Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Bolhairtás GY.I.K.

Bolhairtás Budapesten
és Pest megyében

Bolhairtó felületkezelés költsége: 20.000 Ft/alkalom

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

AGROHYDRO kártevőirtás – Ágyi poloskairtás
Bolhairtás információ és megrendelés:

Bolhairtás témában telefonáló ügyfeleink által feltett kérdések, valamint az azokra adott szakszerű válaszok

A házi bolhairtó szerek mennyire eredményesek?

A boltban kapható, szabadforgalmú felületkezelő bolhairtó szerekkel csökkenteni tudja a bolhák számát a lakásban, a probléma teljes felszámolására nem alkalmasak.

A házi bolhairtószerek kis mennyisége, alacsony hatóanyagtartalma miatt teljes bolhamentesség elérése alkalmatlanok. Kis felületek bolhairtása (pl kutyaház) azonban lehetséges ezen irtószerekkel is.

Én már fújtam minden domesztosszal, hypóval, biokillel, de egyre több a bolha.
Mi lehet a gond?

A fertőtlenítőszerek nem rovarirtószerek, hatékony bolhairtás ezekkel nem lehetséges.

A szabadforgalmú rovarirtószerek (biokill, insecticide stb) pedig kis kiszerelésük, és rövid bolhairtó hatástartósságuk miatt általában eredménytelenek egy lakás kezelésére.

Egy rovarirtó szakember bolhairtó kezelése miért lesz eredményesebb?

Mert rovarirtó koncentrátumokból dolgozunk, mely szerek szabadforgalomban nem kaphatóak. Kizárólag szakképzett személy vásárolhatja, használhatja azokat.

A bolhairtás egy átlagos méretű lakásban több liter munkaoldat kijuttatását jelenti.

Fontos megjegyezni, hogy a házi és profi bolhairtószerek mennyiségi és minőségi különbségén kívül a munkavégzés helyének megválasztása is fontos a hatékony bolha elleni védekezés szempontjából. A lakás padlószintje, kárpitos bútorok, továbbá a a falak 1 méter magasságig történő teljes kezelése indokolt bolha ellen. Ezen kívül a professzionális bolhairtás irtószerei egy speciális, bolhák elleni fejlődésgátló vegyületet is tartalmaznak, mely tartós bolhamentes állapotot biztosít a lakásban.

A kutyából jöttek a bolhák, belőle hogyan kell bolhát irtani?

A háziállatok bolhamentes állapota kulcsfontosságú, a bolhamentes lakás szempontjából. Állatok bolhairtása megoldható a spot-on (rácseppentős) készítmények alkalmazásával (Például Frontline, Stronghold, Advantix, Advocate, Advantage. Kutyára még: Exspot, Duowin. Exspot stb. Ha állataiban nincs bolha, a bolhairtás során lekezelt lakóteret nem fogják újrafertőzni.

A társasházi pince is bolhás. Itt hogy néz ki a bolhák elleni védekezés?

Gyakori eset, a társasházi pincékben gyakran szaporodnak el a bolhák, jellemzően kóbor és házi macskák a bolhák forrása. Ezen a helyeken teljes bolhairtó felületkezelést végzünk.

Nagy felületeken és motoros permetezővel történik a bolhairtó munkaoldat kijuttatása.

Porózus felületeken bolhairtó porozószerrel dolgozunk, porozógép alkalmazásával. A porozószer nagy előnye, hogy a felületekbe nem szívódik be, így a bolhairtószer hatása tartós.

A bolha mennyi ideig marad életben táplálék nélkül?

Ez nagyban függ a hőmérséklettől. Nulla fok közelében a bolhák életciklusa olyan mértékben lelassul, hogy akár fél évig is életképes marad. Szobahőmérsékleten körülbelül 2-3 hónapig birja. A bolhairtás bizonyosan szükségtelen egy olyan lakásban, ahol fél évig nem laknak.

Hogyan fog történni a lakásom bolhairtása?

A bolhák irtása során a padló (lakásban elsősorban szőnyegpadló és parketta), kárpitozott bútorok,valamint falfelületek kezelését végezzük el. Nagy zsúfoltság esetén érdemes előkészíteni a szobákat, hogy a felületekhez hozzáférjünk.

A kutyák és macskák benn lehetnek a bolhairtás alatt?

Sajnos nem. A bolha elleni permetezés nagy mennyiségű rovarirtószer kijuttatásával jár, melynek enyhe irritatív hatása van. A bolhairtószer száradásáig (1-2 óra) ember és állat egyaránt nem tartózkodhat a kezelt szobákban. Az apró termetű házikedvencek (hörcsög, tengerimalac, degu, görény stb, de még a macska is) a méretükből adódóan ráadásul folyamatosan közel tartózkodnak a bolhairtószerrel lekezelt felületekhez, érzékenyek a szerre, ezért a bolhairtás napján a lakásból való távoltartásukat javasoljuk.

“Szomszédnál bolhairtás után a macska két napig rosszul volt. Ez normális?”

