Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Házi poloskairtás ára

“Poloskairtás Budapesten és Pest megyében”
24 órán belül, garanciával. Kiszállási díj nincs.
Poloskairtás információ és megrendelés: 06-70/363-8179 és 06-20/363-8286


Poloskairtás házi szerekkel vagy profi poloskairtás?

Az ágyi poloskától szenvedő emberben felmerül a kérdés:

  1. “Házi, bolti poloskairtó szerekkel magam próbálkozzam?”
  2. “Hívjak poloskairtó szakembert?”

Mi történik elsőként egy poloskás lakásban?

Általában elsőként kidobásra kerül az ágy. A poloskák azonban nem csak az ágyban, az környékén is bizonyosan rejtőznek. Ez után előkerül a gőztisztító, vizes porszívó, a domestos, majd biokill társai.

Megoldás nincs, néhány elpusztult poloska az eredmény.

Itt általában már telefonál egy kártevőirtónak az elkeseredett lakó, érdeklődik, keresi az optimális megoldást, mivel az ágyi poloska helyzet már tarthatatlan.

A kártevőirtó azt mondja: a házi szer kidobott pénz, a poloskairtás nem lesz sikeres.

A telefonáló erre azt gondolhatja, hogy “hazabeszél” a kártevőirtó, és csak azért mondja ezt, mert nagyon ki akar jönni irtani (“biztos fel akarja venni a pénzt…”).

Vizsgáljuk meg a kérdést objektív módon, anyagi és hatékonysági szempontból is.

“Melyik a jobb, melyik az olcsóbb (házi poloskairtó szer vagy a szakember)?”

Hasonlítsuk össze a boltban kapható szerek árát és hatékonyságát, vessük össze egy szakember által kijuttatott poloskairtó szerrel.

Nézzük a talán legelterjedebb szabadforgalmú készítményt, a hazai gyártású, – gazdaboltokban és multik vegyik osztályán általában kapható – “Protect ágyi poloska és bolhairtó” permetet.

Pumpás készítményt választottam, mert ezen terméknél torzítás nélkül lehetséges összehasonlítást végezni a professzionális munkaoldatokkal, mivel pumpás készítményről lévén szó, a teljes mennyiséget ki tudjuk fújni – pontosan úgy, mint a poloskairtás során használt, koncentrátumból kevert munkaoldatot, mely közepes nyomású permetező segítségével kerül a felületekre.

Aeroszol készítményeknél (a hajtógáz miatt) kevesebb hasznos poloskairtó oldatot kapnánk, ez torzítaná az összehasonlítást.

Vegyük az árkérdést!

Elsőként nézzük meg, mennyi irtószer szükséges a poloskairtás során.

Átlagos körülményeket (2 szoba, 3 ágy, normál bútorzat és beépítettség) figyelembe véve, egy poloskairtás során felhasznált poloskairtószer mennyisége 5-10 liter között van, most az egyszerűség kedvéért számoljunk középértéken, 7.5 liter poloskairtó mennyiséggel kalkulálunk. A példában szereplő Protect szabadforgalmú poloskairtó ára 2024Ft (500ml, vagyis fél liter). A legolcsóbb beszerzési forrást választottam (Auchan, 2013.12.05.), ugyanez a Praktikerben 2999Ft.

Ha felületkezelés gyanánt 7,5 litert szeretnénk ebből kifújni, pontosan 15 flakont kell megvásárolnunk.

A legolcsóbb helyről beszerezve, ez összesen 30.360Ft.

Ezzel szemben egy budapesti lakás egyszeri, szakember által elvégzett, rovarirtó koncentrátumból kivitelezett poloskairtása 26.000Ft (végösszeg).

Vagyis a házi szerrel, nagy bizonyossággal szakszerűtlenül végzett poloskairtás ára lényegesen magasabb a szakcég munkájának! Mindkét esetben lehetséges ismétlő irtás, azonban a házi szerrel való irtáskor ez lényegesen valószínűbb. Hogy miért?

Mert a szabadforgalmú szerek hatékonysága elmarad a profi rovarirtószerektől.

Protect ágyi poloska és bolhairtó” permet

Nézzük az összetételt (melyik a hatékonyabb?)

Mi van a Protect poloskairtó permetben?

0.18% természetes piretrin, 0.28% S-Metoprén, 0.38% piperonil-butoxid (PBO).

A piretrin a dalmát krizantém (Chrysanthemum cinerariaefolium) virágának őrleményéből nyert rovarirtó hatóanyag. A piretrin nagy gondja hogy fotolabil, vagyis fény hatására gyorsan elbomlik, rovarirtó hatása maximum 1 napig van.

Az S-Metoprén egy IGR (Insect Grow Regulator) vegyület, közvetlen ölőhatása nincs, azonban a rovarok hormonális fejlődésében okoz zavart, mely végső soron (hetek alatt) a rovar elhullásához vezethet. A piperonil-butoxid egy szinergens vegyület, közvetlen ölőhatása nincs, a piretrin hatását fokozza.

Az a gond ezzel a Protect készítménnyel, hogy nincs benne tartós hatású irtószer. A dobozán olvasható “hatását több hétig megőrzi” feliratot kezeljük fenntartásokkal, ugyanis a fejlődésgátló vegyület nem hat a poloskák kifejlett egyedeire, a piretrin pedig csak a kezelés napján hat…

Hiába fúj ki több litert ebből az ember, tényleges ölőhatást maximum 24 óráig ad. Az ágyi poloskák életéből (rejtőzködő életmód, kb hetente vérszívás) következik az a szükségszerűség, hogy célszerű lenne olyan rovarirtó oldatot kijuttatni, mely a lehető leghosszabb ideig biztosít tartós felületi ölőhatást. Vagyis, a felületen (falon, matracon) átmászó poloskák az irtást követő napokban is folyamatosan pusztuljanak.

Most vizsgáljuk meg: milyen szereket használnak a poloskairtó szakemberek?

A kártevőirtók által felhasznált professzionális poloskairtó koncentrátumok (Oxyfly, Demand, K-Othrin, Draker, Pestguard stb) mikrokapszulázott formában is tartalmaznak hatóanyagot, általában egy szintetikus piretroidot. A mikrokapszulás szerforma használatakor a hatóanyag kevésbé szívódik be a felületekbe, ezért tartósabb.

A szintetikus piretroidok biológiai hatékonysága többszöröse (több százszorosa!) a természetes piretrin hatóanyagnak, vagyis kis mennyiség is elég a halálos dózishoz. Ami ettől is fontosabb, hogy ezek fotostabil vegyületek, vagyis fény hatására sem bomlanak le rögtön. A korszerű, mikrokapszulázott piretroid irtószerek elméleti hatástartóssága (megfelelő felületen) 12-16 hét is lehet.

A felületi hatástartósság a poloskairtás egyik legfontosabb kérdése. A kártevőirtó szakemberek a lakás körülményei (zsúfoltság, fertőzöttség mértéke) alapján választják ki a célnak legjobban megfelelő szert, és az alkalmazásra kerülő dózist.

Fontos megjegyezni, hogy a szakember által végzett poloskairtás esetén is szükséges lehet az ismétlő irtás. Azonban a házi szerekkel végzett “fujkodás”-kor az ismétlés gyakorlatilag törvényszerű, és szinte bizonyos hogy végül szükséges lesz poloskairtó cég megkeresése. A profi poloskairtás rendezett lakásban általában egyszeri munkamenet, egy lehetséges ismétlő kezelés után pedig garanciát is vállalnak a kártevőirtók.

Poloskairtás megrendelés.

Poloskairtás megrendelés:
06-70/363-8179 vagy 06-20/363-8286