Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Nyestcsapda

Ha a legjobb nyestcsapdát keresi, MOST megtalálta!

Erős rács – nyest ellen fejlesztve – dupla ajtó záró mechanika. Ingyenes szállítás futárral!

Nyestcsapda
Információ és megrendelés:

Nyest elleni védekezés: nyestcsapdával hatékony!

A nyest elleni védekezés célravezető módja a csapdával történő befogás.
Élvefogó csapda, kifejezetten nyest ellen fejlesztve.

 

Kompromisszummentes minőség!
Ára: 32.400 Ft. Több darab esetén kedvezményt adunk.

A festett nyestcsapdát raktárkészletről vagy folyamatos gyártásból biztosítjuk. A horganyzott kivitelről kérjük érdeklődjön e-mailben vagy telefonon, általában hosszabb átfutással kell számolni. Fontos megjegyezni: nem csak árusítjuk termékeinket, kártevőirtási munkáink során magunk is ezeket használjuk. Saját gyártóbázisunk készíti a csapdát, vásárlásával hazai munkahelyeket támogat.

Magyar termék, nem kínai silány minőség!

Nyest a csapdában

2020-tól ÚJDONSÁG!

Fejlesztettük a nyestcsapdát, de az ár nem változott!

A nyestcsapdát extra széles és hajlított taposóval gyártjuk, ez biztosabb kioldást így sikeresebb csapdázást garantál. További újdonság, hogy kérheti a csapdát HORGANYZOTT kivitelben is. Ez a cinkfürdős felületkezelő eljárás egy extra tartós bevonatot ad a szerkezetnek, hosszú évekkel később is újszerű lesz a nyestfogó ketrec. A horganyzott kivitel iránti igényét jelezze a megrendelésnél, 5000Ft-os felárat számolunk fel az extra felületkezelésre. Főleg tartós kültéri használat esetén javasoljuk a horganyzott nyestcsapda vásárlását, mert a felületkezelés ezen módja rendkívül tartós védelmet ad ketrecünknek a környezeti hatásokkal szemben.

Zárt padlástereken, illetve udvarokon a nyest nyomait, csapáit, búvóhelyeit, ürülékét kell felkutatni, majd kihelyezni élvebefogó nyestcsapdát. A csapda igen egyszerű mechanikus elven működik, csalétek alkalmazásával (tojás, gyümölcs, hús, élő állat) egyszerűen be kell csalogatni a nyestet, majd mikor az hozzáér a kioldó pedálhoz, a csapda rabul ejti. Ilyenkor a gazfickóval nincs más teendő, mint lakott területtől távol szabadon engedni. Kedvező áron rendelhet nyestcsapdát, melyet futárral szállítunk házhoz. A megvásárolt nyestcsapda mellé oktató videót adunk (címe: nyestfogó gyorstalpaló), melyen bemutatjuk a nyestcsapda felállítását, illetve a csalétek elhelyezésének és álcázásának trükkjeit, praktikáit. A csapda működtetése nem igényel műszaki érzéket, azonban a videón bemutatott teendők fontosak lehetnek a nyest befogásához. A kiszállítás költségét Magyarország területén átvállaljuk, futárral juttatjuk el címére a nyestcsapdát.

A csapdába esett nyest nem viccel, soha ne nyúljunk be a ketrecbe!
A csapda két végéhez a nyest nem fér hozzá, szállításkor a csapdát ott fogjuk meg!

Profi nyestcsapda, házhozszállítással megrendelhető!

Amennyiben nem nyestcsapdára van szüksége, válasszon egyéb élvefogó csapdáink közül:

Miért a nyestcsapda a nyestek elleni védelem legjobb módszere?

 • Nyestcsapda használatával a kártékony állat fizikailag kerül eltávolításra.
 • A riasztó hatáson alapuló egyéb módszerekhez (nyestriasztó készülék, spray), és házi praktikákhoz (rádió, kutyaszőr) a ravasz nyestek gyorsan hozzászoknak, ezen eszközökkel a nyest okozta ártalom csak rövid időre – vagy egyáltalán nem – kezelhető.
 • A nyestcsapda teljesen gondozásmentes, használata nem igényel műszaki ismereteket, egyszerű mechanikus elven működik, padlásra és udvarra egyaránt telepíthető. A nyest elleni csapda nem tartalmaz elromló vagy elfáradó alkatrészeket (például rugót), nem kell elektromos áram a használatához.
 • Ipari minőségű, erősített rácsszerkezetű csapda képes a befogott nyestet megtartani, az atletikus állat ugyanis minden áron szabadulni próbál. A csirkedrótból, vékony rácsból, puhafából készült eszközök nem alkalmasak a nyest befogására.
 • Az általunk kínált nyestcsapda nem kizárólag a nyest befogására alkalmas. Megfelelő csalétek és beállítás esetén kóbor macska, görény, patkány, és egyéb kisragadozók és rágcsálók befogására is alkalmas.
 • A nyestcsapdát cégünk országosan ingyenesen postázza, ennek feltétele az előreutalás (számla alapján).
  Minden esetben részletes tájékoztatást adunk a csapda helyes használatáról.
  A nyestcsapdázás apró trükkjeiről DVD-n videót adunk ügyfeleinknek. A felvételen bemutatjuk a nyestcsapda álcázását, mely egyes különösen óvatos példányok (idős és ravasz nyestek, vagy a már egyszer becsapdázott állatok) befogásához hasznos segítség.
 • Garantáljuk, hogy a mi nyestcsapdánk nem található meg egyetlen más cég kínálatában sem. Az egyedi kialakítású zárszerkezet, a különösen érzékeny széles taposólemez, és a kifejezett nyest ellen tervezett (erősített) ipari rácsozat miatt tartjuk a legjobbnak. Szupercella kivitelű nyestcsapdáról további információ: nyest ellen extra élvefogó csapda.

Miért szükséges az élvefogó nyestcsapda?

A nyest óriási károkat okoz, lakóházak padlásán és az autókban egyaránt.
Nézzük meg a TV2 riportját, “nyestkár az autóban” címmel:

Miért vásároljon minőségi nyestcsapdát?

Az alábbi képen látható csapda gyenge anyagból készült, ügyfelünk egy webshop-ból rendelte. A csapda befogta a nyestet, azonban a vékony rácsozat nem tartotta benn az erőtől duzzadó kisragadozót. Jól látható, hogy a nyest addig rágta és feszegette a csapdát, amíg az megadta magát. Ugyanezen ok miatt nem javasolt a facsapdák alkalmazása, melyből szintén kirágja magát a nyest.

Tőlünk kitűnő minőségű, ipari anyagból készült nyestcsapda kerül a birtokába! Javasoljuk, ne második körben vegyen minőséget!

Ha gyenge ketreccel csapdázik, és az állat kiszabadul, az nagyban rontja a későbbi befogás esélyét, mert az állat rendkívül óvatos és gyanakvó lesz!

Cégünk az utóbbi évek tapasztalatai alapján több módosítást eszközölt a nyestfogó csapdán (erősített szerkezet, széles taposó, oldalanként dupla zárás).

Az alábbi képen látható csapda gyenge anyagból készült

A nyestek életmódja, nyest elleni védekezés

Az urbanizálódott nyest életmódja

A nyest mindenevő ragadozó. Vadon élő nyesteken végzett hazai vizsgálatok szerint tavasszal az énekesmadarak, nyáron és ősszel a rovarok, a gyümölcsök, télen pedig a kisemlősök szerepelnek meghatározó arányban az étlapján. Városi környezetben mindent elfogyaszt, amivel találkozik: dögöt, partra vetődött halat, énekesmadarat, egeret, hüllőt, kétéltűt. magokat.

Bár egész évre számítva viszonylag kevés madarat pusztít el a nyest, a védett, ritka ragadozó madarakat téli időszakban egy területen akár teljesen kipusztíthatja. A földön és bokron fészkelő madarak fészkeinek fosztogatásával tetemes károkat okozhat. A kertekben és a parkokban az énekesmadarak és a mókusok fészkeit fosztogatja, rájár a gyümölcsre, és – mint azt az ürüléke elárulja – kedvence a cseresznye, a málna, a szeder és a szőlő.

Az urbanizálódott nyest életmódja

Természetes körülmények között a nyestek vadászterülete átfedésben van a róka, nyuszt, vadmacska territóriumával. Sajátos (emberi környezethez közeli) életmódja miatt azonban valódi versengésben csak saját fajtársaival – továbbá a házi macskával van. A nagyobb ragadozó madarak, például a sasok és a baglyok időnként elkapják a nyesteket is.

Városi környezetben tőlük nem kell tartania, de a macskák komoly versenytársai lehetnek a gerincesekből álló táplálékért és a búvóhelyekért folyó vetélkedésben. Ügyfeleink elmondása alapján a macska és a nyest egymást, olykor kölcsönösen elpusztítják egymás kölykeit is. Kettejük közül a nyest sokkal sikeresebb, agresszívabb, mert ahol megtelepszik, onnan a macskák rövidesen eltűnnek.

A kutyákat elkerüli, valószínűleg az ebek szaganyaga jelzi számára, hogy nála nagyobb testű, erősebb, de vetélytársnak nem számító élőlénnyel van dolga. Ahol a kutya szabadon mozoghat az udvaron, ott a nyest kevésbé fordul elő, és ha mégis, akkor csak a lombkoronában. Ha estére bezárják vagy láncra kötik a kutyát, megjelenik, de csak éjszaka hagyja el a rejtekhelyéül szolgáló padlásteret.

A nyestek szokása még, hogy készleteket halmoz fel az élelmeiből, de azokat nem éli fel. A nyest gyakran lop baromfiólakból tojásokat, azt felhalmozza a fészkében vagy más rejtekhelyén – általában a padláson.

Előfordul, hogy tucatjával hordja a fiatal baromfit a padlásra, majd lenyakazva otthagyja őket, és csak akkor fogyaszt belőlük mikor szűkében van a tápláléknak. Ilyen pazarlásra akkor vetemedik, ha sok a táplálék, például ha a sors egy rosszul őrzött baromfitelep közelébe vezérli. Ahol teheti, a nyest nyúlfiakat, csirkét is lop, sőt, egy megtermett kakast is képes áthúzni a kerítésen.

A menyétfélékre – így a nyestre is – is jellemző, hogy kedvtelésből, folyamatosan ölnek. Ha beszabadulnak a galambok dúcába vagy nyúlketrecbe, óriási károkat okoznak. A vértől megrészegülve, legyilkolja az egész állományt. Előfordul, hogy a zsákmány fejét lerágja, így csapása mentén találhatunk fej nélküli rágcsáló vagy galamb tetemeket is, ezen kívül tojásdarabokat.

A nyest ürüléke jellegzetesen görbült, kb ceruza vastagságú képlet, 5-8 cm hosszú. Általában felismerhetőek benne a magok.

A felhalmozott ürülék-halmok mennyisége egyenes arányban van a terület látogatottságával, kihasználtságával. A nyest számos búvóhelyet váltva használ. Ezért ugyanazon nyestet több szomszéd is magáénak tekint.

A legtöbb ürülék az un. központi búvóhelyén halmozódik fel, ahol a leggyakrabban tartózkodik, gyakran táplálkozik. Territóriuma határait többnyire kimagasló (pl. farönk lépcső), vagy feltűnő, a környezetétől elütő felületre helyezi -pl. járda, földön lévő szeméthalom, és vizeletével megjelöli. Ha tehát ritkán és néhány darab hullatékot találunk a kertben vagy teraszon, aggodalomra még nincs ok, de érdemes azonnal letakarítani, kellemetlen szagokkal felülírni, ha szeretnénk őkelme kedvét elvenni a későbbi látogatásoktól. Az viszont már régen rossz, ha a nyest vizelet csorog a gipszkarton mennyezetből, vagy nyest ürülék szaga tölti be a padlásteret.

A nyest talpának lenyomata jellegzetes, a macskával, kutyával és rókával ellentétben lábnyomán öt ujj lenyomata figyelhető meg. A nyest gyakran használt csapáin karomnyomok, kopások figyelhetők meg.

A nyest jellegzetes, és az emberi fül számára rendkívül ijesztő hangokat képes hallatni. A magányosan kóborló állat cincogó, kaffogó, nyafogó hangokat hallathat, de az igazán érdekes acsarkodást a csoportosan kergetőző egyedek keltenek. Ilyet hallhatunk a júliustól augusztusig tehető nász ideje alatt, amikor a rivalizáló hímek és a párok kergetőznek. Párzásuk (pacsmagolásuk) során kísérteties nyávogásszerű, nyújtottabb hangokat hallhatunk, mely hang talán a macskákhoz hasonlítható. A májustól együtt kóborló nyest család, azaz a kölykeivel portyázó nőstény cincog, morog, nyávog, kaffog. A kis nyestek egy padláson mindent elmozdítanak a helyéről, ugrálnak, karmolnak, vetődnek, a szigetelést széttúrják.

 

Hol a játékos, hol az agresszív viselkedést jellemző hangokat adnak. A lakossági bejelentések nagyobb része éjjeli észlelésről számol be (22 és hajnali 4 óra között igazán aktív), a városlakó nyestek azonban gyakran reggel, sőt a nappali órákban is aktívak.

A nyest ürüléke jellegzetesen görbült, kb ceruza vastagságú képlet
A kis nyestek egy padláson mindent elmozdítanak a helyéről

Nyest ellen hatástalan módszerek

A nyest elleni védekezés első lépéseként az emberek többsége nyestriasztó spray-t szerez be. A nyestriasztó aeroszol ára borsos, flakononként körülbelül 3000Ft. A flakon alkalmas egy kis terület (jellemzően egy autó motortere) időszakon 1-2 hetes védelmére, aztán ismételni kell a befújást. Nagyobb terek (pl padlások) védelme nyestriasztó aeroszollal nem lehetséges.

Ultrahangos nyestriasztó – HATÁSTALAN ESZKÖZ!

Kedvező árú, kényelmes, és jól hangzó high-tech módszernek tűnik az ultrahangos nyestriasztó. Ne vegye meg, ez az eszköz HATÁSTALAN!

Ezek az univerzális ultrahangos készülékek teljes védelmet igérnek nyest, kutya, macska, nyúl, hermelin, borz, róka továbbá rovarok (!), pókok, csótányok, hangyák és kullancsok ellen is. Nagyon jól hangzik, a gyakorlat azonban cáfolja a hangzatos igéreteket.

Ultrahangos nyestriasztó – HATÁSTALAN ESZKÖZ!

Hatósági vizsgálatok alátámasztják a negatív tapasztalatokat: “az ultrahangos riasztók hatása nem bizonyított…”. A 2010-es OEK kiadvány, (“Tájékoztató az engedélyezett irtószerekről és az egészségügyi kártevők elleni védekezés szakmai irányelveiről”) sem fogalmaz másként: “A hang kibocsátásával működő készülékek bármely egészségügyi kártevő távoltartására és/vagy elriasztására alkalmatlanok.”

Gyakorlati tapasztalataink is alátámasztják a vizsgálat eredményét: naponta járunk padlásokon, ahol nyestriasztót üzemeltetnek, a nyest azonban rá se hederít. Az intelligens állat pillanatok alatt rájön, nincs valós fenyegetettség az riasztó készülék hangjelzése mögött, és onnantól nem is foglalkozik vele.

A különböző internetes boltok a vásárlók 90%-ánál ígérnek eredményt, a csekély 10%-nál a “negatív külső körülmények” (bármit is jelentsen ez) miatt nem tűnnek el a nyestek. Sajnos mindenki a szerencsétlen 10%-ba esik, akinél nem működik a nyestriasztó készülék, reklamálni azonban lehetetlen…

Nyest a csapdában

Videón a nyestcsapda fogságába esett nyest. A felvételen jól hallható a nyest ideges morgása és jellegzetes kerregő sikolya. Ezt a hangot a nyestek az ellenfelek megfélemlítésére használják. A félelmetes hangra a macskák általában fejvesztve menekülnek, de az emberekben is megáll az ütő egy pillanatra, főleg aki először hallja:

A nyest védelem egyetlen biztos módja, ha a kártékony állatot élvefogó csapdával befogjuk, majd távoli – lehetőleg lakatlan – területen szabadítjuk. A nyest nem számít egészségügyi kártevőnek, ezért pusztítani (irtani, kilőni) lakott területen tilos.

Félénk, különösen óvatos nyest csapdázása:

A nyest befogása idősebb, ravasz példányok esetén némi trükközést igényel. A szupercella kivitelű nyestcsapda lemez aljzata általában nem kelt gyanút az állatban, mivel nem egy ponthegesztett rácshálón kell neki átbukdácsolni. Azonban az igazán tapasztalt példányok (kivált a korábban már becsapdázott nyestek) óvakodhatnak a nyestcsapda kelepce jellegétől is. Ilyen esetben muszáj álcázni a csapdát. Jellemzően egy földön (gallyrakásban) fészkelő madár fészkét imitáljuk, mely felkelti a nyest fészekrabló ösztönét, rámegy a csapdába bepakolt tojásokra. Kisebb méretű tojás általában vonzóbb (pl fürj vagy galamb), de tyúktojás is megfelelő. Minél jobban próbáljuk álcázni a telepített nyestcsapdát. A nyestcsapda mellé adott videón részletesen mutatjuk be hatékony álcaépítést. Nem ördöngösség, egyszerű megcsinálni!

Nyest befogás, majd szabadítás a nyestcsapda fogságából

Álcázott nyestcsapda

A nyestfogó csapda profi álcázása

Ha nem nyest ellen való csapdát szeretne vásárolni, mert macska garázdálkodik az udvaron, vásároljon macskafogó csapdát cégünk kínálatából.

Kérdések és válaszok nyest elleni védekezés témában

 1. Miért rágja meg az autót a nyest?
  A nyestek territoriális állatok, folyamatosan jelölik élőhelyük és vadászterületük határait. Különösen kedvelik jelölni a domborzatból kiemelkedő tárgyakat (pl fatörzs, kerítés lábazata, autók). Az autók általában változtatják helyüket, vagyis gyakran más és más nyestek jelölik rajtuk vadászterületüket. az illatanyagukkal.
  A területét agresszívan védekező nyestek dührohamot kapnak, amikor idegen nyest szagát érzik az autókon. Ennek sajnos a járműveink esnek áldozatául.
  Több százezer forintos kárt is képes okozni az autóban.
 2. Miért fészkel be a nyest a padlásra?
  A nyest búvóhelyéül használja a padlást, onnan indul vadászni, portyázni.
  Gyakran több búvóhelyet felváltva használ, ezért ugyanazt a példányt több lakástulajdonos is magáénak tekintheti. Az egyes búvóhelyeket időről-időre felkeresi, megjelöli. Ha 1-1 hétig nem jelentkezik a nyest, sajnos nem jelenti azt hogy elhagyta volna a territóriumát – mindössze éppen egy másik padlást tisztel meg jelenlétével, de rövidesen vissza fog térni.
 3. A nyest téli álmot alszik?
  Nem, télen is aktív. Sőt, a korszerű házak szigetelőanyaggal borított padlásain,
  a hideg idő beköszöntével fokozottabban lehet számítani a jelenlétére.
 4. A nyest megtámadja az embert? Harap?
  Az urbanizálódott nyestek, bár az ember közvetlen közelében élnek, félnek az embertől. Normál körülmények közt nem támadnak. Azonban a nyestcsapda fogságába esett állat sarokba szorítva érzi magát – soha ne nyúljunk be a ketrec rácsai közé, mert a nyest haraphat. A nyestcsapdánk kiképzése olyan, hogy zárt állapotban a csapda két végén holttér jön létre, így cégünktől vásárolt nyestcsapdával az állat veszélytelenül szállítható.
 5. Egy nyest él a padlásomon, vagy több példány is lehet?
  A kölyök és fiatal nyestek laza családi kötelékben az anyjukkal élnek, később a családtól elszakadva önálló vadászterületet igyekeznek kisajátítani. Egyes nyestek vadászterülete keresztezi is egymást, ezért a nyest állandóan bejárja és jelöli territóriuma határait. Több példány csapdázása is szükséges lehet, hogy a terület a nyestektől mentesítve legyen.
 6. Mi történik, ha lelövöm vagy megmérgezem a nyestet?
  A 2012. évi, a BTK C. törvény XXIII. fejezetének 245.§-a alapján bűncselekményt követ el, mely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az EU normák szerint a csapóvasak és egyéb ölő és csonkoló módszerek is tiltottak.
 7. Ha kutyaszőrt viszek a padlásra, elmegy a nyest?
  Van rá esély, hogy a nyest egy ideig elkerüli a padlást. Azonban a ravasz állat egy idő után rájön, hogy nincs valós fenyegetés a kutyaszőr mögött. A vadászterületét a nyest el nem hagyja, az ominózus kutyaszőrös padlásra pedig időnként visszajár, majd elkönyveli magában hogy a kutyaszőr ellenére is tiszta a terep.
 8. Ha rádiót teszek a padlásra, a nyest elmenekül?
  Ez egy működő módszer, azonban csak addig számíthatunk a nyest eltávolító hatásra, amíg szól a rádió. Egy nyestcsapda vásárló ügyfelünk számolt be róla, hogy a padláson egy hónapig működtetett állandóan egy táskarádiót, ez ideig a nyest egyetlen egyszer sem jelentkezett. Emberünk már azt gondolta, hogy a nyest problémát meg is oldotta, a rádiót végre lekapcsolta – a nagy hangerővel szóló adást ugyanis a lakásban is lehetett hallani éjjel-nappal. A nyest azonban a negyedik éjszaka újra megjelent a padláson, ekkor döntött ügyfelünk a nyestcsapda vásárlása mellett.
 9. Van valami olyan módszer, amivel a nyestet távol tudom tartani a padlásról?
  A tartós és végleges módszer a nyestcsapda, ezzel a területen garázdálkodó nyest fizikailag kerül eltávolításra. Hatékony és jó módszernek tartjuk a padlásokon mozgásérzékelős fényvetők felszerelését (erős reflektorral, jól beállítva, a nyest tartózkodási helyein több darab felszerelése). Ez a módszer bár nem akadályozza meg a nyest padlásra való feljutását, a padláson való tartózkodását kényelmetlenné teszi, hiszen minden mozdulatára fényárban úszik a padlás. Ezen nyestriasztó módszer hatására a nyest a padlásteret általában elhagyja. A territóriumába azonban továbbra is beletartozik a kert és az udvar, ahol a nyest jelentős kárt okozhat, például a gépkocsi motorterében kábelek elrágásával. A nyestcsapda vásárlásával a kisragadozót kiemeljük a területéről, és lakatlan külterületen szabadítjuk. Ez a hatékony módszer nyest ellen.
 10. A festett vagy a horganyzott nyestcsapda a jobb?
  A két csapda pontosan ugyanazon célra használható: a nyestfogás legjobb célszerszáma. A nyestcsapda anyaga és kialakítása teljesen megegyezik a festett és a horganyzott kivitelnél. A horganyzott felület a festéshez képest jobban ellenáll a környezeti hatásoknak, egyáltalán nem rozsdásodik, egyesek szerint esztétikusabb is a festésnél. A nyest befogásának eredményessége tekintetében azonban nincs különbség a két verzió között.

További termékeink

AGROHYDRO Élvefogó csapdák – macskacsapda

Macskacsapda

A legerősebb ketrec a piacon, nagytestű kandúr macskák befogásához is!

AGROHYDRO Élvefogó csapdák – Rókacsapda

Rókacsapda

Élő csalétekkel is működik, ezzel
az óvatos rókák csapdázása is megoldott.

AGROHYDRO Élvefogó csapdák – kutyacsapda

Kutyacsapda

Nagyméretű kóbor kutyák
befogására fejlesztettük.
Kompromisszummentes méret
és minőség!