Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Rágcsálóirtás

Rágcsálóirtás Budapesten
és Pest megyében

Ipari erősségű véralvadásgátló irtószerekkel és etetőládákkal, biztonságosan.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

20 éve a rágcsálóirtás élvonalában!

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Rágcsálóirtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.

A rágcsálók elleni védekezés, rágcsálóirtás

Magyarországon leggyakrabban a vándorpatkány és a házi egér fordul elő. Mindkét rágcsáló szorosan kötődik az emberi civilizációhoz, élőhelyüket az emberek környezetében találják meg. Betegségeket terjesztenek, gazdasági kártételük komoly károkat okoz. A rágcsálóirtást mint tevékenységét jogszabály írja elő. Rágcsálóirtás módszereiről olvashat az alábbiakban.

Állatbarát rágcsálóirtás mérgek és irtócsapdák nélkül:

Állatbarátok gyakran kérdezik tőlünk, milyen módon kivitelezhető rágcsálóirtás, anélkül hogy hogy elpusztítanánk az állatokat. Ezekre a megkeresésekre is tudunk megoldást:

Rágcsálóirtás környezet és állatbarát módja, az élvefogó csapdával történő befogás.

Az élvefogás egérirtás illetve patkányirtás munkák során is alkalmazható. Egyéb emlősök ellen is hatékony segítség az élvefogó ketrec. A különböző méretű mechanikus ketreccsapdák alkalmazásával a területről eltávolíthatóak a rágcsálók; de hatékony a különböző ritka emlősök és ragadozók ellen is: pele, görény, menyét, nyest, nyuszt, kóbor macska, kutya és róka egyaránt csapdázható. A különböző fajok ellen más méretű csapdát használunk, továbbá más és más csalétket alkalmazunk a befogáshoz. Egérirtás, patkányirtás esetén, élvefogó ketrec használatakor különleges attraktánst használunk, a legjobb vonzó hatás érdekében.

Bővebb rágcsálóirtás infó az élvefogó csapdázásról.

Rágcsálóirtás hagyományos, hatékony módszerei (egérirtás, patkányirtás):

A házi egér irtása döntően beltéren történik, a patkány elleni védekezés kül és beltéren egyaránt. A rágcsálóirtás fő módszereként mérgezett csalétkeket használunk, elsősorban második generációs véralvadásgátló hatóanyagokat, szerelvényben és etetőállomásokban kihelyezve. A szerelvény (egérdoboz, patkányláda) védi az irtószert az időjárás viszontagságaitól, ideális búvóhelyet biztosít a táplálkozó rágcsáló számára, továbbá megakadályozza az illetéktelenek (gyermek és háziállat) hozzáférését. Minden szerelvényünk kulccsal nyitható és zárható, felületekhez rögzíthető, a rágcsálóirtószer szóródásmentes formában kerül benne kihelyezésre. A rágcsálóirtás során az etetőhelyekre minden esetben a helyi körülményeknek legjobban megfelelő, a rágcsáló számára leginkább vonzó hatású rágcsálóirtó szer kerül, olyan formában hogy a belőlük történő fogyasztás könnyedén ellenőrizhető legyen. Az egérirtás továbbá patkányirtás során felhasznált formulációt (paraffinos kocka, préselt blokk, extrudált blokk, pép, granulátum, szemes) a rágcsálók akkor is szivesen fogyasztják, ha egyébként korlátlan mennyiségben áll rendelkezésükre táplálék.
A mérgezett csalétekből történő egyszeri fogyasztást követően, néhány napon belül a rágcsáló belső vérzésben pusztul el, legtöbbször a fészkében. A korszerű irtószerekben a gyártó mumifikáló anyagot is tesz, ennek következtében a rágcsáló nem rothad el, teste kiszárad, kellemetlen szag alig érezhető. A képen látható megtermett patkány a ládában pusztult el, de ez nem gyakori.
Patkány az etetőládában

Patkányirtás etetőládával – rögzített irtószerekkel.

Rágcsálóirtás fő művelete az irtószer kihelyezés.

Rágcsálóirtás fő művelete az irtószer kihelyezés.

Rágcsálóirtás etetődobozzal. A képen egy patkányetető láda: rögzített paraffinos rágcsálóirtó kockával, illatos patkányirtó péppel töltve. A rágcsálóirtó csalétek kombinált alkalmazása biztosítja a kiemelkedő elfogadást és vonzó hatást (friss rágcsálóirtó csalétek: paszta, pép), továbbá a rögzített paraffinos csalétek kitűnően ellenáll az időjárásnak, hosszú idő elteltével is biztosítja a rágcsálóirtás sikerét.

A patkányok közül elsőként a domináns példányok táplálkoznak, majd néhány napon belül elpusztulnak. Fontos, hogy patkányirtó méreganyag tartósan-folyamatosan a területen legyen, hogy rágcsálóirtás során a kevésbé domináns egyedek is hozzájussanak rágcsálóirtó csalétekhez.

Rágcsálóirtás hagyományos, hatékony módszerei (egérirtás, patkányirtás)

A képen egy kifejlett vándorpatkány látható, amint kiszagolja majd elhurcolja a felkínált rágcsálóirtó pépet. A rágcsálók elleni mérgezett csalétket zárt etetődobozokba helyezzük, a fényképet csak a patkányirtó pép vonzó hatásának bemutatása céljából készítettük.

Az illatos finomság ellenállhatatlan vonzó hatást fejt ki a patkányok egyedeire, rövid időn belül halálos mennyiséget fogyasztanak belőlük. A patkányirtás alkalmával általunk felhasznált mérgezett csalétek négyszer(!) hatékonyabb, mint az üzletekben általánosan elterjedt “bromadiolon” hatóanyagú rágcsálóirtószerek. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a patkánynak a hagyományos patkánymérgekhez képest negyede mennyiséget elég fogyasztani a halálos dózis felvételéhez. Ez a különösen hatékony rágcsálóirtó csalétek a legóvatosabb, túlélő típusú példányokat is elpusztítja. Vándorpatkányoknál mindössze 2-3g elfogyasztott mennyiség már halálos dózis jelent. Rezisztencia kizárt!

Patkányirtás a szennyvízcsatornában:

A vándorpatkányok legfőbb élőhelye a szennyvízcsatorna-hálózat.

Egy városi patkányirtás során kiemelt figyelmet kell fordítanunk ezen élőhely kezelésére is. Egy látszólag patkánymentes városban is, kiadós esőzés vagy áradás után tömegesen érkeznek a patkányok a csatornahálózatból. Teszik ezt főként a csapadékvíz elvezetésére szolgáló víznyelő-rácsokon keresztül, mely összeköttetésben áll a szennyvízcsatornával.

Ezen helyek patkányirtó kezelését speciális irtószerrel (paraffinos csatorna blokk), illetve léclábakon fekvő csatornaláda segítségével oldjuk meg. Cégünk saját gyártású etetőládáit a csatornaszemek aknáiba telepítjük le.Védik az irtószert a nedvességtől és elsodródástól, ezen kívül nyugodt körülményt biztosítanak a táplálkozó patkányok számára.

Patkányirtás a szennyvízcsatornában
Patkányirtás -paraffinos hengerrel

Patkányok irtása szennyvíz tisztítóaknában

Rágcsálóirtás alternatív módszerekkel:

Egérirtás illetve patkányirtás alkalmával a mérgezett csalétek kihelyezése mellett számos alternatív rágcsálóirtó módszer áll rendelkezésre: mechanikus és ragasztós csapdákat is alkalmazunk (utóbbit főleg egérirtás alkalmával). Az egér vagy patkány elleni csapdába speciális, attraktáns anyagot teszünk. Ezen laboratóriumban kifejlesztett rágcsálóirtó attraktáns különösen erős vonzó hatást fejt ki a rágcsálók egyedeire.

Vonzóbb, mint a megszokott táplálékuk – ez a rágcsálóirtás sikerének kulcsa.

Patkányok ellen a földlyukak gázosítása, porozása, továbbá füstölése gyakori. Különleges és kényes rágcsálóirtás esetekben élvefogó csapda kihelyezést is alkalmazunk, újdonságként fojtó patkánycsapda is bevetésre kerül. A hatékony technológiák használatánál sem szabad elfelejteni a rágcsálóirtás alapelvét: az irtás mellett a körülményeket is meg kell változtani.

A rágcsálók búvóhelyének felszámolása, a táplálékforrás megszüntetése rendkívül fontos. Ennek hiányában a szakszerű egérirtás és patkányirtás is csak rövid időre hoz megoldást.

Egérirtás és patkányirtás során ezen kérdések Önben is felmerülhetnek:

Az egérirtás és patkányirtás során felhasznált szereket összefoglaló néven rágcsálóirtószereknek (rodenticid) nevezzük. A gyártók általában nem is különböztetik meg őket, rágcsálóirtószer megnevezéssel egerek és patkányok ellen is használhatóak.

A professzionális felhasználásra szánt szerformában azonban jelentős különbségek is lehetnek: a patkányok ellen (vizes helyekre) gyártott paraffinos korongok általában nem használjuk egerek ellen, míg az egérirtás során bevetett mini-blokk formulációk patkányirtás céljára nem alkalmasak.

Szakszerűen elvégzett rágcsálóirtás esetén az elsődleges mérgezés gyakorlatilag kizárható. A másodlagos mérgeződés lehetősége (ahol a haszon vagy háziállat mérgezett rágcsálót fogyaszt) is elhanyagolható, mivel a korszerű rágcsálóirtószerek szerkezete megváltozik a felszívódást követően. A patkányt ezen kívül szinte sosem fogyasztják el a háziállatok, ha csak ide-oda hurcolják azzal nem jut méreganyag a szervezetükbe. Az elővigyázatosság azonban szükséges! További információk: véralvadásgátló mérgezés tudnivalói.

Rágcsálóirtó munkánk során élőlényekkel dolgozunk, sajnos nem tudjuk kijelenteni azt, hogy soha többé nem lesz egér vagy patkány a területen. Rágcsálóirtás után, amennyiben az egerek vagy patkányok életéhez szükséges feltételek változatlanul kedvezőek maradnak (megfelelő búvóhely és táplálékforrás), úgy a rágcsálók ismét problémát fognak okozni.

Ez nem a kártevőirtó cég hibája, ez a biológia törvényszerűsége. A rágcsálóirtó munka során minden esetben felhívjuk figyelmét azon tényezőkre, melyek a rágcsálóirtás tartós sikerét veszélyeztetik (műszaki hiányosságok megszüntetése, takarmány zárt tárolása stb).

A rágcsálók elleni védekezés hatékonyságának megítélése mellett számos egyéb szempontot (biztonság, állat és környezetbarát megfontolások, költség, hatósági előírások, egyszerű működtetés stb) is szem előtt kell tartanunk. Azt azonban kijelenthetjük, hogy egérirtás és patkányirtás esetén is a véralvadásgátló hatású irtószerek zárt kihelyezését tekinthetjük a leghatékonyabb módszernek.

A rágcsálóirtás ezen módszere költséghatékony, diszkrét, a kihelyezett rágcsálóirtó pontok teljesen gondozásmentesek.

Félelme nem teljesen alaptalan, azonban a korszerű rágcsálóirtó formulák mumifikáló anyagot is tartalmaznak, mely a test bomlását szinte teljesen megszüntetik, így az elhullott egerek szaga szinte egyáltalán nem érezhető.

Sajnos nincs csodaszer az ilyen jellegű problémák megoldására. Az egyes webshopokban erre a célra hirdetett ultrahangos egérriasztók a tapasztalataink szerint teljesen hatástalanok.

Megoldást csak az jelent, ha megbontás útján hozzáférés lesz az egerek búvóhelyeihez vagy közlekedési útjaihoz. A feltárt rejtekhelyre véralvadásgátló hatású mérgezett csalétket kell kihelyezni, ennek elfogyasztását követően bizonyosan hatékony lesz a rágcsálóirtás.

Van olyan, de ez a technika lakótérben nem alkalmazható. A jogszabályok kategorikusan megtiltják a lakótérben végzett gázosítást. Ezen kívül szakmailag sem lenne kivitelezhető: teljesen lehetetlen gáztömörséget kialakítani egy szigetelhetetlen légrésben. Továbbá munkáinknál jogos elvárás, hogy a rágcsálóirtás tartós védelmet adjon. Bármilyen gázosítás csak akut hatást biztosíthat, ellentétben egy véralvadásgátló hatású irtószerrel, mely a kihelyezést követően hónapokkal később is pusztítja a belőle fogyasztó rágcsálókat.

Összefoglalva tehát: gázzal történő rágcsálóirtás lakóházban nem végezhető!

Rágcsálóirtás biztonságosan:

Minden általunk felhasznált rágcsálóirtószer BITREX védelemmel van ellátva. Ez egy rendkívül keserű vegyület, melynek ízét az egér és patkány nem érzi, a háziállatok és emberek számára rendkívül keserű ízű, esetlegesen szájba véve egy gyermek azonnal kiköpi. Rágcsálók irtása során a véletlen mérgezés gyakorlatilag kizárható!

Rágcsálóirtás (egérirtás, patkányirtás) diszkréten:

A lakótérben végzett rágcsálóirtás során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel nem koszoljuk össze lakását. Rágcsálóirtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk. Rágcsálóirtás diszkrét és tiszta módon történik.

Érdekes videó: patkányirtás előtti állapot egy főváros közeli telepen

A felvételt a patkányirtás elkezdése előtt készítettük. A telepen élő patkányok számát felbecsülni sem lehetett, fényes nappal is nagy tömegben mozogtak. Az irtószer kihelyezést 2 hónapon keresztül, heti rendszerességgel folytattuk. Miután a patkányok fogyasztása megszűnt, az egységet patkánymentesnek tekinthettük. Az ilyen mérvű fertőzöttséget kizárólag a folyamatos véralvadásgátló kihelyezéssel történő rágcsálóirtás képes felszámolni.

Ami a videón csak részben látszik: a patkányok ilyen mértékű elszaporodása azért volt lehetséges, mert a körülmények azt lehetővé tették. Hatalmas zsúfoltság, korlátlan táplálékforrás állt rendelkezésükre. A patkányirtás munkánk alatt ez nagyrészt megszüntetésre került. Egy rágcsálóirtás végeztével, amennyiben a patkányok számára kedvező életfeltételek ismét kialakulnak, a patkány populáció ismét eléri azt a számot, amit adott élőhely képes eltartani. Ezért nem győzzük elégszer ismételni: patkányirtás esetében a munkánk csak akkor lesz tartósan eredményes, ha nem biztosítunk életteret a patkányoknak.

Miért a mi cégünket hívja ki rágcsálóirtó munkára?

 1. Mert csak OEK által engedélyezett rágcsálóirtószereket használunk!
 2. Nincs kiszállási díj, a vállalási árunk végösszeg, nincs rejtett költség!
 3. Rugalmas cég vagyunk, hétvégén és munkaidő után is kiszállunk.
 4. Állatbarát módon, élvefogással is végzünk rágcsálóirtást.
 5. Kényes helyen is biztonságos a rágcsálóirtás (gyermek, háziállat mellett is).
 6. Egérirtás során, ha lakótérben dolgozunk, cipővédőt használunk.
  Nem történhet meg az, hogy koszos cipővel piszkítjuk be a lakását.
 7. Diszkrét, felirat nélküli autóval érkezünk. Mi is tudjuk hogy kellemetlen, amikor hatalmas patkányokkal és bogarakkal matricázott jármű parkol a ház előtt. Miattunk nem kell magyarázkodni a kíváncsi és pletykás szomszédainak.
 8. HACCP rendszerben végzett munkákban nagy tapasztalatunk van.
  Módszereinkkel az egérirtás és patkányirtás eredményes
  – a szigorú élelmiszerbiztonsági előírások betartása mellett is!

Egérirtás, patkányirtás akár 24 órán belül, Pest megyében kiszállási díj nélkül!

Rágcsálóirtás (egérirtás, patkányirtás) GYIK.

Tudjon meg többet a rágcsálók életmódjáról.

Rágcsálóirtás Budapesten
és Pest megyében

Ipari erősségű véralvadásgátló irtószerekkel és etetőládákkal, biztonságosan.

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

20 éve a rágcsálóirtás élvonalában!

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Rágcsálóirtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.