[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Állatbarát egérirtás – élve befogással:

Élvefogó egércsapdaEgérirtó megbízásaink egy részénél elvárás a megrendelő részéről: ne pusztuljon el az egér. Ez régen komoly fejtöréssel járt, mivel az élvefogó csapdákban nem hittünk!
A drótkosaras élvefogók csekély hatékonysággal működnek, továbbá nem ritkán kiszabadul az egér a varsás nyíláson át (közben megsérül és szabadulása után mindent összevérez). A csoportos fém élvefogók működnek ugyan, azonban borsos áruk (5-10.000Ft között) nem teszik lehetővé a gazdaságos használatot.

Korábban próbálkoztunk már billenős csőcsapdával, de nem váltotta be a reményeinket. A hozzáférhető eszközök kis méretű csapdák voltak, a kíváncsi és a csapdát körbeszimatoló egér gyakran kívülről billentette ki az érzékeny szerkezetet. A kis mérete okán nem ritkán felmászott az egér a tetejére, így szintén üresen billent ki a csapda. Végül megtaláltuk a megoldást: egy kedvező árú, de extra nagy csőcsapdát, kiváló minőségben. A nagyobb méret okán nagyon ritka, hogy az egér kívülről billentse ki a csapdát.

Hogyan működik?

A csapdát egy egér számára ellenállhatatlanul vonzó anyaggal (attraktáns) töltjük fel, ennek hatására a rágcsáló a csapdába belesétál. A súlypont átbillenésével a csapda ajtaja záródik. Az egér egyetlen mozdulattal szabadítható,az ajtó kívülről való nyitásával, vagy a védőkupak leemelésével.

 

[/vc_column_text][vc_column_text]

Mennyibe kerül az egérirtás ilyen csapdákkal?

Budapesten és Pest megyében 10.000Ft-os munkadíjat kérünk (kiszállási díj nincs), továbbá az egércsapdák darabja 2000Ft.[/vc_column_text][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-check-square-o”]HATÉKONY: Professzionális attraktáns (egér számára különösen vonzó anyag) használatával gyorsan eredményes.[/vc_message][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-check-square-o”]BIZTONSÁGOS:  A csőcsapda nem tartalmaz irtószert, az attraktáns élelmiszer minőségű anyag – akár meg is ehetnénk. A rugós tilócsapdákkal ellentétben nincs benne elromló vagy elfáradó alkatrész. Továbbá nem fog rácsapódni a kisgyermek kezére vagy a macska orrára – mint egy egérfogó.[/vc_message][vc_message message_box_color=”pink” icon_fontawesome=”fa fa-times”]Egyszerre csak egy egér befogására alkalmas.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Miért ezt az élvefogó egércsapdát használjuk?

Nézzük meg, milyen is az általunk használt egérfogó lakossági kivitele (Fiskars Magyarország, BILL élvefogó egércsapda), összehasonlítva az általunk használt verzióval:

Állatbarát egérirtás

Élvefogó egércsapdák: a fehér a Fiskars “BILL” csapdája, a kék-sárga az általunk használt csapda.

Melyik működik jól?

[

 

[/vc_column_text][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]A kisebb méretű egércsapda működése bizonytalan, a kisebb súly miatt nem határozott az átbillenés, továbbá a a kisebb méret rövid erőkart eredményez, nagyobb erő kell a csapda átbillenéséhez.

Kattintson ide, ha mégis a hagyományos rágcsálóirtás módszereiről olvasna.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]