Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Csótányirtás GY.I.K.

Csótányirtás Budapesten
és Pest megyében

Feliratok nélkül, diszkréten érkezünk – kiszállási díjat nem számítunk fel.

A szakma legjobb irtószereivel – gyermek és állatbarát szerekkel.

Hatósági engedéllyel – minőségi garanciával.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Csótányirtás információ és megrendelés:

Csótányirtás témában telefonáló ügyfeleink által feltett kérdések, valamint az azokra adott szakszerű válaszok

Milyen előkészület szükséges géles csótányirtás előtt?
A csótányok irtása előtt általában nincs szükség előkészületre.

A gélezéses csótányirtás során célzottan juttatjuk a csótányirtó gélpöttyöket a rovarok búvóhelyeire, nem kell pakolni. A géles csótányirtás jó higiéniával rendelkező lakásokban alkalmazható módszer, fontos hogy a csótányok egyéb táplálékhoz ne jussanak hozzá.

Kell-e előkészülni a permetezéses csótányirtásra?

A permetezéses csótányirtás egy zsúfolt lakásban sajnos előkészületet igényel. Például konyhaszekrényből ki kell pakolni, szekrényeket el kell húzni.

Géles csótányirtó módszer vagy a permetezős csótányirtás a jobb?

Erre lehetetlen igennel vagy nemmel válaszolni. A géles csótányirtás általában kevesebb nyűggel jár, mivel nem büdös, nem kell előkészülni – valójában semmiféle kellemetlenséget nem okoz. Ha azonban a csótányok a gélpöttyökön kívül találnak maguknak táplálékot (pl száraz kenyér, kutyatáp, zsíros felületek, pangó víz), akkor az irtás hatékonysága nem lesz kielégítő. A csótányok elleni védekezés permetezéses eljárása ezzel szemben olyan helyeken is működik, ahol bőven van táplálék.

Ez a zselés csótányirtás és befújásos technika együtt is kérhető?

A két csótányirtó módszer alkalmazható egyidőben is, de azonos felületeken nem.

Ez a gyakorlatban úgy történik, hogy például a konyhában pöttyözünk, addig egy előszobában permetezünk. A csótányirtó gélpöttyök vonzzák a csótányokat, de ha a pöttyözött helyeket még permetezzük is, azok elvesztik vonzó hatásukat. Vagyis nem hogy dupla hatása nincs az azonos felületen elvégzett kétféle csótányirtó technikának, a két módszer kifejezetten üti egymást.

Az adott helyen alkalmazható és hatékony csótányirtó technológiát a lakás megtekintésekor, a megrendelővel egyeztetve választjuk ki.

Negyedévente jönnek a csótányirtók, pöttyöznek, de nem ér semmit. Miért?

A csótányirtó gélek borsos ára, a piaci verseny és az irreálisan alacsony vállallási árak miatt egyes csótányirtó szakemberek nem kellően alapos munkát végeznek. A lakásonként elhelyezett három csótányirtó gélpötty még preventív munkának sem nevezhető, az ilyen munka nem tekinthető szakszerűnek vagy hatékonynak.

A zselés csótányirtás csak akkor hatékony módszer (a permetezéshez hasonlóan), ha adott alapterületre a gyártó által megállapított irtószermennyiség kijuttatásra kerül. Ez csótányirtó gél -től függően általában 1 pötty/négyzetméter. Erős német csótány fertőzöttség vagy konyhai csótány esetén ennek többszörösére is szükség lehet. A “pár pöttyös csótányirtás” csak látszatmunka!

Van-e veszélye a csótányirtás folyamatának?

A rovarirtás során alkalmazott felületi permetezés szelektív hatású irtószerekkel történik, melyek szigorú hatósági vizsgálatokon estek át. Szakszerű felhasználás esetén melegvérű szervezetekre nem ártalmasak a csótányirtás hatóanyagai.

Permetezős csótányirtás esetén szellőztetés, edények elmosása, kényes tárgyak letakarása szükséges lehet. Géles csótányirtás esetén előkészület nem szükséges, emellett a permetezéstől is veszélytelenebb, ugyanis nem jut a levegőbe irtószer.

Ez a gélezéses irtás mennyire pusztítja a csótányokat?

A gél gyomorméregként fejti hatását, vagyis a csótány megeszi a gélpöttyöket melyektől rövid idő alatt elpusztul. Az elpusztult csótányt felfalják társai, amelyek szintén elhullanak, és így tovább… Ezt nevezzük domino effektusnak, ez a gélezés lényege. Igen hatékony módszer a csótányok irtására. Különös előnye, hogy felhasználása nem jár kellemetlenséggel a megrendelő számára, a permetezéssel ellentétben nem kell elpakolni, nincs szükség szellőztetésre. A csótányirtás diszkrét és hatékony módja, azonban vannak esetek amikor csak mint kiegészítő módszer jöhet szóba. Ilyen eset, ha rendkívül nagy csótányfertőzöttséggel kell felvenni a harcot, továbbá ha korlátlanul talál egyéb alternatív táplálékot a csótány. A gélezéses csótányirtás tiszta lakásokban igazán hatékony.

Ez a csótányirtó zselé kapható a boltban?

Az adagolópisztolyból kinyomható csótányirtó gél (bár hatóanyagtartalma alapján III.forgalmi kategóriás) nem szabadforgalmú termék, lakossági felhasználásra nem engedélyezett, mivel kijuttatásához – a hatóságok szerint – speciális szakismeret szükséges. Megvásárlása és felhasználása szakképzettséghez kötött.

A csótányirtó permetszer koncentrátumot kiadják a lakosságnak?

Ezen csótányirtó koncentrátumok hatóanyagtartalma olyan magas, hogy II. forgalmi kategóriába tartoznak. Csak szakképzett személy vásárolhatja és használhatja.

Lakossági felhasználásra a kész kiszerelésű, szabadforgalmú aeroszolok és pumpás készítmények szolgálnak. Ezen termékek általában 250-500ml-es formák, alacsony hatóanyagtartalommal kerülnek forgalomba, csótány elleni védekezés céljára mérsékelt sikerrel válnak be.

Hányszor kell csótányirtó munkát rendelnem hogy végre eltűnjenek?

Egyszeri csótányirtó munka is lehet tökéletesen eredményes, ha szakértelemmel és alapossággal – megfelelő minőségű irtószerrel történik. Ha a csótányok száma magas, a lakás zsúfolt, és problémás higiéniával bír – könnyen szükséges lehet ismétlés is.

Egy lehetséges ismétlő irtás után garancia is vállalható a munkára.

Mit tehetek, hogy ne legyenek csótányok a lakásomban?

Ne vigyen a lakásba használt műszaki cikket, tartson tisztaságot a lakásban, ezen felül a csótánycsapda folyamatos kihelyezése sem haszontalan. Ezen irányelvek betartásával nem tudja teljesen kizárni a csótány lakásba való bejutását, de minimalizálni tudja annak esélyét. A csótánycsapda megmutatja Önnek, ha bekerül a lakásba a csótány.

A bolti csótánycsapda mennyire hatékony csótányirtó módszer?

A csótánycsapdák használatával nem kerülhető el a csótányirtás, ezen eszközök megfigyelésre kitűnőek. A csótánycsapda kihelyezésének legjobb helyei: mikró-kávéfőző-kenyértartó mögött, mosogató alatt, szemetes mellett.

Ha ezekre a helyekre időről időre csótánycsapdát helyez, pontosan fogja látni, van-e a lakásban csótány vagy nincs. Azért jó indikátor a csótánycsapda, mert a csótány aktivitást azonnal jelzi, és Ön nem csak akkor szembesül a problémával, amikor azok már elszaporodtak. A csótányok ugyanis rejtett életmódot élnek, előfordul hogy van csótány a konyhában -de ön hosszú ideig nem látja őket.

Attól félek hogy a csótánycsapda a szomszéd csótányait is idecsalja…

Alaptalan a félelem. A csótánycsapda kb 1m-es körben fejt ki vonzó hatást, a szomszédok csótányait nem vonzza át.

Vettem egy használt mikrót. Lehet hogy abból jöttek a csótányok?

Könnyen lehet. Műszaki (főleg konyhai) cikkek közvetítésével a csótányok könnyen terjednek egyik lakásról a másikra.

Vacsoravendégeim voltak nemrég. Körülbelül azóta látok csótányt.
Lehet hogy behozták a ruhájukkal?

