Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Poloskairtás GY.I.K.

Ágyi poloskairtás Budapesten
és Pest megyében

Poloskairtás ára mindössze: 26.000 Ft

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

Ágyi poloskairtás információ és megrendelés:

Ügyfeleink gyakran előforduló kérdései:

Ágyi poloska, poloskairtás folyamata.

“Sosem találkoztam eddig ágyipoloskával. Honnan kerülhetett ide?”

Az ágyi poloska legtöbbször passzív módon, bútorokkal terjed. Általában ággyal, antikváriumi könyvekkel kerül be, de terjedhet hagyatéki festményekkel is. Gyakori, hogy külföldi utazáskor hotelszobából hozza haza az ember. Az ágyi poloska aktív módon történő terjedése társasházban és panelban jöhet szóba, a csőáttörések mentén. Ha a poloska ártalma bizonyossá válik, haladéktalanul vegye igénybe szakképzett rovarirtók segítséget. A poloskairtás nem gyerekjáték, szabadforgalmú szerekkel nem lehet eredményt elérni.

 

“Nem találtam meg az ágyi poloskát, csak sok a csípés rajtam. Mit tegyek?”

Első körben javasoljuk az ágy és környékének alapos átvizsgálását. Rések, hasadékok, illesztések az ágy egy méteres körzetében, ezek az ágyi poloska rejtekhelyei.

Ha ez nem jár eredménnyel, rendeljen ágyi poloska felderítést, szakembertől.

 

“Én inkább rögtön befújatnám a lakást, biztos ami biztos…”

Ez nem jó ötlet. Vannak gátlástalan kártevőirtó cégek, melyek örülnek az ilyen megrendelésnek, de szakmailag és etikailag sem korrekt az ilyen “irtás”.

Poloskairtás esetén alapvetés, hogy találjuk meg a poloskát, azonosítsuk a probléma forrását. Ha ugyanis nem ágyi poloska okozza a csípésszerű tüneteket, akkor az irtás után megszűnni sem fog az ártalom. Viszont valaki jó pénzért telefújja rovarirtószerrel a hálószobát: teljesen feleslegesen. Poloskaszúrás okozta tünetekhez hasonló jeleket okozhat egy ételallergia, intolerancia, vagy akár egy mosóporra való érzékenység is.

A szakember által történő felderítés igazolja, vagy kizárja az ágyi poloskát.

 

“Ha kidobom az ágyat, biztosan megszabadulok az ágyi poloskától?”

Nem. Az ágyi poloska elsődleges búvóhelye valóban az ágy rejtett zugai, azonban megtalálhatóak a fal repedéseiben, az ágyhoz közeli bútorok illesztéseiben, képkeretekben, lambéria és szegőlécek mögött is, megbújhat a parketta réseiben. A poloskairtásnak minden helyre ki kell terjedni, ahol poloskák rejtőzködnek. Csak az ágy kezelése nem elég. Ha nem szakértelemmel, kellő alapossággal történik a rovarirtás, nem lesz eredményes.

 

“Ha kiköltözöm a lakásból, megszabadulhatok az ágyi poloskától?”

Igen, szobahőmérsékleten körülbelül 3 hónap pusztulnak el bizonyosan az ágyi poloskák.

Hűvös helyen ez akár fél év is lehet. Azonban a költözés alkalmával lehet hogy az új lakást is poloskával fertőzi meg, hiszen bármely hálószobai bútorban vagy használati tárgyban rejtőzhet ágyi poloska. Ebben az esetben rögtön két lakásban is poloskairtást kell végezni.

 

“Ágyi poloska irtásakor a teljes lakást lefújják?”

Nem. Ez a vérszívó rovar nem kedveli a párás, vizes helységeket, ezért a fürdőszobában és konyhában irtása nem indokolt. A hálószobákban azonban nagyon alapos és körültekintő munka szükséges. Egyetlen potenciális búvóhely sem maradhat ki. A szegőlécek mögött, polcok alatt, falvédő mögött mindenhol ágyi poloska rejtőzhet. Gyakran halljuk megrendelőinktől: ” Az előző poloskairtók tíz perc alatt végeztek, az ágyat sem nyitották fel, aztán még négyszer jöttek és fújtak, de egyre több a poloska.” Fontos tudni, hogy a szakszerű poloskairtás időszükséglete minimum egy óra, zsúfolt lakás esetén akár három óra is. A tízperces poloskairtás biztos hogy nem kellő alapossággal történik, márpedig ennél a rejtőzködő életmódú vérszívónál a teljes kiirtás a cél, ezt pedig alapos -időnként pepecsnek és túlbiztosítottnak tűnő- poloskairtással lehet biztosítani.

 

“Milyen előkészület szükséges a poloska irtásakor?”

A zsúfoltság megszűntetése rendkívül fontos, a hozzáférés biztosítása szempontjából. Ne legyen telepakolva az ágyneműtartó, ne legyenek zsúfolt polcok. Az ágy két méteres körében (itt bújnak az ágyi poloskák) permetezéssel minden hozzáférhető legyen.

 

“Poloskairtás előtt kell-e mozgatnom a bútorokat?”

Nem szükséges. A bútorok mozgatását (ha szükséges) a poloskairtó szakember végzi, a használati tárgyak (konyvek, játékok stb) elpakolása, zsákozása (külvilágtól elzárása) szükséges. Üres polcok, kipakolt ágyneműtartó, szabaddá tett kisszekrény. Így kellene eljárni a poloskairtás előtt.

 

“De ha bezsákozom a cuccaimat, mi van ha ágyi poloska van benne?”

Ekkor a poloskát elszeparáltuk a külvilágtól, és vérszívás nélkül el fog pusztulni.

Pontosan ez a célja a zsákozásnak. Kényes, irtószerrel nem kezelhető, magas hőfokon nem mosható tárgyakkal kérünk így eljárni (könyvek, DVD lemez, gyermekek játékai stb). Kizárólag a tartósan alvó ember közelében lévő dolgokat szükséges zsákozni, 3-6 hónapig. Az ágyi poloska szobahőmérsékleten maximum 4 hónapig él túl vérszívás nélkül.

 

“Ha fagyasztóba teszem a fertőzött tárgyakat akkor elpusztul az ágyi poloska?”

Sajnos nem garantálható. Az ágyi poloska nem szereti a hideget, de egészen extrém mínuszokat is túlél. A fagyasztót nem javasoljuk poloskairtásra.

 

“És ha sütőbe teszem a poloskás dolgaimat?”

Magas hőmérsékleten (minimum 50-55C) rövid idő alatt elpusztul az ágyi poloska.

Biztos és gyors módszer lenne tárgyak poloskairtására, mégsem javasoljuk ezt a poloskairtó módszert: a magas hőfok egyes anyagokban kárt tehet, például a műanyagok deformálódhatnak. Továbbá lényegesen több macerával és nyűggel jár, mint belevágni valamit a szemeteszsákba, és ügyesen lekötni azt.

Különleges esetekre alkalmazható ez a hőkezeléses poloskamentesítő eljárás:

utazótáska gyors poloskamentesítése megoldható vele. Kizárólag korszerű, hőfokot precízen szabályozó sütő alkalmazható erre a célra. 55-60C fokot és hőkeveréses módot érdemes kapcsolni. Hőkeveréssel kevesebb idő alatt és biztosabban átjárja a forró levegő a kezelt tárgyban megbúvó poloskákat. 15 perc 60C fokon elégséges az ágyi poloska minden fejlődési alakjának pusztulásához (a poloska petéket is beleértve). Alacsonyabb hőfokon hosszabb behatási idő szükséges. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a fent leírt módszer csak a tájékoztatást szolgálja, senkit sem bátorítunk a használati tárgyaik sütőbe helyezésére. Sem a tűzhelyért, sem a melegített tárgyakért, legfőképpen a felgyújtott lakásért felelősséget nem vállalunk. 🙂

 

“Volt a tévében, hogy amerikában van ilyen szárazjeges bio poloskairtás is.”

Az USA-ban voltak kísérletek a szárazjeges (CO2) poloskairtás eljárással, mely technika a fagyasztás elvén alapul. A szárazjeget hazánkban is használják specialisták, például ipari tisztításra. Poloskairtásra azonban nem vált be, legfőképpen azért, mert a poloskák az egészen extrém fagyot is túlélik. Pontosabban fagyasztott (hibernált) állapotból szobahőmérsékleten károsodás nélkül felélednek. További hátránya a szén-dioxidos poloskairtó eljárásnak, hogy tartós hatással nem rendelkezik. Ezen kívül a poloskák búvóhelyeire irányított, nyomással kilőtt szárazjég könnyel elfújja a poloskát és petéit. Kisebb nyomással viszont nem jut el a szárazjég a poloska búvóhelyek mélyére.

Összefoglalva: a szárazjeges bio poloskairtás nem kellően hatékony módszer.

 

“A poloskairtást gázosítással szeretném rendelni, én már fujkáltam őket rovarirtóval de egyre több a poloska.”

Gázosítással történő poloskaírtásra lakóházban nincs lehetőség. A poloskairtás fő és alapművelete a tartós hatású felületi permetezés. Ennek alapossága és szakszerűsége határozza meg főleg a poloskairtás sikerét. Azonban, ha a körülmények megkövetelik (zsúfoltság, erős fertőzöttség) a poloskairtás során alkalmazott felületi permetezést speciális technológiák egészítik ki, az azonnali rovarmentes állapot elérése érdekében.

Ilyen technológia lehet a hidegködös kiűzés és füstképzés, melyeket a köznyelv előszeretettel hív gázosításnak.

 

“Ezek az ágyi poloskák mindent túlélnek?”

Egy csótányirtó ismerősöm szerint nem is lehet kiirtani őket.

Ez természetesen nem igaz. A kontár poloskairtók terjesztik ezt, ezzel magyarázzák sikertelenségük bizonyítványát. De tény, az ágyi poloska szervezete bizonyos fokig alkalmazkodott a széles körben alkalmazott irtószerekhez. Általában azonban hanyag és szakszerűtlen “poloskairtás” áll a feltételezett rezisztencia és magyarázkodás mögött. A poloskairtó szakemberek dolgát általában az apró, túlzsúfolt hálószobák nehezítik, sokkal gyakrabban mint a rovarirtószerre rezisztens poloskák.

 

“Háziállatokból is szív vért a poloska?”

Az ágyi poloska az emberekre specializálódott, kizárólag tartós éhezés esetén szívhat vért háziállatokból.

Asztmás vagyok, állítólag ez a poloskairtó nagyon büdös.

Valóban van egy enyhe szaga a rovarirtás során felhasznált szereknek, de csak munkavégzés közben. A felületeken történő száradást követően teljesen szagtalan, veszélytelen. Azonban az érzékeny egyének légútjait a poloska irtása közben légtérbe jutó szer izgathatja, ezért asztmásoknak a lakást javasolt 1 órára elhagyni.

 

“Van egy cicám, rá nem veszélyes az irtás során használt méreg?”

Szakszerű munkavégzés esetén a felületkezelő irtószereink melegvérű szervezetekre nem ártalmasak, minden poloskairtó szerünk OTH engedéllyel rendelkezik.

A poloskairtás után szükséges teendőkről (mennyi idő után mehet vissza háziállat az érintett helyiségekbe) részletes felvilágosítást adunk.

 

“Lefújták az ágyat azzal a poloskairtóval, mikor takaríthatom ki?”

Nem szabad letakarítani, főleg nem vizes-nedves anyaggal, ugyanis ekkor az irtószer aktív hatása elvész. A poloskairtás felületkezelő szerei folt nélkül száradnak, néhány hét múlva lebomlanak. Az ágyi poloska ellen kezelt részekről ha eltávolítja, az irtás sikerét veszélyezteti.

 

“Ki akarom dobni a poloskás ágyat, látni sem akarom.”
A poloskairtás előtt vagy után dobjam ki?

Poloskairtás előtt dobja ki. Javasoljuk hogy tegye használhatatlanná (például hasítsa fel), hogy senki ne vigye haza a szemétből. Még jobb, ha eltávolíthatatlan módon jelöli meg az ágyat, például: “Poloskás ágy! Ne vidd el!” A legfontosabb azonban az, hogy poloskairtás előtt ne vigyen be új ágyat a lakásba, mert első éjszaka poloskás lesz.

 

“Igaz-e, hogy hosszú órákra el kell hagyni a poloskás lakást ha befújják?”

Erre csak különleges esetekben lehet szükség. Például füstképzéssel vagy hidegköddel történő poloskairtás esetén, illetve az apró egy légterű lakásoknál. Mivel a poloskairtás csak a hálószobákra korlátozódik, ezért a lakás többi helyiségét nem kell elhagyni.

 

“Akkor végül is hányszor kell poloskát irtani, hogy biztosan eltűnjön?”

Általában egyszeri alapos poloskairtás elegendő. Kedvezőtlen körülmények esetén (zsúfolt lakás, sok poloska, nehezen kezelhető bútorok) azonban ismétlő poloskairtás lehet szükséges. Az ismétlő irtásra való igényt (elő poloska, vagy határozott szúrnyomok a testen) a poloskairtást követő tizedik nap után, de lehetőleg húsz napon belül kérjük jelezni.

 

“És a második poloskairtás ingyenes?”

Nem. Garanciális igényt (harmadik, ingyenes irtást) két irtást követően végzünk.

Tapasztalataink szerint a második poloskairtás (mely fizetős) az esetek 30%-ában szükséges, a garanciális harmadik irtások aránya 10% alatt van.

Előre sajnos nem tudjuk megmondani, hogy hány irtásra lesz szükség.

 

“De akkor mit jelent az, hogy minden munkára garanciát adnak?”

Minőségi garanciát vállalunk minden munkánkra. Garantáljuk, hogy szakképzett és hatósági jogosítványokkal rendelkező személy végzi a munkát, OTH engedélyes irtószerekkel és hatóanyagokkal, a hatályos előírások és szakági normák szerint.

Szakszerű és alapos munkát garantálunk. A poloskairtás eredménye azonban nem csak ezen tényezők függvénye. Egy zsúfolt, elhanyagolt, erősen poloskás lakásban a legjobb irtószerek és technológiák mellett is többszöri irtásra lesz szükség.

Ágyi poloskairtás Budapesten
és Pest megyében

Poloskairtás ára mindössze: 26.000 Ft

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

Ágyi poloskairtás információ és megrendelés: