Megrendelők gyakori kérdései, rovarirtók válasza:

HangyairtásPoloskairtásDarázsirtásRágcsálóirtásCsótányirtás

A rovarirtás alapkérdései.
Rejtőzködő életmódú rovarok irtása:

Milyen rovarok ellen végeznek irtást?
Nagy tapasztalattal rendelkezünk a csótányok elleni védekezésben, gélezéssel és permetezéssel egyaránt dolgozunk. A rettegett ágyi poloska ellen társcégeinket is bevonjuk, így tudunk 24 órán belül kiszállást biztosítani. A hangyairtó szezonban Pest megyében kedvezményes áron, nagy hatékonysággal végzünk hangyairtást. Talán legjobbak mégis darázsirtásban vagyunk, cégünk elsőként alkalmazta hazánkban a porozógépes technikát, melyet azóta tökélyre fejlesztettünk. Csak tőlünk kap tárgyévi garanciát darázsirtásra.

Fürdőszobában szürkés rovarokat látok. Mi ez? Szükséges a rovarirtás?
Valószínűleg ezüstös pikkelyke van a fürdőszobájában.
Az ezüstös pikkelyke fatörzseken, mohákon, sziklákon, régi épületekben, és főleg a lakásoknak a mellékhelyiségeiben gyakori. 22 és 27 °C között érzi magát a legjobban. A rovar szép csillogását a testén lévő ezüstös por adja. Jellemző a szárnyak teljes hiánya, valamint a test végén meredező három hosszú, serteszerű függelék. A viszonylag magas páratartalmat kedveli. Gyorsan fut, de ugrani nem tud. Kárt általában nem okoz, de érdemes védekezni ellene.

Hogyan történik egy rovarirtás?
A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a kérdéses rovar biológiai sajátosságaival. A kártevő életmódja szerinti kulcsfontosságú helyekre juttatjuk ki a rovarirtószert. Ilyen célterületek csótány megjelenésekor a vizes helyiségek (konyha és fürdő), ágyi poloska ártalmakor az ágy és fekvőhely, valamint a környező bútorok és felületek. Bolhairtáskor a padló kezelése szükséges, elsősorban a parketta, poros beton és szőnyegpadló ad lehetőséget elszaporodásukra. Hangya előfordulásakor a fal és padló találkozásánál végzünk sávpermetezést. Kiegészítő módszerként hidegködös kiűzést, ULV-eljárást, füstképzést alkalmazunk. A rovarirtók sikerének azonban sosem a hangzatos technológia az alapja (“gázzal csinálják a rovarirtást, az a jó”) hanem a szakszerű, alapos és becsületes munka továbbá a hatékony rovarirtószer.

Reggelente csípésektől tarkítva ébredek, de nem látok bogarakat az ágyamban. Poloska lehet a tettes?
Valószínűleg igen. Az ágyi poloska rendkívül rejtett életmódot él, rejtekhelyét csak vérszívás céljából, éjszaka hagyja el. Felderítése és irtása szakember számára is komoly feladat. Az emberek érzékenysége nagyon eltérő a poloska szúrására, az apró piros pöttyöktől egészen a lila vörhenyes foltokig terjed a szúrások nyoma. Elsősorban az alvás közben takaróval nem fedett részeken szúr a poloska, ezt találja meg vándorútja során először. Olvasson a poloska életmódjáról. Tekintse meg a poloska irtása során felmerülő kérdéseket, tudjon meg mindent a poloskairtás folyamatáról.

Miért kell rovarírtást végezni?
Az élelmiszer-látogatók közé tartozó csótányok fertõzõ betegségek terjesztéséért lehetnek felelõsek, továbbá az ember közvetlen környezetében, különösen lakásban megtelepedve allergiás reakciókat idézhetnek elõ, illetve undorkeltésük miatt pszichés visszatetszést kelthetnek. A vérszívó ízeltlábúak (poloska, bolha, kullancs -ektoparaziták) az embert táplálkozás céljából keresik fel. A profi rovarirtók a rejtőzködő életmódú kártevőket engedélyezett irtószerrel, hatékony rovarirtó koncentrátumból kevert munkaoldattal irtják.

Éjszaka bogarakat láttam a konyhában szaladgálni, a férjem szerint csótány.
Mit tegyünk?
Rovarok irtásakor legtöbbször a két elterjedt csótányfajjal van dolgunk: a német és a konyhai csótánnyal. Mindkét fajt hatékonyan vonzzák az egyszerű szabadforgalmú csótánycsapdák. Tegyen a hűtő mögé, mosogató alá és a kuka mellé a csapdákból. Ha a következő napon rovart talál a csapdában, szinte biztos hogy csótányokról van szó. A csapda ugyanis csak a csótányokat vonzza, más rovar csak véletlenül sétálhat bele. A csótánycsapda csak felmérésre alkalmas, javasolt minél előbb rovarirtással foglalkozó céget segítségül hívni.

Tudjon meg többet a csótányok biológiájáról olvassa el rövid ismertetőnket a csótányirtásról.
Kérjen ajánlatot csótányirtásra, 24 órán belül válaszolunk.

Veszélyesek ezek a rovarirtószerek?
Az általunk felhasznált valamennyi rovarirtó koncentrátum szigorú hatósági és toxikológiai vizsgálatokon átesett, Országos Tisztiorvosi Hivatal által engedélyezett, piretroid készítmény.
Szakszerű felhasználás mellett a rovarirtók emberre és haszonállatra veszélytelen szerek.

A rovarirtás közben leveszik a cipőt? A mesterek sokszor koszos bakanccsal caplatják végig a lakást.
A lakótérben végzett felmérés és rovarirtás során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel sosem koszoljuk össze lakását. A rovarirtás alatt megóvjuk a lakás tisztaságát.

A szomszédoknak ne mondják hogy maguk rovarirtók…
Rovarirtó szolgáltatásunk sosem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. A rovarirtás teljes diszrécióval történik, adatait bizalmasan kezeljük.

További kérdések rovarírtással kapcsolatban:
csótányirtásról, poloskairtásról, hangyairtásról, bolhairtásról bővebben.
Tudjon meg többet a rágcsálók életmódjáról is, és ismerje meg a rágcsálóirtás során felmerülő kérdéseket.