Ennek nagyon kicsi az esélye. Nagyon erős fertőzöttségű lakásokban időnként előfordul, hogy a ruhaneműk is rejtekhelyül szolgálnak a csótányoknak. Ennek ellenére a napi használatú, testfelületen viselt ruhával történő csótány terjedés nem tekinthető szokványosnak.

Miért csak a konyhában és a fürdőben nyüzsög a csótány? A szobában alig láttam.

A csótány folyadékigénye igen nagy, víz hiányában napok alatt elpusztul. A konyha és fürdő helyiségeiben viszont ezt korlátlanul megtalálja. Ezért csótányirtás is főleg a vizes helyiségekben történik.

A fürdőszobai strang dobozolásából mászott elő a csótány.
A társasházi csótányirtók szerint az egy kezelhetetlen hely, nincs tökéletes megoldás az onnan érkező csótányok távoltartására.

Valóban kényes hely. Az ejtőcsövek (strangok) mentén a csótányok szinte autópályán érezhetik magukat, lakásról lakásra való vándorlásuk során ez a legkézenfekvőbb út.

Ezen helyek azonban gyakran poros, pókhálós, takarít(hat)atlan alagukat, ezért a géles és permetezős csótányirtó technika nem válik be. Mindkét módszernél fontos ugyanis, hogy lehetőleg tiszta felületre történjen a kijuttatás. Ellenkező esetben a hosszantartó csótányirtó hatásnak búcsút is mondhatunk. Az ilyen helyeken bevált módszer a porozógépes felületkezelés. Darázsirtás munkáinknál alkalmazott nyomásporozós eljárással mélységben és egyenletesen vonhatóak be csótányirtó porozószerrel a felületek. Zsíros, poros, porózus és rejtett helyeken egyaránt használtható!

A svábbogár is csótány?

A népnyelv a svábbogár kifejezést általában a konyhai csótányra használja.

A szomszédom azt mondta, akármit csinálunk a csótányt nem lehet kiirtani.

Természetesen ez nem igaz. Tény hogy a csótányok az állatvilág túlélői közé tartoznak, szakértelem és megfelelő technológia hiányában az irtásukra tett kísérletek is kudarcba fulladnak. A csótányirtás során megfelelő irtószert kell szakszerűen felhasználni.

Esténként 1-1 csótányt szoktam látni a konyhában. Kell-e csótányirtót hívnom?

Lehet próbálkozni a csótány irtásával saját kezűleg is, számos kitűnő szabadforgalmú rovarirtó szer kapható. Tapasztalatunk szerint azonban sokszor sikertelenek az ilyen próbálkozások. A megrendelőink gyakran meglepődnek, hogy az 1-1 csótányból mennyi lesz egy kiűzéssel történő szakszerű irtás alatt. A csótányok ugyanis rejtett életmódot élnek, amikor ha Ön csak néhány darabot is lát, a búvóhelyeiken több száz darab is lehet. Csótányok az állatvilág túlélői közé tartoznak, szakszerű csótányirtás azonban eltünteti őket.

Családi házban élek, nyáron nagy fekete csótány jelenik meg időnként a nappaliban. Honnan jön ez, kell-e csótányirtót hívni?

Nyári időszakban, családi házakban nem ritka, hogy mezei tücsök téved a lakásba. A mezei tücsök laikus számára könnyen összetéveszthető a rettegett konyhai csótánnyal. A tücsök teljesen ártalmatlan, nem kell félni a lakásban való elszaporodásától, ellene nem indokolt csótányirtás vagy egyéb védekezés. Kültérről való bejutásuk megszűnik, ha nem hagyjuk nyitva az ajtót.
A két faj megkülönböztetésében adunk segítséget, az alábbi képpel:

Ha egyikre sem hasonlít a lakásban talált rovar, készítsen egy fotót és küldje el email címünkre. Ingyenesen beazonosítjuk a rovart, illetve megmondjuk hogy mit lehet tenni ellene.

Csótányirtás Budapesten és Pest megyében, kiszállási díj nélkül!

Tudjon meg többet a csótányok életmódjáról, a csótányok irtásáról.

Csótányirtás Budapesten
és Pest megyében

Feliratok nélkül, diszkréten érkezünk – kiszállási díjat nem számítunk fel.

A szakma legjobb irtószereivel – gyermek és állatbarát szerekkel.

Hatósági engedéllyel – minőségi garanciával.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Bolhairtás információ és megrendelés: