Ágyi poloska veszély lomtalanításkor:

csepel-poloskaBudapest 21. kerületben 2016. június 29. – július 11-ig lomtalanítás. Csepel sajnos igen fertőzött ágyi poloskától az utóbbi három évben, a poloska behurcolásának esélye számottevően növekedik ezekben a napokban. Megfigyeltük már, hogy egy kerületben a lomtalanítási napok utáni hetekben mindig emelkedik az ágyi poloskás megkereséseink mennyisége. Az ágyi poloskás lakásokból a lakó ilyenkor szabadul meg – az egyébként jó állapotú – ágytól, remélve hogy ezzel a poloska problémától is megszabadul. Sajnos azonban az ágy lakásból való eltávolítása soha nem oldja meg a poloska gondot, mivel ez a vérszívó az ágy környékén is lapul, soha nem csak az ágy szolgál rejtekhelyéül.

Tegyük tönkre, jelöljük meg a poloskás bútort!

Az egyetlen hatékony védelem az ellen, hogy más ne vigye haza a kidobott poloskás bútort: tegyük tönkre, és jelöljük meg. Kárpitos, bőr és szövetbútor esetén is javasolt, hogy egy késsel hasítsuk fel a felületeit – minél kevésbé tűnik használhatónak a bútor, annál esélyesebb hogy nem fogják hazahurcolni azt az utcáról. Még jobb, ha az ágyi poloskás bútort meg is jelöljük, hogy az ágyi poloskával fertőzött. Nyugaton ez bevett szokás, egy megjelölt matracot bizonyosan senki nem visz haza:

poloskas-matrac Ezt hazánkban nagyon ritkán láttuk még, egy rosszul berögzült szégyenérzet van az emberekben az ágyi poloskákkal kapcsolatban: “meglátják a szomszédok, azt hiszik koszos vagyok”. Pedig az ágyi poloska terjedése nincs szoros összefüggésben az egyén és a lakás higiénés körülményeivel. Az ágyi poloskának két dolog kell: búvóhely és alvó ember. Ez mindkettő a gyönyörűen takarított hálószobákban is adott, már persze ha behurcolják. Egy jó állapotú bőr ülőgarnitúrának pedig sokan nem tudnak ellenállni, ha az utcasarokra van kidobva. Ha szétvágjuk rajta a bőrt, akkor már kisebb az esély rá, ha pedig jól láthatóan jelöljük hogy a bútor ágyi poloskával fertőzött, akkor tényleg mindent megtettünk az ügyben, hogy ne terjedjen tovább ez a vérszívó fenevad.

Mi azt tanácsoljuk, hogy ne bútorok kidobásával próbálja megoldani az ágyi poloska gondját, rendeljen szakszerű poloskairtást.
Szakértő csapatunk áll rendelkezésére ágyi poloska elleni tanácsokkal, társcégeink pedig professzionális poloskairtást végeznek.