Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Tudástár

A rovarirtás alapkérdései

Rejtőzködő életmódú rovarok irtása
Nagy tapasztalattal rendelkezünk a csótányok elleni védekezésben, gélezéssel és permetezéssel egyaránt dolgozunk. A rettegett ágyi poloska ellen társcégeinket is bevonjuk, így tudunk 24 órán belül kiszállást biztosítani. A hangyairtó szezonban Pest megyében kedvezményes áron, nagy hatékonysággal végzünk hangyairtást. Talán legjobbak mégis darázsirtásban vagyunk, cégünk elsőként alkalmazta hazánkban a porozógépes technikát, melyet azóta tökélyre fejlesztettünk. Csak tőlünk kap tárgyévi garanciát darázsirtásra.

Valószínűleg ezüstös pikkelyke van a fürdőszobájában.
Az ezüstös pikkelyke fatörzseken, mohákon, sziklákon, régi épületekben, és főleg a lakásoknak a mellékhelyiségeiben gyakori. 22 és 27 °C között érzi magát a legjobban. A rovar szép csillogását a testén lévő ezüstös por adja. Jellemző a szárnyak teljes hiánya, valamint a test végén meredező három hosszú, serteszerű függelék. A viszonylag magas páratartalmat kedveli. Gyorsan fut, de ugrani nem tud. Kárt általában nem okoz, de érdemes védekezni ellene.

A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a kérdéses rovar biológiai sajátosságaival. A kártevő életmódja szerinti kulcsfontosságú helyekre juttatjuk ki a rovarirtószert. Ilyen célterületek csótány megjelenésekor a vizes helyiségek (konyha és fürdő), ágyi poloska ártalmakor az ágy és fekvőhely, valamint a környező bútorok és felületek. Bolhairtáskor a padló kezelése szükséges, elsősorban a parketta, poros beton és szőnyegpadló ad lehetőséget elszaporodásukra. Hangya előfordulásakor a fal és padló találkozásánál végzünk sávpermetezést. Kiegészítő módszerként hidegködös kiűzést, ULV-eljárást, füstképzést alkalmazunk. A rovarirtók sikerének azonban sosem a hangzatos technológia az alapja (“gázzal csinálják a rovarirtást, az a jó”) hanem a szakszerű, alapos és becsületes munka továbbá a hatékony rovarirtószer.

Valószínűleg igen. Az ágyi poloska rendkívül rejtett életmódot él, rejtekhelyét csak vérszívás céljából, éjszaka hagyja el. Felderítése és irtása szakember számára is komoly feladat. Az emberek érzékenysége nagyon eltérő a poloska szúrására, az apró piros pöttyöktől egészen a lila vörhenyes foltokig terjed a szúrások nyoma. Elsősorban az alvás közben takaróval nem fedett részeken szúr a poloska, ezt találja meg vándorútja során először. Olvasson a poloska életmódjáról. Tekintse meg a poloska irtása során felmerülő kérdéseket, tudjon meg mindent a poloskairtás folyamatáról.

Az élelmiszer-látogatók közé tartozó csótányok fertőző betegségek terjesztéséért lehetnek felelősek, továbbá az ember közvetlen környezetében, különösen lakásban megtelepedve allergiás reakciókat idézhetnek elő, illetve undorkeltésük miatt pszichés visszatetszést kelthetnek. A vérszívó ízeltlábúak (poloska, bolha, kullancs -ektoparaziták) az embert táplálkozás céljából keresik fel. A profi rovarirtók a rejtőzködő életmódú kártevőket engedélyezett irtószerrel, hatékony rovarirtó koncentrátumból kevert munkaoldattal irtják.

Rovarok irtásakor legtöbbször a két elterjedt csótányfajjal van dolgunk: a német és a konyhai csótánnyal. Mindkét fajt hatékonyan vonzzák az egyszerű szabadforgalmú csótánycsapdák. Tegyen a hűtő mögé, mosogató alá és a kuka mellé a csapdákból. Ha a következő napon rovart talál a csapdában, szinte biztos hogy csótányokról van szó. A csapda ugyanis csak a csótányokat vonzza, más rovar csak véletlenül sétálhat bele. A csótánycsapda csak felmérésre alkalmas, javasolt minél előbb rovarirtással foglalkozó céget segítségül hívni.

Tudjon meg többet a csótányok biológiájáról olvassa el rövid ismertetőnket a csótányirtásról.
Kérjen ajánlatot csótányirtásra, 24 órán belül válaszolunk.

Az általunk felhasznált valamennyi rovarirtó koncentrátum szigorú hatósági és toxikológiai vizsgálatokon átesett, Országos Tisztiorvosi Hivatal által engedélyezett, piretroid készítmény.
Szakszerű felhasználás mellett a rovarirtók emberre és haszonállatra veszélytelen szerek.

A lakótérben végzett felmérés és rovarirtás során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel sosem koszoljuk össze lakását. A rovarirtás alatt megóvjuk a lakás tisztaságát.

Rovarirtó szolgáltatásunk sosem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. A rovarirtás teljes diszkrécióval történik, adatait bizalmasan kezeljük.

Gyakran Ismételt Kérdések

Tudjon meg többet a rágcsálók életmódjáról is, és ismerje meg a rágcsálóirtás során felmerülő kérdéseket.