Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

HACCP-szerint rovar és rágcsálóirtás:

Rovar és rágcsálómentes állapot, szabályos és profi dokumentáció, garancia.

HACCP kártevőirtás, monitoring kiépítés

Garantáljuk:
Kártevőirtó munkánk és dokumentációnk minden tekintetben megfelel az ellenőrző hatóságok (pl. NÉBIH) szigorú elvárásainak, erre garanciát vállalunk. Irtószerek nélkül, munkaidőben is.

HACCP kártevőirtás, monitoring kiépítés
Hazánkban HACCP-rendszer bevezetés és folyamatos működtetése kötelező

Hazánkban HACCP-rendszer bevezetés és folyamatos működtetése kötelező az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló egységek területén. A “18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 36. § alapján évente legalább kétszer rovar és rágcsálóirtást kell végezni minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás telephelyén.

Az élelmiszer-biztonsági törvény alapján a rovar és rágcsálóirtó tevékenység kötelező jellegű, melyet kizárólag szakképzett személy végezhet, és évente legalább kétszer preventív jelleggel el kell végezni akkor is, ha egyébként a kérdéses területen nem jelentkezett rovar vagy rágcsáló. A kártevők elleni védekezést cégünk monitoring tevékenységgel végzi, mely a rovarok és rágcsálók megjelenését azok elszaporodása előtt jelzi. A technológia feltételezi a megrendelő/üzemeltető aktív közreműködő szerepét az ellenőrzés folyamatában.

Legyen rovar és rágcsálóirtási szerződés a kezében AZONNAL!

Garantáltan a megrendelés napján: e-mailben, *PDF vagy *JPG formátumban

Legyen rovar és rágcsálóirtási szerződés a kezében AZONNAL!

Sokszor fordulnak cégünkhöz a következővel:
“Holnap jön az ÁNTSZ a boltba, nem volt még kártevőirtás itt. Ki tudnak jönni még ma?”

Nem kizárt hogy már éppen a rendelés napján ki tudunk szállni.
De mi van ha nem, illetve ha az ügyfél késő délután kérdezi ezt?
Az ehhez hasonló kérésekre vezettük be azon szolgáltatásunk, hogy HACCP kártevőirtási szerződésünket a megrendelés napján ügyfeleink rendelkezésére bocsájtjuk.
Az e-mailben kézhez kapott szerződés még nem igazol munkavégzést, azonban az ellenőrző hatóság felé Ön tudja igazolni, hogy felkeresett egy szakcéget, és szerződött velük. Ezzel elkerülheti a magyarázkodást és az esetleges bírságot is.
A szerződés aláírásától számított 1 héten belül elvégezzük a kártevőirtást,
és átadjuk a további rovar és rágcsálóirtási dokumentációt.
Ezen szolgáltatásunk teljesen ingyenes! (tárgynapon, 20:00-ig leadott megrendelésekre.)

HACCP kérdések

Kérdések, melyek valószínűleg Önben is felmerülnek egy HACCP rendszerben történő rovar és rágcsálóirtás kapcsán

A járványügyi rendelet 36. § (6) bekezdése egyértelműen fogalmaz: Házilagos kivitelezés csak akkor lehetséges, ha a fenntartó rendelkezik egészségügyi kártevőirtás végzéséhez szükséges, jogszabályban előírt személyi és tárgyi feltételekkel (egészségügyi gázmester képesítés, vagy kártevőirtó szakmunkás végzettség, szabályos irtószerraktár stb.) Ha az Ön cégében nincs kártevőirtó szakember alkalmazásban, kötelezően rovar és rágcsálóirtó vállalkozás munkáját kell igénybe venni.

A kártevőirtási szerződés valójában egy formaság, szabályos keretet biztosít a jogszabályi előírások szerint végzett munkának. Az ellenőrző hatóság kéri! Cégünk alapesetben határozatlan idejű szerződést köt, melyet Ön bármikor felmondhat, következmények (jogi és anyagi hátrányok) nélkül. Amennyiben nem szeretne szerződni, egyedi megrendelést is vállalunk.

Szükségünk van az üzemeltető cég nevére, székhelyének címére. Ezen kívül a munkavégzés pontos helye és megnevezése szükséges. Elkérjük továbbá a kapcsolattartó nevét és telefonszámát (az aktuális féléves munkavégzéskor őt fogjuk hívni). Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk ki.

A jogszabályi előírás évente legalább két alkalommal való irtást kér, vagyis félévente kötelező.

Nem. Mi fogunk telefonálni, ha a munkalapon megjelölt dátum közeledik. Az utcáról nem fogunk beesni, az Ön jóváhagyása nélkül nem megyünk. Amennyiben viszont időközben rovar vagy rágcsáló ártalom jelentkezne, természetesen várjuk hívását!

Semmi. Mindössze a bejutást kell biztosítani számunkra, az egység minden helyiségébe. Ezen kívül, az 50m2 feletti területen egy egyszerű vázlatrajzi térképet kérünk Öntől (A4-es formátumban, két példányban).Erre megfelel egy kézzel skiccelt vázlatrajz is, vagy pl egy tűzriadó terv másolat. A lényeg, hogy az egység (konyha, raktár) minden helyisége fel legyen tüntetve. Nem szükséges a tökéletes méretarány, egyszerű és átlátható legyen. A 50m2 alatti helyekről a helyszínen mi magunk készítünk vázlatrajzi térképet. Ezen vázlatrajzon jelöljük be a kihelyezett kártevőirtó pontok helyét. Az ellenőrző hatóság kérni fogja ezt térképet, amikor a rovar és rágcsálóirtó tevékenység meglétét ellenőrzi.

Ez csak a legritkább esetben szükséges. Preventív jellegű kártevőirtás és/vagy monitoring kiépítés esetén nem juttatunk vegyi anyagot a környezetbe. Nyitvatartási idő alatt, az Önök munkájának zavarása nélkül dolgozunk.

A következő dokumentációt adjuk át az első kártevőirtó munka után: kártevőirtási szerződés, biztonsági adatlapok, tevékenységi engedélyek, munkalap, ellenőrzési napló, kártevőirtási térkép, programterv, számla.

Ezt természetesen megteheti, a szerződés nem kötelezi semmire. Arra viszont felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy a szerződés és dokumentáció megléte nem igazol örökös munkavégzést. Ha az ellenőrző hatóság számára nem tudja felmutatni az aktuális féléves munkalapot, bírságra számíthat – ezen kívül kötelezni fogják hogy a megadott határidőn belül végeztesse el a kötelező féléves rovar és rágcsálóirtást.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (a továbbiakban: Dohánytörvény) értelmében, a dohánytermékek mellett szeszes ital, energiaital, kávé, továbbá ásványvíz és üdítőital is árusítható. Amennyiben a trafikban a dohányterméken kívül italokat is árusítanak, úgy a járványügyi rendelet értelmében évente két alkalommal kötelező a rovar és rágcsálóirtás. Akkor is, ha egyébként a dohányboltban nem jelentkezett rovar vagy rágcsáló! Bővebb infó, és dohányboltokra szabott kedvező árak: Dohánybolt kártevőirtása

Állunk rendelkezésre darázsirtás megrendelésekre is, azonban féléves HACCP kártevőirtási díj nem tartalmazza a darázsirtást, az külön tétel lesz. Viszont kedvezményes darázsirtás költséget tudunk minden bizonnyal biztosítani, mivel nem kell kétszer mennünk.

Partnereink többségénél elégséges a féléves ritmusban történő munkavégzés. Ha az adott egységben a kártevő behurcolás folyamatos, megállapodás szerint negyedéves vagy havi munkavégzés is elképzelhető.

A jogszabályi rendelkezések nem szabályozzák az időszakos nyitvatartású egységeket, tehát a törvény betűje szerint itt is évente kétszer kell kártevőirtást végeztetni. Azonban az ellenőrző hatóságok néha engedélyezik, hogy időszakos nyitvatartású egységekben évente egyszeri munka is elegendő. Erre érdemes rákérdezni a NÉBIH ellenőreinél.

A HACCP-ben jogszabály szerint történő kártevőirtás

  • az üzemeltető számára minimális költséget jelent
  • a jogszabályi előírásoknak maximálisan megfelel
  • hatékony védelmet biztosít a rovarok és rágcsálókkal szemben.

A monitoring alapon működő kártevőirtás előnye, hogy az alkalomszerű (féléves) irtás során az üzemeltetőt a napi munkavégzésben nem zavarja, nem kell bezárni az üzemet, boltot, konyhát. Az irtószermentes csapdák, mechanikus eszközök, zárt szerelvények alkalmazása ugyanis nem jelent veszélyt az élelmiszerekre.

A HACCP-ben történő integrált kártevőirtás dokumentációját ingyenesen készítjük el és adjuk át, a terület felmérése díjtalan, kiszállási költséget nem számítunk fel.

Vállalási áraink Budapesten és Pest megyében tartósan kedvezőek.

Kérjen árajánlatot HACCP-rendszerben történő rovar és rágcsálóirtásra!