nem lehetséges a hatékony darázsirtó munka. Az ember teljes lakókörnyezetét nem fedhetjük be rovarirtószerrel! Ha viszont azt látja, hogy a darazsak egy lyukba vagy résbe szállnak be, garantáltan sikeres lesz a darázsirtás, mert van támadáspontja a munkánknak. Ha nem sikeres a darázsirtás, tárgyévben ingyen megyünk újra – ilyen előfordult már.

Általában nem. Az tény, hogy az éj leple alatt végzett darázsirtás során kevésbé veszélyes a munka, azonban mi teljes védőfelszerelésben végezzük a darázsirtó kezelést. A rejtett darázsfészek irtása továbbá csak nappal lehetséges, ugyanis csak nappal látszik a röplyukon át közlekedő darazsak aktivitása. Éjszaka nem látjuk a mozgásukat, legtöbbször a megrendelő sem tud rábökni a berajzási helyükre. A porozógépes darázsirtás a berajzási ponton át történik, bontás nélkül.

Még nem. Kora tavasszal a téli hibernációból ébredő darazsak kiválasztják az adott évi aktuális fészkelőhelyeiket. Ilyenkor hetekig résről résre, cserépről cserépre nézelődnek. Mivel nincs konkrét helyük (nincs darázsfészek), hatékony darázsirtás nem végezhető (támadáspont hiányában).

Ilyenkor javasoljuk a darázscsapda használatát, mellyel a fészkelőhelyet kiválasztó nőstény darazsak befoghatók. Tudni kell, hogy a darázscsapda alacsony hatékonysággal működik, de kora tavasszal ez minden amit preventív darázs elleni védekezés címszóval megtehet. Később, ha már kialakult darázsfészek a padláson, a darázscsapda szinte teljesen haszontalan.

Természetesen igen. A poszméhek általában kisebb kolóniákban fészkelnek, de talán a darazsaktól is rejtettebb zugokba képesek bevenni magukat. Sokszor erős zúgás árulja el a poszméhek fészkének pontos helyét. Mint a darazsak, ők is képesek átrágni a gipszkarton mennyezetet!

A poszméh szúrása igen fájdalmas, viszont csak akkor agresszív ha a fészkét védelmezi. Ha a lakás bejáratának közelében ütöttek tanyát, javasoljuk vegye igénybe darázsirtás szolgáltatásunkat.

Sajnos nem. A darázscsapda sokkal kevesebb darazsat képes befogni, mint amennyi a fészekben szaporodik. Ha rejtett a darázsfészek, javasoljuk hogy rendeljen darázsirtás szolgáltatást.

Csak akkor, ha nem allergiás a darazsak szúrására (a népesség 2%-a, súlyosan érzékeny a darazsak méraganyagára). Ha Ön allergiás, javasoljuk hogy szerezzen be minél előbb adrenalin injekciót, és nagyon vigyázzon a darazsakkal. Az allergiás egyénnek a szervezetébe juttatott Kalcium csak ront a helyzeten, hogy miért? Mert a Kalcium egy kis időre javítja az ember közérzetét, leviszi a vérnyomást és késlelteti a folyamatot – és egyben csökkenti a hatékony terápiák (adrenalin) hatását.

Ne tegye! A darázsfészek elszigetelése nem működik, de a későbbi darázsirtás munkát nagyban nehezíti. Miért? Mert a darázsfészek irányába a legegyenesebb út mindig az eredeti közlekedő út. Ha ezt az utat eltömíti purhabbal (vagy egyéb anyaggal), a darázsirtó szer bejutását akadályoza.

A darazsak biztosan találnak egyéb alternatív útvonalat a kültér és a fészek közötti közlekedéshez, kirágják a széldeszkát vagy a lambériát. Nem ritkán pedig bejutnak a lakótérbe is, átrágják a gipszkarton mennyezetet! Az új közlekedőhelyük, berajzási pontjuk rendszerint távolabb esik a fészektől, gyakran gerendákon vagy szigetelőanyagon át vezet az útjuk. Élőlényekről beszélünk, nem okoz gondot nekik, hogy kanyargós úton közelítsék meg a fészket.

A darázsirtás porozószere nem intelligens, ha a darázsfészek távol van a berajzási helytől és idegen anyagok állják útját a pornak, esetleg nem jut el a fészekig: gond lehet a hatékonysággal. Kérjük, ne purhabbal végezzen darázsirtás -t.

Az alábbi videón a hölgy gipsszel tömte el a darázsfészek kültéri berajzási pontját.

Ennek következtében az agresszív német darazsak berágták magukat a ház lakóterébe.

Nem biztonságos, életveszélyes is lehet. A fészküket védelmező, tömegesen támadó darazsak rászállnak az emberre, és kitartóan keresik a leggyengébb pontokat, a nem tökéletesen záró védőruha alá bemásznak – és szúrnak. Csak kisméretű, látható darázsfészek irtása oldható meg biztonságosan, – profi darázsirtó védőruha és irtószer nélkül. Házilagos darázsirtás videókat böngészhet aloldalunkon. Az alábbi képet egy ügyfelünk küldte, aki találékony módon, krumpliszsákból tákolt magának védőruhát. Ennek dacára a padlásán fészkelő német darazsak többször megszúrták, ez után hívta ki cégünket, mi végeztük el a darázsirtás munkát.

Íme a kép:

 

Házilag készített darázsirtó védőruhában nem biztonságos a darázsirtás

Amennyiben mégis házilag szeretné megoldani a problémát, úgy vásárolhat tőlünk profi darázsirtó védőruhát.

Nyáron elkerülhetetlenek azok az időszakok, amikor mindenhol hemzsegnek a darazsak, méhek. Erre főleg a napokig tartó kánikulában szokott sor kerülni. Csak azért, mert mindenhol repkednek, vagy felületeken ücsörögnek ezek az állatok, még nem biztos, hogy irtásra is szükség van. Minden esetben győződjön meg arról, hogy van-e méh vagy darázsfészek az adott ingatlanon, hogy ne fizessen látszatmunkáért! A méhek és darazsak gyakorta költöznek be faodukba, bokrokba vagy azok alá, kéményekbe, tűzfalakba, kültéri szekrényekbe és mellékhelyiségekbe, ólakba, tárolókba, komposztálókba, falrésekbe, gerendarésekbe, csövekbe, földlyukakba.

Minden rejtett fészek megtalálható a folymatos, egy helyre irányuló, ki-be irányú méh vagy darázsmozgásból. Egy olyan pontot kell keresni a területen ahová a rovarok eltűnnek, és ahonnan kiindulnak. Kis, vagy kezdődő fészek esetén előfordulhat, hogy több perc is eltelik, mire az egyedeketb látjuk ki-be mozogni az adott helyről. Nagyobb fészeknél pedig másodpercenként váltják egymást a fészek lakói, és úgy tűnhet, mintha mindig ugyanazt a példányt látnánk repülni. Ha ez a támadáspont, vagy akár egy látható, nagyméretű darázsfészek megvan, már van értelme a darázsirtásnak. Rejtett fészek esetén sosem szabad eltömni a lyukat! A darazsak kirágják magukat, és általában ez beltér felé szokott bekövetkezni. Az irtás innentől kezdve nehézkessé válik, akár bontással is járhat.

A következő videónkon jól látható, hogy is néz ki ez a jellegzetes berepülés:

Tavaszi darázsirtás

Minden évben, a márciustól-májusig terjedő időszakban rengeteg érdeklődő hívást kapunk, darázsirtás kapcsán. A téli hibernált állapotukból ébredő nőstény darazsak ugyanis ilyenkor (az első tavaszi napsugarakkal) repülnek ki téli rejtekhelyükről.
A darazsak ez után nem tesznek egyebet, mint résről-résre – hézagról hézagra kutatnak (szálldosnak), nézegetik, hogy idén hová fognak befészkelni, hol van alkalmas hely darázsfészek építésére. Ez az akkurátus nézelődés és fészkelőhely kiválasztás heteken át tart.
Eközben az aggódó lakástulajdonos csak annyit lát: darazsak rajzanak a tető körül. Felmerül a kérdés: lehet-e és kell-e darázsirtás-t végeztetni? Egyszerű a kérdés, válaszolni mégsem lehet igennel vagy nemmel.

Ami biztos: a darazsirtás munkát akkor célszerű elvégezni, pontosabban akkor lehet kedvező áron és célzottan irtani, amikor a darázsfészek már létezik. Elméletileg lehetséges, a gyakorlatban rendkívül nehézkes megelőzni a darazsak befészkelését, prevenciós darázsirtás formájában. Sajnos preventív darázsirtó kezelés esetén nem tudunk garanciát vállalni.
A következőről van szó ilyen esetben: minden olyan helyet, mely potenciális darázs fészkelőhely (tető törései, fal és tető találkozás, redőnytok stb) tartós irtószerrel kezelünk le. Azt a felületet melyet darázsirtószer fed, a darázs elkerüli – oda be nem fészkel. Azonban a darazsak kikerülhetik a kezelt helyeket, és olyan helyre fészkelhetnek be, ahol nincs irtószer. Vagyis hiába fedjük le a teljes tetőfelületet (nagy munkával, sok irtószerrel) a darázs ellen, ha az olyan zugot talál fészkelőhelyéül – ahol nincs irtószer. Például befészkel egy földlyukba, szellőzőbe, lábazati résbe. Belátható, hogy képtelenség lenne minden egyes lyukat vagy hasadékot vegyi anyaggal fedni, a darazsak befészkelését megakadályozandó.
Olyankor javasolható a prevenciós darázsirtás, amennyiben minden évben pontosan behatárolt helyre fészkelnek a darazsak, mert konkrét hely ténylegesen levédhető.

Ha viszont kérdésünkre (“Hol vannak a darazsak?”) a válasz az: “mindenhol”, akkor biztosan nem lehet hatékony munkát végezni. A darazsak ugyanis a bokrokban, vagy bármilyen zöldterületen is kutatnak fészkelőhely után, ezt megakadályozni nem tudjuk.

Ha viszont be is fészkelt már (pl. fa odvába vagy földlyukba), akkor van támadáspontunk, hatékony és garanciális darázsirtás munkát rendelhet tőlünk.

Javasolt még olyan esetben is megelőző jellegű darázsirtás, ha a darazsak szúrására allergiás ember lakik az ingatlanon – mert ott mindennél fontosabb hogy tűzzel-vassal akadályozzuk a darazsak befészkelését, hiszen ezen az ember élete múlhat. Minden egyéb esetben csak akkor javasolt darázsirtás munkát rendelni, ha a darázsfészkek már kialakultak. Ez június előtt ritkán történik meg!

Ne feledje! Minden darázsirtás megrendelésre garanciát vállalunk, amennyiben pontosan behatárolt darázsfészekről van szó, vagyis a darazsak mozgása határozottan pontra (lyukra) irányuló. Rejtett fészek esetén is garanciát vállalunk!

Téli darázsirtás

Darázsirtó megrendeléseink döntő része rejtett fészekre irányul, ahol csak a darazsak berepülési pontja látható. Oda kell a porozógépes technika és szakértelem. De ha a darázsfészek a padláson látható, a megoldás nem szakértelem, hanem védőruha kérdése. 2021 augusztustól profi darázsirtó védőruhát vásárolhat tőlünk, onnantól egy otthoni légyirtó spray-el is eredményes lesz.

Mikor és miért kell a darázsirtás?

Lehetséges-e, kell-e télen darazsat irtani? Általában nem! A hazánkban fészkelő valamennyi darázsfaj un. egyéves fészket épít. A dolgozó darazsak télen elpusztulnak, a megtermékenyített nőstény példányok hibernált állapotban élik túl a telet. Ezek a darazsak azonban nem a fészekben lapulnak, annak környékén próbálnak védett helyet találni maguknak a hidegek elől. Április körül ezek a példányok felébrednek, kirepülnek a rejtekhelyükről, majd fészekrakóhely keresésbe kezdenek. Nem fészkelnek a régi darázsfészekbe! A télen padláson fellelt darázsfészek bizonyosan üres! Mi következik ebből?
Nem más, mint hogy darázsfészek téli leszedése valójában értelmetlen.

Ha a megrendelő mégis igényli a darázsfészek eltávolítását, azt meg tudjuk tenni. Ilyenkor a darázsfészek környékének irtószeres kezelését is elvégezzük, ezzel csökkenthető a tavasszal kirepülő nőstény darazsak száma.

Kártevőirtás - darázsirtás

Kapcsolódó linkek

Darázsirtás GOOGLE értékeléseinkből
(2021-ben 200 feletti ötcsillagos ajánlás)

Pesti Péter

Nagyon köszönöm a vállalkozásnak a rendkívül gyors és profi munkát! Vidéki címre a bejelentés után pár órával kiszálltak. Mivel darazsak lógtak a mennyezetből ez felbecsülhetetlen volt számomra. A födémben a meglévőnél nagyobb kár nem keletkezett. Igazán profi darázsirtást végeztek amire garanciát is vállalnak. Rugalmas, gyors és professzionális cég.

Ferencz András

Már háromszor jártak családi házunknál, minden alkalommal nagy darázsfészek (német darázs) irtására, cserép alatt ill. padláson. Ahol darázsirtás volt, oda többé nem fészkelt darázs. Gyorsak (1, max. 2 napon belül jönnek), nagyon profik, hozzáértőek, komoly szerrel (érintőpor, nagy nyomáson kijuttatva) dolgoznak, ráadásul baromi rendes és jófej a szaki aki csinálja. Nagyon ajánlom mindenkinek, nem lesz csalódás! Ár tekintetében is megéri, és nincsen rejtett költség. Az elvégzett munkára garit vállalnak. Csillagos ötös!

Garai Éva Zsuzsanna

1,5 kg-os darázsfészek volt a padláson, melyet profi módon likvidáltak. Szobra a megbeszélt időben pontosan érkeztek. Nagyon köszönöm a darázsirtó munkájukat !

Bús Gergely

Darázsirtás ügyében telefonon jelentkeztem és még aznap kijöttek. Roppant profi szakember érkezett, aki lenyűgöző tudással és ügyfélbarát hozzáállásával minden tiszteletemet kiérdemelte. A telefonos egyeztetés és a helyszíni szemle is kiváló ügyfélkezelésről tanúskodott, így kimondottan ajánlom a céget. Le a kalappal!

Darázsirtás Budapesten
és Pest megyében

Darázsirtás ára: 26.000 Ft

Kiszállási díjat nem számítunk fel.

Munkánkat gyermek és állatbarát irtószerekkel, hatósági engedéllyel, ipari technikákkal végezzük.

Rejtett darázsfészek irtását bontás nélkül végezzük, nagy magasságot is vállalunk!

A piac legjobb feltételével:  GARANCIA ÉV VÉGÉIG!

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás

Darázsirtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.