Kérjen tanácsot vagy árajánlatot e-mailben: info@agrohydro.hu

Ágyi poloska irtás Budapesten 24 órán belül, garanciával!

Ágyi poloskairtás Budapesten
és Pest megyében

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.

Poloskairtás ára: 26.000 Ft
(Budapesten és az agglomerációban)

Légtérkezelés (füst / hidegköd) plusz költsége 5000 Ft. 2 szoba felett 5000 Ft/szoba díjat számítunk fel.

Hatósági engedéllyel rendelkezünk, az otthonában lábzsákban dolgozunk.

Akár 24 órán belül, lehetséges második irtás után garancia! Kiszállási díjat nem számítunk fel.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás

Poloskairtás információ és megrendelés.
Hívjon gombnyomásra.

Az ágyi poloska elleni védekezés, poloskairtás folyamata

A vérszívó rovarok közül, munkáink során leggyakrabban az ágyi poloskával találkozunk. Rendkívül rejtett életmódot folytat, táplálkozása éjszaka, teljes nyugalomban történik. Vérszívás után azonnal rejtekhelyére távozik, felderítése laikus számára szinte lehetetlen.

A köznyelv (helytelenül) házi poloska, ágyas poloska, ágypoloska neveken is ismeri.
Tudjon meg többet az ágyi poloska életmódjáról.

Ágyi poloska felismerése, poloskairtás előtt

(Viasat Explorer felvétele)

A videón látható család története az ágyi poloskával nagyon tipikus.Ez a vérszívó ektoparazita testileg-lelkileg komolyan megviseli az embereket.

Videón az ágyi poloska, mozgás és vérszívás közben.

A felvételen jól láthatóak a poloska méretarányai, jellegzetes alakja, továbbá mozgásuk felismerése segítséget jelenthet poloskairtás előtti azonosításukban.

Poloskairtás előtt, az ágyi poloska tipikus búvóhelyei

A videón egy rendkívül fertőzött hálószoba látható. Ilyen mértékű poloska ártalmat mi sem látunk napi szinten. Megfigyelhetjük a poloskák tipikus rejtekhelyeit, ez segítségünkre lehet a felderítésben. Ne próbáljunk minden poloskát felkutatni; egyetlen példány észlelése (élve vagy holtan) már jelzi az ártalmat.

Ágyi poloskánál előzetes megelőzés nem lehetséges, hiszen teljesen váratlanul jelenik meg, gyakran egy fertőzött bútor beszerzését követően. A lakás higiéniai állapota nincs jelentős befolyással életére, a zsúfoltság azonban elszaporodását és rejtőzködését elősegíti. Poloskairtás előtt meg kell határozni, biztosan ágyi poloskáról van-e szó.

A szoba vizsgálatát elsősorban a fekvőhely és környezetére kiterjedően kell végezni, ágyi poloska és nyomai után kutatva (vérfolt, lárvabőr, ürülék). Ha bizonyosan ágyi poloskával állunk szemben, akkor tartós hatású, alapos poloskairtás történik, felületi permetezéssel és kiűzéssel. Az ágyi poloska fertőzöttség meghatározása (vagy kizárása) alapvető fontosságú a poloskairtás előtt. Szakmai és etikai szempontból is csak olyan lakásban történhet poloskairtás, ahol kétséget kizáróan poloska a titokzatos csípések okozója.

Ágyi poloska utáni nyomozásában segítséget adunk, megmutatjuk a tipikus ágyi poloska rejtekhelyeket. Ha ennek ellenére nem talál egyértelmű ágyi poloska nyomot, de továbbra is gyanakszik az ágyi poloskákra, kérje szakember vizsgálatát:
Az ágyi poloska felderítése kapcsán kérhet fix díjas “ágyi poloska felkutatás” szolgáltatást.

Ügyfeleink gyakori kérdései poloskairtás témában,és válaszaink (kattintás után)

Töltse le “poloskairtás előkészítés” anyagunkat. Érdekes, hasznos, nyomtatható!

A poloskairtó alapművelet: tartós hatású felületi permetezés

Az ágyi poloska fő búvóhelyein (ágy és környezete, falfelületek, ablakkeret stb) hidegködös kiűzéssel (légtértelítés) egészítjük ki a poloskairtó méregmezőt. A tartós hatású poloskairtás és hidegködös kiűzés mellett az azonnali hatás érdekében egyes helyeken porozást is alkalmazunk (pl. elektromos konnektorok környéke).

A poloskairtó alapművelet: tartós hatású felületi permetezés

Poloskairtás kiegészítő művelete problémás lakásokban: poloskairtás hidegködös légtértelítéssel

A túlzsúfolt, nehezen kezelhető helyeken a légteret telítjük: speciális kiűző oldatot fújatunk a szobába, mely kiűzi az apró zugokból is a megbúvó ágyi poloskát. A köznyelv ezt a hidegködös kiűzést gázosításnak nevezi, valójában ez egy igen apróra porlasztott (20mikron!) vizes oldat, nem gáz. A poloska irtása valódi gázosítással lakótérben 30 éve tiltott. A hidegködös poloskairtás nem csodaszer, sok lakásban nincs is lehetőség a műveletre. Ezzel szemben a felületi kezelés szakszerű és alapos volta adja a poloskairtás eredményességét. A poloskairtás hidegködös kiegészítése nem helyettesíti a fő poloskairtó művelet alaposságát (tartós méregmező, permetezéssel). A hatékony poloskairtás alapja nem a hangzatos technológia (hidegköd, gázosítás), hanem az alapos és becsületes munka. Sok esetben a lakás előkészítésén (megrendelő részéről fontos az elpakolás) illetve a poloskairtó szakember lelkiismeretességén (mennyire alaposan fújta le a poloskák búvóhelyeit) múlik a poloskairtás sikere vagy kudarca. Különleges esetekben az ágyi poloska elleni felületkezelő permetezés ULV eljárással és füstképzéssel kombinálható.

Poloskairtás hidegködös légtértelítéssel

Tévhitek az ágyi poloskáról

Az ágyi poloska életéről, terjedéséről, felismeréséről az emberek nagyon keveset tudnak.
A köztudatban élnek ugyan poloskás mendemondák, városi legendák, a tuti poloskairtás módszerei, ezúton szeretnénk ezeket megválaszolni, megerősíteni, de leginkább cáfolni.

Ez nincs így. Rejtőzködő életmódot él, ezért ismerni kell a tipikus búvóhelyeit. Az viszont igaz hogy egy zsúfolt hálószobában rendkívül nehéz felderíteni. Árulkodó jelek lehetnek a poloska ürülékének pöttyei, üres lárvabőrök, peték, illetve a rejtekhelyükön megbúvó ágyi poloskákat sem lehetetlen megtalálni. A kifejlett poloska 3-5mm nagyságú, formája az alma magjához hasonlít, rozsdabarna színű.

Kizárt. Az ágyi poloska az alvóhelyen kívül gyakorlatilag bárhol megbújhat a hálószobában. Az ágy környékén tárolt ruhanemű, könyv, bútor mind rejtekéül szolgál. Ezen kívül a szegőlécek, szakadt tapéta, konnektor, éjjeliszekrény a tipikus búvóhelyei.
Az ágy kidobásával sajnos nem kerülhető el a poloskairtás.

Téved. Az ágyi poloskának vérre, ehhez pedig alvó emberre van szüksége, továbbá rejtekhelyre ahol nem fedezik fel. Ezek pedig egy új és tiszta lakásban is megvannak, csak egy szerencsétlen véletlen kell a poloska behurcolásához. Az ágyi poloska gyakran ötcsillagos szállodákban is előfordul, ott pedig kétség sem férhet a tisztasághoz és napi takarításhoz.

Tévedés. Az igaz hogy a nyári melegben kedvezőbbek az életfeltételei, ilyenkor egyes lakásokban nem ritka a 30C hőmérséklet, ez pedig a poloska aktivitását növeli, jobban szaporodik és gyakrabban szív vért. Azonban télen is szobahőmérséklet van a hálószobákban, az ágyi poloska kitűnően érzi magát az embernek is kellemes hőfokon. A hideget ugyan nem szereti, azonban rendkívül sokáig tűri. Fűtetlen (5-10C), átmenetileg lakatlan hálószobában akár fél évig is életképes.

Ez teljesen kizárt. Az ágyi poloska szorosan az ember vérszívója, továbbá kizárólag a táplálkozás ideje alatt tartózkodik a gazda testén (ellentétben a bolhával).

Logikus lenne, de gyakori hogy mégis poloska a bűnös. Az ágyban általában két ember alszik, és persze mindkettő vérét szívja az ágyi poloska. Az egyes emberek érzékenysége azonban nagyon különböző, sokszor semmiféle válaszreakciót a szervezet nem ad. Ilyenkor még egy szúnyogcsípésnyi nyoma sincs a poloska vérszívásának. Gyakori viszont hogy az poloska válogat, és a hölgyek vékonyabb bőrét általában előnyben részesítik. Továbbá a poloska viszonylag nehezen mozog szőrös testfelületen, a beszúrás helyét is általában szőrrel kevésbé borított helyeken találjuk meg. Ez a tény is erősíti azt, hogy a hölgyek általában többet szenvednek az ágyi poloskától.

A számtalanszor ismételt sikertelen poloskairtás mögött általában hanyag és szakszerűtlen kivitelezés áll. Az tény hogy házi irtószerekkel, laikusnak a legritkábban sikerül kiirtania az ágyi poloskát. Ez adódik egyrészt a poloska életmódjából (rejtőzködik), másrészt a szabadforgalmú irtószerek kis mennyiségéből és alacsony hatóanyagtartalmából,
ezen kívül a szakszerűtlen munkából (“összevissza fujkálás”).
Végeztünk egy kis összehasonlítást ár/hatékonyság szempontjából:
bolti poloskairtó szert hasonlítottunk össze egy szakember poloskairtó szerével.
Sajnos az is tény, hogy az utóbbi időben sok kitűnő irtószer visszavonásra került (környezetvédelmi és EU irányelvek szerint), irtószerek és hatóanyagok rotációjára kevés lehetősége maradt a szakmának. Ezért bizonyos esetekben, a széles körben használt hatóanyagoknál már tapasztalhatunk a poloskák részéről megnövekedett ellenállóképességet. A poloskairtó szakember feladata, hogy helyes irtószer megválasztással, alapos munkájával ennek dacára is eredményt mutasson fel.

Az tény hogy a poloska nem kedveli a fém, üveg és hideg érintésű felületeket, inkább előnyben részesíti a fát, meleg szövetet. Azonban a poloska nem csak az ágyban bújik meg, előmászhat a lambéria vagy szegőléc mögül is, gondot pedig nem okoz neki a vaságyon való mászás, amikor hozzáférni igyekszik az alvó emberhez.
Nem érezheti biztonságban magát az ember sem fém, sem pedig vízágyon.

Ez szinte kizárt. Laboratóriumi körülmények ugyan több fertőző betegség (például hepatitis-B) terjesztésére képes, azonban természetes populációi nem közvetítenek kórokozókat, így az ágyipoloska járványügyi jelentősége gyakorlatilag elhanyagolható.

Viszont viszketés és a vakarózás gátolja a pihenést, ennek következtében a poloskacsípés a nyugodt alvást megakadályozza, így fáradtságot, szellemi és fizikai leromlást okoz, valamint csökkenti az ember ellenálló- és munkaképességét. Az ágyi poloska testileg és lelkileg megviseli az embert. Ezen kívül ürülékének allergizáló hatása egyértelműen igazolt, a poloska jellegzetes szaga pedig kifejezetten kellemetlen, zavaró lehet.

Poloskairtás legfontosabb tudnivalói, összefoglaló

Ágyi poloska irtása előtt előkészítés szükséges, a hálószobában.
Az előkészített (szabaddá tett) szoba a hatékony poloskairtás előfeltétele:

 • hozzáférés és hatékonyság szempontjából
 • az ágyi poloska visszafertőződés megakadályozása végett
 • kényes tárgyak védelme érdekében.

Legfontosabb, hogy a hálószoba zsúfoltságát szüntesse meg a poloskairtó szakember érkezése előtt. Az ágyi poloska irtása egy túlzsúfolt hálószobában szinte lehetetlen feladat! Koncentráljon az ágy 2-3 méteres környezetére. Gondoljon arra, hogy a vérszívó poloska az alvó ember közvetlen közelében a legkisebb résben és hasadékban is megbújhat. Ezen felületeket és búvóhelyeket kell tartós hatású irtószerrel kezelnünk. Azonban ha ezen helyek nem hozzáférhetőek (pl az ágy feletti polc, mely könyvekkel van telepakolva), akkor a poloskairtás valószínűleg nem lesz eredményes!

 1. Könyvet, fényképalbumot, ruhaneműt, ágyneműt nem kezelünk irtószerrel. A papír alapú vagy egyéb kényes tárgyak károsodhatnak az irtószerrel való fújás következtében, a ruhanemű fújása pedig humán toxikológiai szempontból problémás (az irtószer tartósan nem érintkezhet a pőre bőrfelülettel). Ezen okból kérjük, hogy az ágy környéki minden olyan tárgyat, mely potenciális poloska búvóhely lehet, közvetlenül poloskairtás előtt: nagyméretű és erős szemeteszsákba tegye, majd kösse le. A poloskát ezen elszeparálós módszerrel lehet a legkönnyebben kiéheztetni, elpusztítani. Nem kell kidobni semmit, az ágyi poloska 4 hónap alatt éhen pusztul szobahőmérsékleten. Ez idő után mindent elő lehet szedni a zsákokból, biztosan poloskamentes lesz. Napi használatú, de tartósan ágy környékén tárolt ruhaneműket 60C-on kell kimosni. A magas hőfokon való mosás néhány perc alatt elpusztítja az ágyi poloskát.
 2. Jól előkészített hálószobában, ahol hozzáférünk a felületekhez, alapos poloskairtás végezhető. Tartós hatású rovarirtószerrel kezeljük az ágy minden rését és felületét (ágyrácsot, ágyneműtartót is). Ezen kívül a falfelületeket, polcokat, képek hátoldalát, továbbá minden egyéb ágy környéki poloska búvóhelyet.
 3. A poloskairtás során a felületeken létesített tartós poloskairtó mező eltávolítása vagy lemosása szigorúan tilos, ugyanis ezzel az irtás sikerét veszélyezteti.
 4. Amennyiben egy poloskairtást követő 10-21. napon aktív poloska jelenlétre utaló jelet észlel (poloskacsípést tapasztal vagy élő poloskát talál), a munkát meg kell ismételni.

Poloskairtás ára és garanciális feltételei

Poloskairtás ára Budapesten fix összeg: 26.000 Ft.
Ezen ár maximum 2db hálószoba irtószeres felületkezelését jelenti, egy alkalommal.
Az esetek döntő többségében egy kezelés elég. Azonban zsúfoltság, előkészítetlenség és/vagy erős poloska fertőzöttség esetén ismétlő kezelés szükséges lehet. Légtérkezelés (füst / hidegköd) plusz költsége 5000 Ft.
Időszakos akcióinkban a légtérkezelés ingyenes vagy kedvezményes!
Második irtásra történő igényt az irtást követő 10-21. napon kell bejelenteni.
A lehetséges második poloskairtás után garanciát vállalunk!

Ágyi poloska ellen könnyen és gyorsan?

 • Az ágyi poloska elleni védekezés igényli a megrendelő aktív közreműködését, leginkább a hálószoba előkészítése kapcsán. A poloskairtó szakember részéről pedig hatékony és alapos munkavégzés szükséges, enélkül nem lesz 100%-os poloskamentesség.
 • A szakmában sajnos dívik az a jelenség, hogy egyesek minden áron próbálják megfogni a laikus, de ágyi poloska problémával telefonáló ügyfelet. A hálószobának előkészítését nem mondják az érdeklődőnek (valljuk meg, nem is hangzik túl csábítóan), könnyű és gyors munkát ígérnek. Aztán a negyedik és ötödik ismétlés után, amikor a megrendelő esetleg ingerülten kérdez rá az eredménytelenség okára, jön a vállvonogatás és magyarázkodás,
  kibúvó keresése és a szomszédokra mutogatás, rezisztenciára való hivatkozás.
 • Ágyi poloska ellen nincs csodaszer, ne dőljön be a poloskairtó mekkmesterek ígéreteinek.

Ágyi poloskák irtása diszkréten

Poloskairtás munkáink során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel nem koszoljuk lakását. Poloskairtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.
Poloskairtás diszkrét és tiszta módon történik.

Miért a mi cégünket hívja ki poloskairtó munkára?

 1. Mert a poloskairtás munkánkra garanciát vállalunk (második kezelés után)!
 2. Nincs kiszállási díj, a vállalási árunk mellett nincs rejtett költség!
 3. Rugalmas cég vagyunk, hétvégén és munkaidő után is kiszállunk.
 4. Becsületes, szakszerű, alapos, precíz poloskairtás.Ezek nem üres frázisok, ha nem így történik a munka, nem fog eltűnni a poloska!
 5. A biztonsági előírások betartása mellett (pl előkészítés, szellőztetés) kényes helyeken is biztonságos a poloskairtás (kisgyermek és háziállat mellett is).
 6. Az ágyi poloska irtása során a hálószobában dolgozunk, cipővédőt használunk. Nem történhet meg az, hogy koszos bakanccsal piszkítjuk lakását.
 7. Diszkrét, felirat nélküli autóval érkezünk. Mi is tudjuk hogy kellemetlen, amikor hatalmas csótányokkal és poloskákkal díszített autó áll a ház előtt. Miattunk nem kell magyarázkodnia kíváncsi és pletykás szomszédainak.
 8. Saját szakembereink mellett kapcsolatban állunk Budapest legtapasztaltabb rovarirtóival, egészségügyi gázmestereivel.
  Külsős kártevőirtók bevonását azért tartottuk fontosnak, hogy a nyári rovarirtó szezonban is gyors, akár azonnali poloskairtást tudjunk ígérni. Kizárólag szakképzett, a poloskairtás szakágban évek óta bizonyító egészségügyi gázmester szakképesítésű kolléga érkezhet az Ön otthonába.

Ágyi poloska ellen ötletek, tippek, trükkök. Poloskairtás praktikák

 1. Soha ne vigyen a lakásba használt bútort, vagy ha mégis, nagyon alaposan vizsgálja át a rejtett zugokat, varrásokat, illesztéseket. Ha a bútor poloskás, ne vigye be a lakásába. Az ágyi poloska ártalmának megelőzése egyszerűbb és olcsóbb, mint a poloskairtás.
 2. Ha mégis ágyi poloska került a lakásba, ne dobja ki a bútorokat. A bútorok eltávolításával soha nem oldódik meg a poloska gond, ugyanis ők nem csak a bútorokban rejtőznek, megbújnak a szegőlécek mögött, polc illesztésekben, képek keretében. Ha új ágyat hoz a poloskás helyébe, az első éjszaka újra fertőződik az egyéb rejtekhelyekről, ezért felesleges pénzkidobás.
 3. Ha idegen helyen (például hotelben) száll meg, végezzen egy gyors ágyi poloska vizsgálatot az ágy környékén. Nézze át zseblámpával a matrac széleit, ágyrácsot, fejtámlát, képek mögét, falvédő felfogatását. Ha élő ágyi poloskát, lárvabőrt, ürüléket vagy petét talál – ne aludjon ott. Haladéktalanul kérjen másik szobát, de a a legjobb ha új szállásadót is keres magának (a többi szoba is poloskás lehet).
 4. Különleges esetekben a kiéheztetéses poloskairtás célravezető lehet (például a csak szezonban használt nyaralóban). Az ágyi poloska táplálék hiányában 3-4 hónap alatt éhen pusztul (szobahőmérsékleten). Ha ez ideig biztosan nem alszik senki az adott helyen, a poloskairtás felesleges, a probléma meg fog szűnni.
 5. Ha a poloskairtó szakember nem tud azonnal kiszállni a rovarirtás végett, érdemes felkapcsolt világítás mellett aludni a hálószobában. Ezzel az apró trükkel sajnos nem garantálható a poloskamentes éjszaka, de bizonyos hogy kisebb intenzitással fognak támadni. Ha megoldható, a poloskairtás megtörténtéig aludjon olyan helyiségben, ahol addig senki sem aludt hónapok óta (mert ott bizonyosan nem lesz ágyi poloska), így ott nyugodtan nyugovóra térhet. Hosszú időt azonban így sem lehet átvészelni, az ágyi poloskák ugyanis tartós éhezés esetén szétmászkálnak a lakásban, elhagyják az ágy környékét, véradó gazda után kutatnak.
 6. Ha ismeretlen rovart talál az ágy környékén, ingyenesen beazonosítjuk Önnek. Fényképezze le és küldje el az info@agrohydro.hu email címünkre. Mi megírjuk Önnek 24 órán belül, hogy ágyi poloska van-e a képen. Ha ágyi poloskát azonosítunk, akkor tanácsot kap a további teendőkhöz, illetve árajánlatot adunk és lehetséges időpontot is jelzünk a poloskairtó munkára.

Poloskairtás Budapesten kedvező áron (akár e-mailben is rendelhet)!

Olvasson a poloskairtás során felmerülő kérdésekről.

Ágyi poloskairtás Budapesten
és Pest megyében

Poloskairtás ára Budapesten:
26.000 Ft

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

Poloskairtás ára Budapesten:
26.000 Ft

24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül.

Gyermek és állatbarát szerekkel, feliratok nélkül érkezünk.

AGROHYDRO rovarirtás és rágcsálóirtás. Budapest és Pest megyében kártevőirtás
Poloskairtás érdeklődés és megrendelés. Hívjon gombnyomásra.