Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Darázsirtás GY.I.K.

Darázsirtás GY.I.K.

Darázsirtás Budapesten
és Pest megyében

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.

Darázsirtás ára Budapesten: 26.000 Ft

 

Hatósági engedéllyel rendelkezünk, az otthonában lábzsákban dolgozunk. A darázsirtás során 98%-ban bontás nélkül sikeresek vagyunk! Nagy magasság sem akadály! Tárgyévi garanciát adunk!

Akár 24 órán belül, minőségi garanciával. Kiszállási díjat nem számítunk fel.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás

Információ és megrendelés.

Hívjon gombnyomásra.

Ügyfeleink kérdései darazsakról, irtás folyamatáról

A darazsak elpusztulnak télen?


A kolónia döntő többsége (dolgozók) elpusztulnak. A megtermékenyített nőstények a hideg idő beköszöntével igyekeznek védett helyre húzodni, ahol túlélhetik a telet. A nőstény darázs tavasszal felébred hibernált állapotából, alkalmas fészkelőhelyet keres, új kolóniát alapít.


Egy ilyen elvermelt német darazsat találtunk a februári zimankóban (tüzelő között megbújva), melegben 2 óra alatt feléledt a hibernált állapotból:

Német darázs ébredése:

A darazsak irtása éjszaka történik?

Csak azoknál a cégeknél, amelyek nincs megfelelő darázsirtó védőruhájuk. Tény, hogy a darazsak éjszaka nyugovóra térnek, ilyenkor minden példány a fészekben tartózkodik: a látható és megközelíthető darázsfészek könnyen elpusztítható. Rejtett, megközelíthetetlen darázsfészek esetén azonban biztosan nappal történik a darázsirtás: az apró bejárati röplyukon eltűnő darazsak megfigyelése fontos információkat hordoz a darázsirtó szakemberek számára, így behatárolható a darázs fajtája, továbbá a darázsfészek helye és nagysága. Az újdonságnak számító porozógépes darázsirtás a rejtett helyen lévő fészket is bontás nélkül szünteti meg.

 

Darazsak kezdtek rajzani a tetőnél, zümmögést és kaparászást hallok a mennyezetnél, majd sárgán elszíneződött a gipszkarton. Mi lehet ez?

Befészkelték magukat a darazsak a padlásra, a gipszkarton és a szigetelőanyag közé. Német darázs kedvelt fészkelőhelye ez, gyakran előfordul hogy átrágják a gipszkarton mennyezetet és egy lyukon hirtelen tömegesen zúdulnak be a szobába. Házi darázsirtó praktika hasztalan ilyenkor, védőruha nélkül a szobában tartózkodni veszélyes. Szakember kibontja ilyenkor padlásról vagy a szobából a darazsak fészkét, teljes védőruhában. Fontos az időben végzett szakszerű darázsirtás, ne várja meg amíg átrágják magukat a lakásba, ne kelljen a szobát felújítani.

 

Éjszaka felmentem lámpával a padlásra, gondoltam a darázsirtás házilag is megy. Lefújom a darazsakat amikor alszanak. De megtámadtak, tele vagyok csípéssel.

Nem szabad megvilágítani a darázsfészket, legalábbis kézben tartott lámpával nem. A fényre ugyanis elindul az összes darázs, megfelelő védőruha nélkül kész öngyilkosság ilyenkor egy nagyobb német darázs fészek közelében lenni. A darázsirtó szakemberek hasonló esetben egy fix pontból – földre tett reflektorral – világítják meg a darazsakat, a padlás egy sötét részéből pedig elvégzik a tényleges darázsirtás folyamatát: a darázsfészek irtószeres pusztítását, ha szükséges akkor a darázsfészek eltávolítását.

 

Mikor ne próbálkozzak a darázsirtás házi módszereivel?

A darázsirtás házilagos kivitelezése életveszélyes lehet, ha:

  • labda vagy nagyobb méretű darázsfészek a darazsak forrása
  • rejtett helyre fészkeltek be (nem látja a darázsfészket)
  • lódarázs okozza a gondot
  • allergiás a darazsak szúrására

 

Nem látjuk a darázsfészket, de a tetőcserepeknél valóságos invázió van, és sok a döglött darázs a padláson. Mit tegyünk?

A különböző darázsfajok általában rejtett, hozzáférhetetlen helyeken alakítják ki fészkeiket. Ilyen esetben biztosan sikertelen próbálkozás marad a házi darázsirtás, a szabadforgalmú rovarirtószerek csak közvetlen érintkezéskor fejtik ki hatásukat. Ilyen esetben speciális szereket és technológiákat alkalmazunk, a fészek környezetét kezeljük tartós hatású darázsirtó szerekkel. Valószínűleg német darázsról van szó, ez a faj előszeretettel alakítja ki fészkét újépítésű lakóházak padlásán. A gipszkarton és szálas szigetelőanyag közötti légrés különösen kedvező rejtett fészkelőhelyet biztosít számára.

Fontos tudni, hogy a német darázs sokszor ok nélkül támad, védőruha (darázsirtás méhész öltözete) nélkül életveszélyes megközelíteni a darázsfészket. Német darázs és rejtett fészek esetén mindenképpen vegye igénybe szakképzett darázsirtó szakember segítségét.

 

A padlás tele van üres darázsfészekkel, attól tartok megtelepszenek benne a darazsak. Régen volt darázsirtás, de darázsirtók nem verték le a fészkeket.

A régi fészekkel nem foglalkoznak a darazsak, minden évben új fészkeket raknak. Ha nagyszámú régi darázsfészek van a padlásán, akkor az életfeltételeik valószínűleg kedvezőek a számukra, vagyis a későbbiekben számíthat darazsak megjelenésére.

 

A szomszédom szerint a lódarázs nem csíp.

Ez egy elterjedt tévhit. A lódarázs szúrása fájdalmas, általában helyi duzzanatot okoz.

Az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót, akár anafilaxiás-sokkot is kiválthat, mint ahogy a többi darázsfaj csípése is. A lódarázs általában nem agresszív, fészkét védelmezve azonban támadhat, szúrása rendkívül fájdalmas ezért a szakember általi darázsirtás feltétlenül javasolt.

 

A szomszédomnál lódarázs volt, ő csótányirtóval fújta a őket de alig potyogtak. Szerinte a lódarázs rezisztens a darázsirtóval szemben is.

Fontos, hogy azonnali ölőhatást biztosító, taglózó szerrel történjen a darázsirtás, ellenkező esetben csúnya csípésekkel jutalmazzák a csótányirtóval való háborgatást. A csótányirtás során alkalmazott szerek ugyanis lassan, hetek alatt adják ki a méreganyagot magukból. Bár a különböző darázsfajok közt jelentős életmódbeli eltérések vannak, közös jellemzőjük hogy az irtószerekkel szemben ellenállóképességük gyenge, rezisztenciától nem kell tartanunk.

A lódarázs a nagyobb testmérete végett némileg ellenállóbb a rovarirtószerekkel szemben mint például a német darázs, a profi darázsirtás szereitől azonban pillanatok alatt pusztul.

 

Van-e a darázscsípésen kívül egyéb veszélye a jelenlétüknek?

Igen. A darázs teste mikroorganizmusokkal erősen szennyezett, az élelmiszert (általában gyümölcsöt) megmászva betegséget is terjeszthetnek.

Nálunk a falba fészkeltek be a darazsak. Ki tudják irtani őket?

Természetesen. Az alábbi videón falba fészkelt darazsak irtása látható.

A könnyűszerkezetes falszerkezetekbe gyakran fészkelnek be, és nem ritkán teljesen lakhatatlanná teszik az épületet, ugyanis beszivárognak a lakótérbe is. A darázsirtás ilyen esetekben nem tűrhet halasztást.

Darazsak vannak a padláson. A házilagos darázsirtás eredményes lesz?

Attól függ látható-e a darázsfészek, és mekkora méretű. Ha apró, jól megközelíthető darázsfészek a darazsak forrása, úgy házi darázsirtó aeroszollal éjszaka vagy hajnalban könnyedén lefújhatja őket. A darázsirtás során ha nem semmisül meg az egész fészek és a benne lévő darazsak, akkor visszatér a probléma – ha a darázsirtás során használt anyagok nem megfelelőek, a rovarok életképesek (és „csípős” hangulatúak!) maradnak. A darazsak irtása során ha nem visel megfelelő védőruházatot, valamint nem ismeri az adott darázsfaj jellemzőit és a hatásos darázsirtó módszert, akkor jelentős veszélynek teszi ki magát.

Darázsirtás rendelhető Pest megyében, kiszállási díj nélkül, akár 24 órán belül!

Darázscsípés és méhcsípés kezelése – életmentő adrenalin injekcióval!

Darázsirtás Budapesten
és Pest megyében

Sürgős esetben akár 24 órán belül és kiszállási díjat sem számítunk fel.

Gyermek és állatbarát irtószerekkel, hatósági engedéllyel, ipari technikákkal.

A piac legjobb feltételével: CSAK MI VÁLLALUNK GARANCIÁT ÉV VÉGÉIG!

Darázsirtás Budapesten és Pest megyében
Darázsirtás információ és megrendelés: