Macskacsapda

Sün a macskacsapda fogságában

Cégünktől macskacsapdát vásárló ügyfelünk küldte a képet, az élvefogó ketrecben ücsörgő süniről.

Nem először fogta be a kis jószágot, egy jellegzetes sebesülés a fülén árulta el, hogy több alkalommal is ugyanazon példányt sikerült befogni. A kóbor macskák ellen kertbe helyezett csapda gyakran fog keleti sünt (Erinaceus roumanicus). A sün látása gyenge, a táplálékot elsősorban kiváló szaglásával és hallásával kutatja fel, a macskacsapdába helyezett száraz táp erősen vonzó hatást gyakorolt rá.
Ha megijesztik, összegömbölyödik, és kimereszti a tüskéit, ami kitűnő védekezés a ragadozók ellen, de természetesen hatástalan a befogó ketreccel szemben. Sok keleti sün pusztul el az utakon, mivel az autó közeledtével is összegömbölyödik, az pedig elgázolja. Magányos életmódot folytat, főleg alkonyat után bújik elő ekkor indul élelemszerző portyára. Rovarokat, csigákat, hernyót, gilisztákat fogyaszt, de ezen kívül gyakran rájár a komposztra is. Hasznos állat, továbbá védett, a keleti sün eszmei értéke 10.000 Ft.

Ha véletlenül sün kerül az élvefogó csapdába (patkány és nyestcsapda sőt rókacsapda is befoghatja) akkor minél előbb szabadítsuk ki.  

Ha makacsul rájár az egyéb faj számára felállított csapdára, akkor kíméletesen telepítsük át a befogott sünt egy olyan helyre, ahol nem zavaró. Macskacsapda kiváló minőségben vásárolható cégünk kínálatában.