Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Állatbarát egérirtás

Állatbarát egérirtás – élve befogással:

Állatbarát egérirtás billenős csőcsapdákkal

Egérirtó megbízásaink egy részénél elvárás a megrendelő részéről: ne pusztuljon el az egér. Ez régen komoly fejtöréssel járt, mivel az élvefogó csapdákban nem hittünk!
A drótkosaras élvefogók csekély hatékonysággal működnek, továbbá nem ritkán kiszabadul az egér a varsás nyíláson át (közben megsérül és szabadulása után mindent összevérez). A csoportos fém élvefogók működnek ugyan, azonban borsos áruk (5-10.000Ft között) nem teszik lehetővé a gazdaságos használatot.

Korábban próbálkoztunk már billenős csőcsapdával, de nem váltotta be a reményeinket. A hozzáférhető eszközök kis méretű csapdák voltak, a kíváncsi és a csapdát körbeszimatoló egér gyakran kívülről billentette ki az érzékeny szerkezetet. A kis mérete okán nem ritkán felmászott az egér a tetejére, így szintén üresen billent ki a csapda. Végül megtaláltuk a megoldást: egy kedvező árú, de extra nagy csőcsapdát, kiváló minőségben. A nagyobb méret okán nagyon ritka, hogy az egér kívülről billentse ki a csapdát.

Hogyan működik?

A csapdát egy egér számára ellenállhatatlanul vonzó anyaggal (attraktáns) töltjük fel, ennek hatására a rágcsáló a csapdába belesétál. A súlypont átbillenésével a csapda ajtaja záródik.

Az egér egyetlen mozdulattal szabadítható,az ajtó kívülről való nyitásával, vagy a védőkupak leemelésével.

Mennyibe kerül az egérirtás ilyen csapdákkal?

Budapesten és Pest megyében 10.000Ft-os munkadíjat kérünk (kiszállási díj nincs), továbbá az egércsapdák darabja 2.000 Ft.

HATÉKONY: Professzionális attraktáns (egér számára különösen vonzó anyag) használatával gyorsan eredményes.

BIZTONSÁGOS:  A csőcsapda nem tartalmaz irtószert, az attraktáns élelmiszer minőségű anyag – akár meg is ehetnénk. A rugós tilócsapdákkal ellentétben nincs benne elromló vagy elfáradó alkatrész. Továbbá nem fog rácsapódni a kisgyermek kezére vagy a macska orrára – mint egy egérfogó.

Egyszerre csak egy egér befogására alkalmas.

Miért ezt az élvefogó egércsapdát használjuk?

Nézzük meg, milyen is az általunk használt egérfogó lakossági kivitele (Fiskars Magyarország, BILL élvefogó egércsapda), összehasonlítva az általunk használt verzióval:

Állatbarát egérirtás

Élvefogó egércsapdák: a fehér a Fiskars “BILL” csapdája, a kék-sárga az általunk használt csapda.

Melyik működik jól?

A kisebb méretű egércsapda működése bizonytalan, a kisebb súly miatt nem határozott az átbillenés, továbbá a a kisebb méret rövid erőkart eredményez, nagyobb erő kell a csapda átbillenéséhez.