Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Csótányirtás

Csótányirtás Budapesten
és Pest megyében

Bodobács irtás, futrinka irtás.

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Csótányirtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.

A csótányok elleni védekezés

Csótányirtás folyamata. Konyhai csótány és német csótány. Csótányirtás gélezéssel.

A csótány, amennyiben optimális életfeltételeket talál, beltéren bárhol megjelenhet és elszaporodhat. Hazánkban nagyrészt a német csótány, elvétve a konyhai csótány kártételére számíthatunk. Rejtőzködő életmódot folytat, ezért a csótányok jelenléte csak akkor tűnik fel, amikor már jelentős mértékben elszaporodott. Elsősorban a vizes helyiségekben (konyha és fürdő) számíthatunk rá, a csótányirtás is főként ezekre a helyiségekre korlátozódik.

Nagyobb fertőzöttség esetén azonban a szobákban is megjelenik, ilyenkor a teljes lakásban szükséges elvégezni a csótányok irtását.

Miért a mi cégünket hívja, ha csótányirtás szükséges az otthonában?

 1. Garantáljuk a csótányirtás szakszerűségét. (szakképzett személy végzi, engedélyezett irtószerrel, szakmai normák szerint, alaposan)
 2. Nincs kiszállási díj, a vállalási ár mellett nincs rejtett költség!
 3. Rugalmas cég vagyunk, hétvégén és munkaidő után is kiszállunk.
 4. Becsületes, szakszerű, alapos, precíz csótányirtást kap a pénzéért. Ezek nem üres frázisok, ha nem így történik, nem fog eltűnni a csótány! (társasházak esetében fontos kitétel, hogy a szomszédok esetleges csótány ártalmára csak abban az esetben tudunk hatékony megoldást kínálni, ha a társasházi csótányirtás is cégünk kezében van. Rendkívül fontos továbbá, hogy a csótányirtás normális higiéniai körülményekkel rendelkező lakásban történjen. A rendezetlen, csótányok számára vonzó környezetben is hatékony a csótányirtás, azonban valószínűleg nem hoz teljesen tökéletes eredményt,
  az irtás után a számukra megfelelő környezetben újra elszaporodhatnak.
 5. A biztonsági előírások betartása mellett (pl előkészítés, szellőztetés) kényes helyeken is biztonságos a csótányirtás (kisgyermek és háziállat mellett is).
 6. A csótányok irtása során a lakótérben (főként a konyhában) dolgozunk, a munkavégzés közben cipővédőt (lábtyűt) használunk. Nem történhet meg az, hogy koszos bakanccsal piszkítjuk be lakását.
 7. Diszkrét, felirat nélküli autóval érkezünk. Mi is tudjuk hogy kellemetlen, amikor hatalmas csótányokkal és bogarakkal matricázott jármű áll a ház előtt. Miattunk nem kell magyarázkodni a kíváncsi és pletykás szomszédainak.
 8. Saját szakembereink mellett kapcsolatban állunk Budapest legtapasztaltabb rovarirtóival, egészségügyi gázmestereivel.
  Külsős kártevőirtók bevonását azért tartottuk fontosnak, hogy a nyári rovarirtó szezonban is gyors, gyakorlatilag azonnali csótányirtást tudjunk biztosítani. Kizárólag szakképzett, a csótányirtó szakágban évek óta bizonyító, egészségügyi gázmester szakképesítésű kolléga érkezhet az Ön otthonába.

Csótányirtás, csótányirtók módszerei:

A professzionális csótányirtás számos módszert alkalmaz, melyek alkalmazása mindig az adott csótány problémától függ. A profi csótányirtók által felhasznált anyagok, vegyszerek, technológiák és eszközök speciálisan a csótányirtás céljára lettek kifejlesztve, hatékonyságuk garantált és azonnali:

 • Csótányirtás permetezéssel (sávpermetezés, rés és repedéskezelés – tartós méregmező)
 • Csótányirtó gélezés (gyomorméreg célzott kihelyezése – “pöttyözés”, “zselézés”)
 • Porozógépes felületkezelés (csótányirtás, permettel nehezen kezelhető felületeken)
 • Csótányirtás hidegködös kiűzéssel, füstképzéssel (kiegészítő módszer)

Csótányirtó gél vonzó hatása (német csótányok – terrárium kisérlet):

A felvételen jól látható, hogy a csótányirtó gél kiváló vonzó hatással bír.

Az ízletes csalétket felkutatják, elfogyasztják, majd elpusztulnak tőle a búvóhelyükön.

Mivel a csótányok táplálkozás után egymás árnyékában rejtőznek, ezért az elpusztult csótány azonnali táplálékot biztosít a fajtársainak. A még aktív csótányirtó hatóanyag ezen logika mentén az egész csótánypopulációt képes felszámolni. Egyetlen csótányirtó gélpötty a terráriumban lévő összes csótányt képes elpusztítani. A módszer akkor igazán hatékony, ha a csótányok egyéb táplálékhoz nem jutnak hozzá.

Csótányok irtása a gyakorlatban:

Hagyományos, de rendkívül hatékony csótányirtó módszer: az alapos és szakszerű permetezés (a felületeken, melyeken csótányok közlekednek egy rovarirtószeres tartós méregmezőt létesítünk, melynek csótányirtó hatása tartós, a felületeken foltot nem hagy, melegvérű szervezetekre veszélytelen). Kiegészítő csótányirtás módszerként hidegködös kiűzést használunk, főleg zsúfolt lakásokban van szükség erre.

Újdonság a csótányirtásban! Vonzó hatású permetezés!

Cégünk sikerrel alkalmazza a szakma újdonságát, a csótányokat vonzó adalékot tartalmazó rovarirtó koncentrátumot. Ez egy mikrokapszulázott irtószer, melyben egy tartós hatóanyag, vonzó formula, és egy fejlődésgátló anyag is található, ez egyedülálló hatékonyságot biztosít a csótányirtó munkáink során.

A csótányokat a kezelt felületre vonzza, így a rovarok biztosan érintkeznek a tartós hatóanyaggal. Az irtószer gyakorlatilag szagtalan, szakszerű felhasználás mellett veszélytelen. A hagyományos csótányirtó szerekkel ellentétben – általában nem szükséges a csótányirtást ismételni: vonzó hatású mikrokapszulázott szerforma, és a fejlődésgátló együttesen szavatolják; egyszeri kezeléssel is tartósan csótánymentes állapot érhető el. A formula hatékony konyhai csótány és német csótány fajokra is. A termék beszerzési ára magasabb, mint a hagyományos rovarirtó koncentrátumoké, ezért a vele végzett csótányirtó munka egyedi árképzésben történik.

Csótányirtás gélezéssel (csótányirtó gél kihelyezése- gyakorlatban, videón)

A köznyelv zselézésnek vagy pöttyözésnek hívja a csótányirtás ezen forradalmian új módját. A csótányirtó hatóanyag rövid időn belül idegméregként hat a rovar szervezetére, a pusztulás néhány percen belül bekövetkezik.A pantofág csótány elhullott társait is megeszi, a méreganyag ismét aktivizálódik, így tarolva végig a teljes populációt. Ezt hívjuk egy csótányirtás domino effektusának (cascade hatás). Ez magyarázza azt a tényt is, hogy gélezéssel történő csótányirtó munkák után kevesebb az elhullott csótány a lakásokban. Az új generációs csótányirtó gélek már fejlődésgátló hatóanyagot is tartalmaznak, a hosszú hatástartósság és eredményes csótányirtás érdekében.

A rovarirtás ezen módja teljesen biztonságos, és csak a 1-2m-es körben fejt ki vonzó hatást, vagyis a szomszédok csótányait nem csalogatja át a lakásunkba. A csótányok egész éjszaka kutatnak élelelem után, a megfelelő helyekre tett csótányirtó pöttyöket biztosan megtalálják. A rovarirtás ezen új módja kitűnően alkalmazható csótányokkal erősen fertőzött helyeken is, a hatékony munkához azonban feltétlenül szükséges, hogy a területen élő csótányok egyéb táplálékhoz ne juthassanak hozzá. Minden esetben a helyi fertőzöttség mértéke, a területi adottságok, valamint a megrendelővel történő egyeztetés után történik a megfelelő csótányirtó technológia kiválasztása. Általában a csótányirtás kombinált módszerrel történik, melyben a permetezéses eljárást a kényes helyeken (élelmiszerek környéke, elektromos eszközök) rovarirtó gélpöttyök kihelyezésével egészítjük ki.

Csótányirtás kérdései

Az alapár 20.000 Ft, ez az összeg egyszeri (szakszerű és alapos) csótányirtó kezelést takar,
egy átlagos méretű és fertőzöttségű budapesti lakásban.
Telefonban a paraméterek alapján pontosítani tudjuk a csótányirtás pontos költségét.

Nem határozza meg a technológia az árat. A helyszín szemrevételezésekor történő megbeszélés kérdése, hogy melyik csótányirtó technikát fogjuk használni. Ez függ a fertőzöttség mértékétől, a higiéniai körülményektől, a felületek milyenségétől, van-e gyermek vagy háziállat a lakásban.