Ez előfordulhat, ha az óvintézkedéseket a megrendelő nem tartja be. Nem szabad macskát beengedni a bolhairtás helyiségeibe a kezelés napján.

A bolhák irtása után azonnal bolhamentes lesz a lakás?

Igen. A bolhairtószer taglózó és tartós hatással egyaránt rendelkezik, a vele érintkező bolhákat azonnal elpusztítja. Azonban a viselt ruházatban aktuálisan megbúvó bolhákra nem terjed ki az irtószeres kezelés. A ruházatot magas hőfokon (60C) ki kell mosni.

Halakat tartok házikedvencként, rájuk veszélyes a bolhairtószer?

A halak rendkívül érzékenyek a bolhák ellen felhasznált hatóanyagokra, javasoljuk hogy bolhairtás előtt takarja le az akváriumot. A munkavégzés során nagy körültekintéssel dolgozunk, nem lesz bajuk a halaknak.

Mikor takarítható fel a szőnyegről a bolhairtó szer?

A bolhák elleni irtószerek felületi hatástartóssága 1-2 hónap. Ez ideig a szer folyamatosan működik, pusztítja a kikelő és felülettel érintkező bolhákat. Ez idő alatt ne mossa le a felületekről a szert, mert az elveszíti hatását.

Bolhairtás az a kutya lefújását is jelenti??

Állatok kezelésére speciális bolhairtó szerek vannak forgalomban, az általunk használt felületkezelő szerek erre a célra nem használhatóak. A kutyaház bolhairtása azonban a mi feladatunk, ezt meg is tesszük.

Elpusztult a kutyám, és a kennelből szétugráltak a bolhák az udvarban. Mi a teendő?

Kezelni kell az érintett felületeket. A kültér sajnos nagyban nehezíti a munkát, ugyanis a homokban vagy fűben az irtószerek kevésbé hatékonyan működnek. Továbbá az időjárás és UV sugárzás is éri a bolhairtott felületeket, így a tartós hatás nem jellemző. Gyakran többször is ismételni szükséges a bolhairtást.

A cicámban van bolha, de úgy tudom a macskabolha nem szív vért emberből.

Sajnos rosszul tudja. A háziállatok bolhái (kutyabolha és macskabolha) gond nélkül vándorolnak át emberre. Az egyes bolhák gazdafajlagossága nem szoros.

Van egy zsúfolt pince és fáskamra, tele bolhával. Ki tudják irtani őket?

Igen, de lehet hogy többször kell irtani.  Minden bolhás felületet tartós hatású bolhairtószerrel kezelünk le. A zsúfoltság okozhat problémát, ha nem férünk hozzá egyes bolha gócokhoz. Tipikus ilyen hely, például fáskamrákban a farakás közepében lévő macska búvóhely.

“Hallottam hogy a profi bolhairtók használnak ilyen füstbombát is. Ez igaz?

Igen, zsúfolt és nehezen kezelhető helyeken használunk füstpatront vagy hidegködöt. A füstpatronozás minden esetben csak kiegészítő módszer, a bolhairtó permetezés hatékonyságának növelésére szolgál.

“Nálam a bolhák irtása porozással történt a pincében.”

A bolhairtás ezen módszerét is nagy hatékonysággal használjuk, kizárólag tartós emberi tartózkodásra nem használt pincékben, zsúfolt garázsokban. A bolhairtó porozás kiemelkedő hatékonysággal és hatástartóssággal bír, hátránya a a kifogásolható esztétika és a magasabb toxikológiai kockázat. Porózus felületeken is jól használható bolhairtó technika.

“Láttam a gazdaboltban Protect bolhairtó port, ezt kipróbálhatom a pincében? Hemzsegnek a bolhák…”

A szabadforgalmú bolhairtó porok kis kiszerelésben kaphatóak (jellemzően 100g-os szóródobozban). Ez körülbelül 5 m2 területre elegendő, tehát egy kisebb lakásnyi területre is tucatnyi bolhairtó dobozt kell megvásárolni. A bolhairtáskor szóródobozt használva nagyon nehéz egyenletesen bevonni a felületet, egyes helyekre a szükséges bolhairtó hatóanyag mennyiség többszöröse jut, máshová pedig kevesebb.

“Én már nagyját kiirtottam a bolháknak, bolhaporral beszórtam a garázst. De egy pár bolha még ugrál”

Nem könnyítette meg a szakember dolgát. A már kijuttatott rovarirtó por feltakarítása lenne szükséges, hogy a bolhairtás permetezőszerét megfelelő felületre tudjuk kijuttatni. Ha vizes munkaoldatot fújunk a porozószeres felületre akkor egy takaríthatatlan saras felületet kapunk, a bolhairtás hatástartóssága kérdőjeles lesz.

Tudjon meg többet a bolhák életmódjáról, valamint a bolhairtás műveletéről.

Bolhairtás Budapesten
és Pest megyében

Bolhairtó felületkezelés költsége: 20.000 Ft/alkalom

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

AGROHYDRO kártevőirtás – Ágyi poloskairtás
Bolhairtás információ és megrendelés: