Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Rágcsálók elleni védelem -MEGELŐZÉS

Rágcsálók elleni védelem – megelőző jelleggel (prevenció):

Rágcsálók elleni védelem – megelőző jelleggel (prevenció):

Budapesten és annak 20km-es körzetében kifejezetten a lakossági igényekre szabva vállalunk megelőző jellegű rágcsálóirtást.
Irtószeres etetőhelyeket telepítünk, melyek tartós és folyamatos védelmet biztosítanak háza környezetében.

A képen látható patkányetető láda véralvadásgátló hatású irtószert tartalmaz, mely a területre tévedő, és a csalétekből fogyasztó rágcsálót néhány napon belül elpusztítja. Egér és patkány irtására egyaránt alkalmas, más faj nem fér hozzá az irtószerekhez.

Patkányláda -professzionális irtószerekkel

BIZTONSÁGOS: Az általunk felhasznált patkányetető ládák teljesen biztonságosak. Kulccsal nyitható – zárható dobozok, melyekre egy felnőtt ember nyugodtan rá is állhat, nem törik össze. Az irtószer függőleges tüskéken és vízszinten acélnyárson van rögzítve, teljesen szóródásmentes formában -akár dobálhatjuk is a ládát, a szer nem esik ki. A patkányláda kialakítása miatt gyermek és házi és haszonállat mellett is biztonságos a rágcsálóirtás, csak egér és patkány tud fogyasztani a szerből. A mellékelt kulcs birtokában lehet csak kinyitni a ládát – nyomon követhetjük a rágcsálók irtószerből történő fogyasztását.

HATÉKONY:  Professzionális irtószereket használunk az etetőhelyeken. 2016-ban a ” Glodacid Plus Professional ” rágcsálóirtó blokk kerül a patkányládákba. Ebben az termékben “brodifacoum” hatóanyag található, az irtószerből történő fogyasztás a felnőtt vándorpatkány számára 1,3g mennyiség már halálos dózist jelent. Ezzel egyedülálló hatékonyságú termék. Körülbelül 10x erősebb, mint a hagyományos első generációs véralvadásgátló hatású termékek, továbbá közel 4x erősebb mint a leggyakrabban előforduló “bromadiolon” hatóanyagú szerek.

TARTÓS: A rágcsálóirtó etetőládák kültéren 5-10 év élettartammal bírnak (polipropilén műanyag, UV fénynek ellenáll). A ládákba helyezett irtószert érdemes negyedévente ellenőrizni, cserélni a fogyasztás függvényében, de legalább évente. A patkányláda védi az irtószert az időjárás viszontagságaitól (csapadék és UV sugárzás), megvédi a csalétket az illetéktelenektől.

MESTERSÉGES BÚVÓHELY: A patkányláda belső kiképzése otthonos búvóhely a rejtőzködő életmódú rágcsálók számára. A kertünkbe tévedő egér és patkány első dolga, hogy rejtekhelyet nézzen magának. Ezen zugokat rendszerint a komposztban, farakás alatt, kerítés mellé halmozott építési törmelékben találja meg. A vándorpatkány aztán innen indul ki táplélékszerző útjára, jelenlétével gyakran csak akkor szembesülünk, amikor már komoly mértékben elszaporodtak a területen. A patkányirtó etetőládák telepítésével lényegében mesterséges búvóhelyet képezünk a területünkre behatoló rágcsálók számára. A patkányláda tehát rejtekhelyet és táplálékot (mérgezett csalétket) is biztosít a patkány számára. A rágcsáló fogyaszt az irtószerből, és néhány nap múlva elpusztul.

+ EXTRA VÉDELEM: Az általunk telepített rágcsálóirtószerek BITREX védelemmel vannak ellátva. Ez egy különösen keserű komponens, melyet a rágcsálók nem éreznek. Az ember és a háziállatok viszont igen, tehát bárki aki a szájába veszi és megkóstolja a szert azonnal ki is köpi, a borzasztó keserű íz miatt. Ezen felül a paraffinos rágcsálóirtó blokk állaga is olyan, hogy csak a rágcsálók lelik kedvüket a blokk felületének rágcsálásában. Számukra viszont mély barázdák vannak a blokkon, hogy még szívesebben rágják azt.

Mennyibe kerül?

A munkadíjunk egységesen 20.000 Ft+Áfa, mely összeg a kihelyezett irtószereket már tartalmazza.
(lakossági megrendelés esetén, Budapesten és Pest megye teljes területén.)
Ezen felül csak a patkányetető ládák darabára merül fel,
mely 2.000 Ft+Áfa darabonként.
Egy átlagos ingatlan területén 5db etetőpont telepítésével lehet kalkulálni, ez összesen 30.000 Ft+Áfa.
A telepítési darabszám meghatározása a szakember ajánlása alapján, a megrendelővel egyeztetve történik.
Külön munkadíj felszámítása nélkül, kérés esetén beltérre egérdobozok kihelyezését is elvégezzük. Ennek célja és jellege a patkányetető ládáéval megegyező, azonban kisebb méretű, kizárólag egérirtás céljára megfelelő, beltéri használatra. Ára 500 Ft+Áfa/db.

Hová tesszük a patkányládákat?

Minden ingatlan más, a védelem szempontjából szakmailag célszerűnek látszó helyekre telepítünk, és persze ahol nincs útban a megrendelőnek. Általában felületek mentén (lábazat vonalával párhuzamban), mivel a patkányok úgy közlekednek hogy egyik oldalukat védve tudják, vagyis szorosan a fal mellett. Hosszú ideje egy helyen tárolt dolgok (farakás, szalmarakás,építési törmelék) is célszerű a kihelyezés. Szemetes tároló környéke, komposztrakás mindig veszélyeztetett a rágcsálóktól, ezért ezen helyekre is telepítünk. Továbbá a behatolási kapuk védelme is fontos (pince lejáró, szomszéd kerítésének hézagos vége stb).

Patkányetető láda a farakás mellett.

Patkányláda a kerítés lábazata mentén telepítve.

Patkányláda a komposztáló mellett.

Patkányláda a lakóház lábazatánál.

Telepített patkányláda egy kapu mellett

Rágcsálóirtás, karbantartás, időszakos ellenőrzés árazás:

A telepített rágcsálóirtó ládákat időnként ellenőrizni, az irtószert cserélni szükséges. Az irtószer csere 6-12 havonta javasolt, akkor is ha a szer egyébként még nem fogyott el. Az egerek viszont jellemzően fél év alatt elfogyasztják az etetődobozokban felkínált irtószert, de fontos hogy folyamatosan megfelelő vonzó szer legyen a ládákban. A több éves, penészes irtószert sem az egér, sem a patkány nem fogyasztja el. A patkányládák a megrendelő tulajdonába kerülnek, ezért az saját kezűen is fel lehet tölteni szabadforgalmú rágcsálóirtószerrel. Erre a célra praktikus etetőtálka található a dobozban.

Amennyiben ismét cégünket hívja a rágcsálóirtó ládák feltöltésére, az alkalomszerű munkadíjon (20.000Ft+Áfa) felül a rágcsálóirtószer költsége merül fel, melyet ládánként 1000Ft+Áfa árban határoztunk meg. Az ellenőrzés során megállapítjuk hogy mely etetőhelyeken történt erős fogyasztás, illetve melyik dobozokból fogyasztott kevésbé a rágcsáló. Ezt követően (ha szükséges) a ládák helyét is változtatjuk. Az öreg irtószert természetesen elszállítjuk, az esetlegesen megtalált elpusztult rágcsálót szintén.