A csótányirtás minőségét garantáljuk! Vagyis garanciát vállalunk arra, hogy engedélyezett és hatékony irtószerekkel dolgozunk, továbbá szakszerű és alapos munkát végzünk. Azonban ha a lakás erősen fertőzött, illetve a higiéniai körülményekkel vagy a lakás előkészítésével is problémák vannak – ilyen esetekben csak körülbelül 90%-os eredmény érhető el egy egyszeri csótányirtó kezeléssel. Az esetek döntő többségében azonban egyszeri csótányirtás is teljesen csótánymentes lakást biztosít.
Cégünk minden esetben egyszeri kezeléssel kalkulál, az ismétlés kockázatát nem árazzuk!

Az élelmiszerek zárt tárolása, a vízforrások megszüntetése a csótányirtás előtt és után is rendkívül fontos.
A gélezéses csótányirtó technika nem igényli a szekrényekből való teljes kipakolást, azonban a zsúfolt és rendezetlen lakás kedvező körülményeket biztosít az ismételt elszaporodásnak, ezért a körülményeket érdemes rendezni, a csótányirtó munka tartós hatékonysága érdekében.

A csótányt behurcolhatta akár egy pékségből vagy zöldségestől a bevásárlás alkalmával.
Használt műszaki cikk vásárlása is gyakori forrása a csótány terjedésének. Nem ritkán konyhagépünk javítását követően (elsősorban mosogatógép és mikró), a szervízből kapunk csótányokat. Ennek magyarázata, hogy javított és javításra váró használt gépeket egymás közelében tárolják. A csótányok pedig élelem és búvóhely után kutatva átmásznak egyik gépből a másikba. Társasházak esetében pedig egy csótányos lakás folyamatosan fertőzheti az egész lakóközösséget is. Utólag azonban nagyon nehéz megmondani, hogy pontosan milyen úton került csótány a lakásba.

Nagyon fontos, hogy a kezelt felületeket nem szabad letakarítani. A rejtőzködő életmódú csótányok ellen csak a tartósan működő irtószerek lesznek hatékonyak. Ha a csótányirtó gélpöttyök és/vagy felületeket az irtást követően lemossa, elvesztik hatásukat, a csótányirtás hatékonysága nem lesz megfelelő.
Ha a szakember utasításait betartja, nem lesz más dolga, mint élvezni a csótánymentes lakás komfortját.

A rovarirtó permet és csótányirtó gél csak olyan helyeken fejt ki optimális és tartós hatást, mely felületek egy lakásban általában megtalálhatóak (hidegburkolat, konyhaszekrény stb). Azonban társasházi pincékben végzett csótányirtás megrendelések kapcsán gyakran találkozunk piszkos, poros, porózus felületekkel, ezen helyeken a csótányirtó gél és permet nem működik hatékonyan. Ilyenkor vetjük be a porozógépet, mellyel felületi kezelést és mélységi csótányirtó kezelést egyaránt végezhetünk. A porozószeres csótányirtás különösen hatékony rejtett zugokban, légrésekben, ugyanis 3 BAR nyomással mélységben tudjuk belőni a port ezen helyekre. A csótányirtó munkáink során gyakori gócpontot jelentő panel strangok csótánymentesítése is könnyen és gyorsan oldható meg porozógéppel. Rendkívül tartós és hatékony védőmező képezhető, a strangok kezelése főleg a csótányok terjedésének akadályozására szolgál.

Lakóterekben a csótányirtás ezen módszerét általában nem használjuk. A por hátránya, hogy a felületeken látható nyoma marad, ezért nem nevezhetjük diszkrét csótányirtó technikának.

Csótányirtás kellemetlenség nélkül, diszkréten:

A munka során lábzsákot használunk, így cipőnkkel nem koszoljuk össze a lakását. Csótányirtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. Csótányirtás diszkrét és tiszta módon történik. Csótányirtás megrendelése!

Csótány ellen tippek, házilagos csótányirtás, tanácsok:

(csótányok megelőzése, házi csótányirtó módszerek)
 1. Használt konyhai gépet (kávéfőző, mikró, hűtőgép) lehetőleg ne vigyen be lakásába, amennyiben ismeretlen helyről származik. Gyakran ilyen módon kerülnek be csótányok a lakásba. Odafigyeléssel csökkenthetjük ennek esélyét.
 2. Arra gyanakszik hogy csótány van a lakásban? Tegyen ki ragasztós csótány elleni csapdát a konyhába. Egyet a szemetes mellé, egy másikat a hűtő mögé, harmadikat pedig a mosogató alá. A csótány elleni ragasztós csapdát naponta ellenőrizze, amennyiben csótányt talál benne, baj van. A csapda használata csak ritkán váltja ki a csótányirtás műveletét, azonban megfigyelésre kitűnő!
 3. A csótányok elszaporodását csökkentheti, ha megszünteti a vízforrásukat. Csepegő csap, pangó mosogatóvíz, háziállat itatója – mind vízforrása lehet a csótányoknak. Ezzel szintén nem lehet megkerülni a csótányirtó munkát, azonban hatékonyabb és tartósabb lesz a csótányirtás, ha a lakásban nem biztosítunk optimális körülményeket a csótányok szaporodásának.
 4. Az előző pont logikája mentén: meg kell szüntetni a csótányok táplálék utánpótlását is. Száraz kenyér, kutyaeledel – ezen kívül a legkülönbözőbb élelmiszerek is – táplálékot jelentenek a csótányok számára. Zárt csomagolásba, vagy a hűtőbe helyezzük az élelmiszereket. Ott a csótányok nem férnek hozzá.
 5. A szabadforgalmú csótányirtó termékek közül kizárólag a csótánycsapda tekinthető működő eszköznek – a csótányok megfigyelésére mi is használjuk. Friss és kismértékű csótány problémát gyakran önállóan is megold!
 6. Csótányirtás kiéheztetéssel és szomjaztatással. A csótányok táplálék nélkül körülbelül 1 hónapig maradnak életben. Víz nélkül 1-2 hét alatt elpusztul. Ez jól hangzik, azonban tudni kell, hogy a csótány a legfurább helyekről is képes beszerezni a szükséges vizet. Például a konyhai hűtőgép kondenzvizének csepptálcájából. Ez a hely egyébként különösen alkalmas helyet biztosít a csótányok elszaporodásához: egyaránt biztosít búvóhelyet (a csótány rejtőzködő életmódot él), vízforrást, a hűtő motorja pedig kellemes meleget is ad. Egy szakszerű csótányirtás ezen helyekre is kiterjed!
 7. Ha ismeretlen rovart talál a lakásában, mi ingyenesen beazonosítjuk Önnek.
  Fényképezze le és küldje el az info@agrohydro.hu email címre.
  Mi megmondjuk hogy csótány van-e a képen (esetleg más rovar),
  tanácsot adunk a további teendőkhöz, majd árajánlatot adunk csótányirtásra.

Csótánycsapda tudnivalók:

A kereskedelemben többféle, különböző gyártótól származó csótánycsapda is kapható.

Legjobban a hazai gyártású, Bábolna Bio-féle, BioStop márkajelzéssel ellátott csótánycsapda ismert. Ezen kívül olasz és francia gyártók termékeivel is találkozhatunk. Ezen csapdák közt lényegi különbség nincs. Egy ragasztós felülettel ellátott kartonlapról beszélünk, melynek közepébe olyan anyagot tesznek, mely a csótányok számára ellenállhatatlan vonzó hatással bír. Ezt az anyagot (általában egy tabletta) attraktánsnak nevezzük. A csótánycsapda kitűnő jelzőeszköz, de csótányirtás céljára önmagában nem alkalmas. A vizes helyiségek (főképpen konyha) stratégiailag fontos helyeire kell kihelyeznünk a csapdákat, és ezen pontok gyakori ellenőrzésével viszonylag pontos képet kaphatunk: van-e csótány a lakásban. Javasolt pontok: szemetes mellé, hűtőgép mögé, mosogató alá, kenyértartó mellé, konyhapultra, mikrohullámú sütő mögé, sütő közelébe.

Amennyiben például piacról vagy pékségből 1-1 kósza csótányt hurcolunk haza, a kinn lévő aktív csapdák összefoghatják a bekerült példányokat, még azok elszaporodása előtt.

Ezzel szemben, ha a konyhában már csótányok előfordulását tapasztalja, a csótánycsapda nem fogja megoldani a problémát. A csótányok rejtett életmódja miatt, csak akkor tűnik fel az ártalom, amikor már csak egy szakszerű csótányirtás tudja felszámolni őket, a csótánycsapda maximum a gyérítésükre megfelelő. Sokan félnek a csótánycsapdát használni, mert feltételezik, ez az eszköz majd a szomszédból is átcsalogatja a csótányokat. Ez a félelem teljesen alaptalan, a csapda körülbelül 1méter körben fejt ki vonzó hatást, csak a már lakásban – a csapda közvetlen közelében tartózkodó – csótányokat vonzza bele a ragasztós felületbe. Javasoljuk, használja bátran a csótánycsapdákat; arra amire való: a csótányok megelőzésére, megfigyelésére, felmérésre.
Csótányirtás céljára nem alkalmas.

Csótánycsapda tudnivalók

Csótányirtás Budapesten
és Pest megyében

Bodobács irtás, futrinka irtás.

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Csótányirtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.