Hívjon egy gombnyomással: 06 20 363 8286 | Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Darázsirtás házilag – avagy így ne végezzen darázsirtást.

Darázsirtás házi módszerekkel: Így ne végezz darázsirtást!

Ezen házilagos darázsirtó videókat szórakoztatás céljából tettük fel oldalunkra.
Kérjük otthon NE próbálkozzon ilyen barkács darázsirtó ötletekkel.
Nem eredményes de veszélyes módszerek következnek!

Házilagos darázsirtás – látszólag jól beöltözve:

A felvételen szereplő ember nem vette félvállról a darazsak elleni beöltözést, ám ez mégis kevés volt a német darazsak ellen. Profi darázsirtó védőruha nélkül ne menjünk az ilyen óriási darázsfészek közelébe se. Az egyes darazsak szúrásakor kibocsájtott feromon támadásra ingerli a társait, és tömegesen támadhatnak a védekezni próbáló emberre. A darázsirtás eredménytelen lett:


Hogyan kell darazsat irtani? Talán a házfelgyújtós módszer sem a legjobb megoldás.

Német darazsak fészkeltek be a hullámpala alá, a fal és tető találkozásához. Hőseink tüzet gyújtottak a fal mellé, hogy füst segítségével űzzék ki a darazsakat. A darázsirtás ezen módszere garantáltan sikertelen, hiszen rejtett fészekről van, a füst nem jut el a darázsfészek belsejébe. A ház megsínylette a próbálkozást, a darázs kolónia kevésbé.


Hogyan védekezzünk a darazsak ellen? Porszívóval?

Ez az elmés szerkezet igen fifikás emberre utal. A rejtett darázsfészek bejáratához helyezett porszívó néhány óra alatt komoly mennyiségű darazsat képes begyűjteni. A porszívók azonban nem órákon át tartó folyamatos üzemre vannak tervezve, biztosan nem képesek napokig folyamatosan működni. Probléma továbbá, hogy a darazsak fészke érintetlenül marad, a nőstények peterakása folyamatos marad, sőt intenzívebbé válik amint észlelik hogy fogynak a dolgozó darazsak. Tehát a darazsak számának látványos csökkenését elérhetjük ezzel a módszerrel, de a darázsfészket így nem tudjuk elérni. Az ilyen rejtett darázsfészek megszüntetésére a porozószeres darázsirtás alkalmas.


Hatékony házi darázsirtás pörzsölővel – tűz és életveszélyes.

Egy eredményes, házi módszerrel végzett lódarázs irtás látható a videón. Azonban senkit sem biztatunk ilyen jellegű kivitelezésre, mivel könnyen felgyújthatjuk a házat is – ne feledjük, a tipikus lódarázsfészek padlásokon, fészerekben, a tetőszerkezetre építve található. Itt soha ne próbálkozzunk tűzzel, saját érdekünkben. Az ember komoly kockázatot vállalt azzal is, hogy fényes nappal kezdett a darázsirtásba, védőruha nélkül. A fészekbe visszatérő lódarazsak könnyen hátba támadhatták volna, hiszen azok nappal a fészek és a kültér között folyamatosan ingáznak.


Házi darázsirtás módszerek – szobai ventillátor hatékony?

A rejtett darázsfészek röplyukához helyezett szobai ventillátor sok darazsat képes pusztítani, előnye hogy a porszívóval ellentétben napokon át is folyamatosan képes működni. A darazsak azonban gyorsan kitanulják, és új pályán repülnek a kültér felé. A darázsfészek itt is érintetlen marad, soha nem hoz teljes megoldást ez a módszer.


Darázsirtás házilag
– ismét egy porszívós próbálkozás, mely eredménytelen:

Ha a darázsfészek érintetlen, a darázsirtás eredménytelen.

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
Ajánlott bejegyzések

Élvefogó csapdák szállítása

Élvefogó csapda szállítás és árazás változások: Nyestcsapda, macskacsapda, rókacsapda áremelés? 2022. második hetében megszűnt a Royal Futár, mely cég évek óta a nagycsomagok szállítását végezte,

Tovább olvasom »

Indul a hangyairtás szezon!

2022-es évben a szokásosnál előbb indul a hangyairtó szezon. Korábbi években azt tapasztaltuk, hogy március végétől jelentkeznek a lakásokban felbukkanó hangya kolóniák, kültéren tömegesen pedig

Tovább olvasom »

Darázsirtás árak 2022

Cégünk egyelőre kitart, nem tervezzük a darázsirtó árak emelését, pedig volna okunk rá. A felhasznált irtószereink többsége euro elszámolású, így az infláció és a gyenge

Tovább olvasom »

Professzionális védőruha

Darázsirtó overál vásárolható: Cégünk közel 20 éve végez darázsirtást, több ezer sikeres darázsirtó akció van mögöttünk. A világ minden részéről származó darázsirtó védőruhákat használtunk, teszteltünk.

Tovább olvasom »

Hangyairtás gélezéssel

Nyári időszakban a hangyairtás hatékony módszere a mérgezett csalétek kihelyezés. A bolti szabadforgalmú csalétekállomásoknál lényegesen hatékonyabb, vonzóbb a szakemberek által történő méregpötty kihelyezés, melyet a

Tovább olvasom »